Transferdagboek 05/08: Afellay, Amrabat en Van Marwijk

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 05/08: Afellay, Amrabat en Van Marwijk

Ook voor komend seizoen kreeg Ibrahim Afellay rugnummer 19 toegewezen, maar de kans is aanwezig dat de 28-jarige middenvelder zijn laatste wedstrijd in dienst van Barcelona al heeft gespeeld. De 44-voudig international van het Nederlands elftal ontbreekt woensdag in de Barça-selectie voor het oefenduel met Napoli en dat heeft een reden. Verschillende Spaanse en Turkse media melden dat Afellay op weg is naar Besiktas, woensdag de tegenstander van Feyenoord in de derde voorronde van de Champions League.

Nordin Amrabat, in de periode 2008-11 ploeggenoot van Afellay bij PSV, lijkt ook spoedig van club te wisselen. De 27-jarige vleugelaanvaller is op weg naar Olympiakos Piraeus, melden media in Griekenland en Turkije. Sinds de zomer van 2012 staat Amrabat onder contract bij Galatasaray, dat hem het afgelopen jaar verhuurde aan Málaga. Olympiakos wil de zeventienvoudig international van Marokko echter definitief overnemen. Een akkoord over de transfer zou al bereikt zijn door beide clubs.

Zuid-Korea is op zoek naar een nieuwe bondscoach en hoopt opnieuw een Nederlander te strikken. Nadat eerder Guus Hiddink (2001-02), Jo Bonfrère (2004-05), Dick Advocaat (2005-06) en Pim Verbeek (2006-07) al werkzaam waren bij de Zuid-Koreaanse voetbalbond (KFA) is naar verluidt Bert van Marwijk nu de favoriet. Vorige week werden ook Martin Jol en Frank Rijkaard genoemd, maar zij leggen het waarschijnlijk af tegen de 62-jarige Deventenaar. Van Marwijk was tot half februari trainer van Hamburger SV en werd onlangs ook genoemd bij RC Genk, maar liet weten dat hij zelf geen contact had met die club. Sowieso weet hij nog niet of hij verder gaat als trainer. 'Het moet passen bij mij, anders doe ik het niet. Als ik iets ga doen dan denk ik daar heel goed over na. Het kan ook zo maar zijn dat ik het leven blijf leiden zoals ik het nu doe.'

Arturo Vidal blijft bij Juventus. Het geïnteresseerde Manchester United is namelijk afgehaakt, weet Jorge Sampaoli. De bondscoach van Chili liet weten dat manager Louis van Gaal een streep heeft gezet door de komst van de 27-jarige middenvelder, die eind vorig seizoen een knieoperatie onderging. Bij de Engelse club is men niet overtuigd van de fitheid van Vidal. Technisch directeur Giuseppe Marotta zette zaterdag de deur nog op een kier, door te stellen dat de Chileen zelf beslist over zijn toekomst. 'We hebben eerder al gezegd dat Vidal niet te koop is, maar de wens van de speler zelf is in dat opzicht wel leidend. Vidal heeft ons echter nooit laten weten dat hij wil vertrekken en Juventus zou hem alleen verkopen als hij zelf weg wil.'

Manchester United komt de laatste weken vaak in het transferdagboek voor. Meestal gaat het om een gerucht waarbij wordt gemeld dat de Engelsen een speler willen halen, vandaag lijkt Van Gaal liefst drie middenvelders kwijt te raken.

Spaanse kranten melden namelijk dat Manchester United wel oren heeft naar een ruildeal met Atlético Madrid. Shinji Kagawa wordt in verband gebracht met een transfer naar Spanje; Arda Turan zou de omgekeerde weg moeten bewandelen. Volgens El Mundo Deportivo gaat Atlético alleen akkoord met de deal als ze, naast de komst van de Japans international, ook nog een geldbedrag bij mogen schrijven op hun bankrekening.

'Fellaini is een geweldige speler, maar hij speelt niet bij ons maar bij Manchester United. Het ligt nu aan hem, niet aan ons. Wij zullen op hem moeten wachten.'
Rafa Benitez reageert in verschillende Italiaanse media op het gerucht dat Marouane Fellaini op weg zou zijn naar zijn Napoli. De coach legt de bal nu bij de Belgische middenvelder, die zelf na één seizoen bij The Red Devils alweer lijkt te willen vertrekken.

