Transferdagboek 06/08: Di María, Lavezzi en Platje

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 06/08: Di María, Lavezzi en Platje

Bayern München wil Xherdan Shaqiri niet laten gaan. Dat maakte Karl-Heinz Rummenigge woensdag bekend. De bestuursvoorzitter van de Beierse club liet weten dat er diverse aanbiedingen zijn binnengekomen voor de 22-jarige Zwitser, die naar zijn eigen gevoel te weinig aan spelen toekomt bij Der Rekordmeister. 'We zijn ervan overtuigd dat hij bij ons een mooie carrière tegemoet gaat', aldus Rummenigge. Naar verluidt behoorden Juventus en AS Roma tot de geïnteresseerde clubs, maar die mogen verder zoeken.

Van Shaqiri over naar Melvin Platje, die op zoek is naar een nieuwe club. De 25-jarige aanvaller had nog een verbintenis tot medio 2015 met Neftçi Baku, maar omdat clubs in Azerbeidzjan tegenwoordig nog maar vijf buitenlanders mogen opstellen zijn ze een transfervrij vertrek overeengekomen. 'Op mijn leeftijd is het belangrijk om elke week te spelen', legt Platje uit tegen De Telegraaf. 'Ik ben superfit en wacht op een nieuwe uitdaging. Komt die niet dan keer ik terug naar Baku.'

Al de hele transferperiode is Paris Saint-Germain bezig om Ángel Di María binnen te hengelen, maar voordat de 26-jarige Argentijn kan worden overgenomen van Real Madrid moet er eerst een speler verkocht worden. De kampioen van Frankrijk hoopt Edinson Cavani van de hand te doen, maar een vertrek van Ezequiel Lavezzi is dichter bij. De 29-jarige landgenoot van Di María werd al in verband gebracht met Atlético Madrid. Volgens verschillende Engelse media heeft nu ook Liverpool zich gemeld voor de aanvaller.

De transferzomer kenmerkt zich vooralsnog door de torenhoge bedragen die massaal worden betaald voor internationale topspelers. Met Radamel Falcao lijkt daar nu een nieuwe naam aan te kunnen worden toegevoegd. Volgens La Gazzetta dello Sport is de kans groot dat de Colombiaanse superspits AS Monaco na één seizoen alweer verruilt voor Manchester City. De vraag is hoe geloofwaardig het bericht is, aangezien trainer Leonardo Jardim de spits onlangs nog 'onverkoopbaar' noemde. Al kan die uitspraak ook bedoeld zijn geweest om de transferwaarde van de 28-jarige aanvaller nog verder op te schroeven.

Juventus kan mogelijk garen spinnen bij de nieuwe ontwikkelingen in Monaco, want de Turijnse topclub zou Stevan Jovetic willen terughalen naar de Serie A als Falcao daadwerkelijk gaat tekenen bij City. Jovetic heeft herhaaldelijk geclaimd te willen vechten voor zijn kansen in de ploeg van manager Manuel Pellegrini. De 24-jarige Montenegrijn deed dat in de voorbereiding met verve , maar zou desondanks wel eens kunnen vertrekken bij de komst van een nieuwe concurrent. Ook Internazionale zou de situatie van de ex-speler van Fiorentina nauwlettend in de gaten houden.

En dat heeft dan ongetwijfeld weer te maken met de vermeende interesse van Monaco voor Mauro Icardi. De 21-jarige Argentijn maakte bij de Nerrazzurri steeds meer indruk naar mate het seizoen vorderde en wekte daarmee niet alleen de interesse van Monaco. Omdat ook Atlético Madrid en Liverpool hem deze zomer willen inlijven zou Inter volgens Mediaset een prijskaartje van dertig miljoen euro om de nek van Icardi hebben gehangen en zelf inmiddels ook aanstalten maken om met VfL Wolfsburg de strijd aan te gaan om de handtekening van AS Roma-spits Mattia Destro.

Een beeld vol tegenstellingen: Fredy Guarín lijkt in een half jaar tijd te zijn verworden tot ongewenst figuur bij Inter, dat er echter alles aan doet om Mauro Icardi (r) te behouden.
Een beeld vol tegenstellingen: Fredy Guarín lijkt in een half jaar tijd te zijn verworden tot ongewenst figuur bij Inter, dat er echter alles aan doet om Mauro Icardi (r) te behouden.

Dat het geld net als in veel Europese voetbalhoofdsteden ook in het blauwzwarte deel van Milaan moet rollen, blijkt ook uit berichten van Corriere dello Sport. De niet altijd even betrouwbare sportkrant stelt dat er een tweetal opmerkelijke deals in de maak is. Zelf zou Inter op het punt staan Jonathan Biabiany na periodes bij Sampdoria en Parma terug te halen naar het Giuseppe Meazza. Opmerkelijker is het dat Fredy Guarín, een half na het in het water vallen van zijn veelbesproken vertrek naar Juventus, nu alsnog de deur zou zijn gewezen vanwege zijn negatieve houding.

Ook stadgenoot AC Milan zit ondertussen niet stil op de transfermarkt. Dinsdag werd al bekend dat Diego López op weg is de nieuwe keeper van de Rossoneri te worden. Die deal krijgt nu steeds meer gestalte. Volgens Marca is het nog slechts een kwestie van uren voordat de bij Real Madrid overbodige doelman voor Milan tekent. Waar er eerst nog sprake zou zijn van verhuur, gaat het nu om een driejarig contract. Het salaris van 4,5 miljoen euro dat López in Madrid verdient zou Milan kunnen ophoesten omdat Kaká heeft gekozen voor een avontuur bij Orlandy City.