En als we de Engelse media mogen geloven zou ook Tom Cleverley op de nominatie staan om te vertrekken bij United. Everton-manager Roberto Martínez zou deze zomer een kleine twintig miljoen euro overhebben om de komst van de 24-jarige Engelsman, zo meldt Sunday People. De middenvelder zou zelf ook graag willen vertrekken, aangezien hij onder de supporters van de club niet al te veel aanzien geniet. Er werd voorafgaand aan het WK zelfs een petitie gestart om hem buiten de definitieve selectie van Engeland te houden.

Van Louis van Gaal zullen wij echter geen reactie krijgen op al deze transfergeruchten. En hij vertelt in het filmpje hieronder waarom:

Diego López mag vertrekken van Real Madrid en AC Milan wil hem maar wat graag overnemen.
Diego López mag vertrekken van Real Madrid en AC Milan wil hem maar wat graag overnemen.

Dat Diego López moet vertrekken bij Real Madrid is bekend en met AC Milan lijkt zich nu ook een serieuze gegadigde voor zijn komst aan te dienen. Volgens Italiaanse media wil directeur Adriano Galliani de Spaanse doelman graag huren met een optie tot koop. De komst van López zou Milan van een langdurig keepersprobleem verlossen, want eerste doelman Christian Abbiati geldt de laatste jaren bepaald niet als een betrouwbare sluitpost.

Barcelona hengelde Claudio Bravo, Marc-André ter Stegen, Ivan Rakitic, Jeremy Mathieu en Luis Suarez al binnen, maar is nog niet klaar op de transfermarkt. Barça wil volgens Bild een topverdediger toevoegen aan zijn selectie en heeft zich daartoe gemeld in München voor Jerôme Boateng. Barça zou liefst 39 miljoen euro willen betalen voor de centrumverdediger. Kans op zijn handtekening lijkt de Catalaanse club niet te maken. 'Ze hoeven het niet te proberen. Boateng blijft', aldus Josep Guardiola.

Lazio is vastberaden om na Stefan de Vrij nog een centrumverdediger aan te trekken. De Romeinse club dacht in eerste instantie aan Ron Vlaar, maar de captain van Aston Villa lijkt onhaalbaar. Lazio heeft zijn pijlen daarom nu gericht op een andere krachtpatser: Younes Kaboul van Tottenham Hotspur. Volgens Franse media zijn Lazio en Spurs reeds in gesprek over de transfer van de 28-jarige verdediger.

Tottenham is bereid zijn medewerking aan de deal te verlenen, omdat het met Mateo Musacchio op korte termijn zelf een nieuwe verdediger verwacht aan te trekken. Musacchio (23) staat onder contract bij Villarreal en is international van Argentinië. De Spaanse subtopper, die ook Jonathan de Guzman onder contract heeft, zou liefst twintig miljoen euro verlangen voor de mandekker.

Wilfried Bony namens Ivoorkust in duel met Abel Aguilar van Colombia.
Wilfried Bony namens Ivoorkust in duel met Abel Aguilar van Colombia.

Swansea City heeft zich volgens Engelse media neergelegd bij het vertrek van Wilfried Bony. De ex-spits van Vitesse staat hoog op de verlanglijstjes van zowel Spurs als Liverpool. Die laatste club zette in eerste instantie niet in op Bony, maar is alsnog bij de 25-jarige Ivoriaan uitgekomen vanwege het afketsen van de komst van Loïc Rémy, wiens transfer afketste door problemen bij de medische keuring. Een goedkope aanwinst is Bony niet, want Swansea verlangt twintig miljoen euro voor de frontman.

Ander nieuws uit Liverpool. Manager Brendan Rodgers verwacht Philippe Coutinho op korte termijn langer aan zijn club te binden. Het contract van de 22-jarige dribbelaar, die anderhalf jaar geleden overkwam van Internazionale, kan een fikse salarisverhoging tegemoet zien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.