Op zoek naar defensieve versterkingen zou Milan wél zijn afgetroefd in de strijd om Shkodran Mustafi. De Duitse WK-ganger staat volgens La Gazzetta dello Sport op het punt voor Valencia te tekenen. De Spaanse Primera División-club heeft dankzij de komst van geldschieter Peter Lim weer wat te besteden op de transfermarkt en zou behalve Milan ook Juventus aftroeven door acht miljoen euro over te maken aan Sampdoria. De Duitse wereldkampioen moet gestalte geven aan de wederopstanding van Los Che, dat ook al vijftien miljoen euro neertelde voor Benfica-middenvelder André Gomes en ook Rodrigo huurde van de Portugese topclub.

Gaat Daniel Agger (nummer 5) profiteren van het vertrek van Thomas Vermaelen (schietend) bij Arsenal?
Gaat Daniel Agger (nummer 5) profiteren van het vertrek van Thomas Vermaelen (schietend) bij Arsenal?

Bankzitter zijn bij Arsenal en dan toch in de belangstelling staan van Barcelona; Thomas Vermaelen bewijst dat het kan. Verschillende Engelse en Spaanse media – Sky Sports voorop – melden dat de transfer van de Belgische verdediger dichterbij komt, nu The Gunners vanuit Camp Nou een bod van 12,5 miljoen euro zouden hebben ontvangen. Ook het Manchester United van Louis van Gaal is in de zoektocht naar defensieve versterking bij de 28-jarige ex-Ajacied uitgekomen. Het zal ongetwijfeld voor een verhitte strijd op de transfermarkt zorgen.

Maar de transfer van Vermaelen heeft ook nog een zogeheten sneeuwbaleffect. Arsène Wenger moet immers op zoek naar een nieuwe linksbenige verdediger voor de concurrentiestrijd met Laurent Koscielny en Per Mertesacker, afgelopen seizoen het vaste centrale duo van Arsenal. Wenger gaat volgens het niet altijd even betrouwbare The Daily Star proberen Daniel Agger los te weken bij Liverpool. De Deense verdediger belandde gedurende vorig seizoen op een zijspoor en daar lijkt na de komst van Dejan Lovren geen verandering in te zijn gekomen.

Marco Reus was naar verluidt een ander doelwit van Arsenal. Dat kan de aanvallende middenvelder volgens Karl-Heinz Rummenigge volgende zomer voor 25 miljoen euro bij Borussia Dortmund ophalen. Dat heeft de bestuursvoorzitter althans gezegd in een interview met Sport Bild. Tot dusver werd altijd aangenomen dat het bedrag van de gelimiteerde afkoopsom in zijn contract tien miljoen hoger lag. Dat was voor de Europese topclubs al geen schrikbarend hoog bedrag om het contract van Reus af te kopen. Nu zal de rij met geïnteresseerden alleen maar groter worden.

Want, zo blijkt dinsdagavond maar weer, de prijs voor gewilde offensieve krachten is alsmaar onderhevig aan inflatie. Zo wilde Van Gaal maar weinig loslaten over de vermeende interesse van United voor Juan Cuadrado, uit angst dat zijn vraagprijs nog verder zou stijgen. Het bedrag dat Fiorentina wil ontvangen voor de Colombiaanse vleugelspeler liegt er inderdaad niet om. Volgens Sky Sport Italia heeft de Italiaanse Serie A-club een bod van veertig miljoen euro ontvangen. En dat is dan nog slechts een begin van de onderhandelingen, waarin ook Barcelona zich mengt.

Juan Cuadrado kan, net als Thomas Vermaelen, op de interesse van zowel Barcelona als Manchester United rekenen.
Juan Cuadrado kan, net als Thomas Vermaelen, op de interesse van zowel Barcelona als Manchester United rekenen.

Bij transfers van AC Milan is er de laatste jaren heel wat minder geld gemoeid. Ook nu Kevin Constant is vertrokken naar Trabzonspor, houden de Rossoneri de hand op de knip. Met Pablo Armero heeft Milan weliswaar een gewaardeerde vervanger op het oog, maar de linksback van Colombia op het afgelopen WK moet volgens Sky Sport Italia op huurbasis overkomen van Udinese. De interesse vanuit San Siro wordt door Udinese echter bestreden. 'Op dit moment zijn er geen onderhandelingen gaande, er is geen interesse. Niet van Milan en niet van andere clubs.'

Toen Robinho in de zomer van 2010 in Milaan neerstreek, was AC Milan nog bereid forse bedragen uit te geven voor spelers. Manchester City ontving destijds achttien miljoen euro. Zo'n bedrag zal de dertigjarige Braziliaan nu niet meer opleveren, maar dat hij zijn langste tijd als speler van de Milanese club heeft gehad is wel duidelijk. Maandag leek zijn toekomst nog in Dubai te liggen, nu meldt ook zijn oude club Santos zich aan het front. 'Er is een grote kans dat Robinho terugkeert naar Santos', liet zijn zaakwaarnemer Marisa Ramos in Italiaanse media weten.

Tot slot een opmerkelijk bericht aangaande de toekomst van Zlatan Ibrahimovic. Stefan Hansson, diens oude trainer bij Malmö FF, zegt woensdagochtend in gesprek met Tuttosport dat de Zweede spits hem heeft toevertrouwd terug te willen keren naar Juventus. 'Als het niet nu is, dan volgend jaar. Dat heeft hij laatst tegen me gezegd. Geld speelt geen rol meer voor hem.' De vraag is of ook Paris Saint-Germain er zo over zal denken. De 32-jarige aanvaller heeft nog een tweejarig contract in Parijs. En dus zal ook in het geval van Ibrahimovic het geld moeten rollen, áls het er al van komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.