Transferdagboek 08/08: Afellay, Stekelenburg en Vossen

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 08/08: Afellay, Stekelenburg en Vossen

Barcelona staat open voor een vertrek van Ibrahim Afellay, maar de bestemming is nog onduidelijk. Eerder deze week werd hij door verschillende Spaanse en Griekse media in verband gebracht met een transfer naar Besiktas, maar nu lijkt Griekenland zijn nieuwe werkterrein te worden. Olympiakos Piraeus is naar verluidt geïnteresseerd in de 28-jarige middenvelder.

Ook Maarten Stekelenburg doet er met het oog op speeltijd, en een toekomst als Oranje-international, goed aan om deze transferperiode te verkassen. De voormalig Ajax-doelman heeft geen basisplaats bij Fulham, dat afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde. De 31-jarige Stekelenburg wordt nu genoemd als mogelijke versterking van AS Monaco, maar niet als eerste keus onder de lat.

Danijel Subasic is op dit moment basisspeler, maar de Monegasken worden ook in verband gebracht met de komst van Diego López. De 32-jarige Spanjaard leek op weg naar AC Milan, maar kan zijn loopbaan ook vervolgen in de Ligue 1. Eerder deze zomer zat AS Monaco volgens de geruchten ook al achter Petr Cech en Víctor Valdés aan.

Mark Hughes heeft de hoop opgegeven. De manager van Stoke City zei in gesprek met Sky Sports dat de kans op een definitieve overname van Oussama Assaidi van Liverpool niet realistisch is. De ex-speler van SC Heerenveen speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij Stoke, waarin hij in 25 duels vijf keer scoorde. Hughes was te spreken over de inbreng van de 25-jarige flankspeler, wilde hem overhalen om definitief voor zijn club te kiezen, maar 'er is geen beweging meer in gekomen en we moeten nu maar afwachten wat er gaat gebeuren', somberde de trainer.

Manchester United en Fiorentina komen er volgens verschillende Engelse media maar niet uit als het gaat om de transfer van Juan Cuadrado. De Colombiaan zou voor een bedrag van zo'n 45 miljoen euro mogen vertrekken uit Florence. De ploeg van manager Louis van Gaal wilde tot nog toe niet verder gaan dan een bod van veertig miljoen op de 26-jarige vleugelspits, waarmee de Italianen niet akkoord wilden gaan.

Daarnaast vist United nog verder in de Italiaanse kweekvijver, want de Engelsen zouden ook centrale verdediger Mehdi Benatia willen verleiden tot een overstap naar de ploeg van Van Gaal. Volgens The Daily Express zouden The Red Devils en AS Roma al dicht bij een akkoord zijn. Volgens de Engelse krant zou er een slordige 38 miljoen euro overgemaakt moeten worden naar Italië om de deal rond te krijgen. En er is haast bij, want ook Chelsea en Real Madrid lijken geïnteresseerd in de 27-jarige Marokkaan.

Petr Cech lijkt bij Chelsea zijn basisplaats kwijt te raken aan Thibaut Courtois, maar aan interesse geen gebrek voor de Tsjech.
Petr Cech lijkt bij Chelsea zijn basisplaats kwijt te raken aan Thibaut Courtois, maar aan interesse geen gebrek voor de Tsjech.

Over Chelsea en Real Madrid gesproken: sinds de terugkeer van Thibaut Courtois bij Chelsea staat de positie van Petr Cech ter discussie. De Tsjech was de laatste jaren de vaste keuze onder de lat bij de Londenaren, maar moet nu vrezen voor zijn basisplaats. Maar hij hoeft niet te vrezen dat hij het komende seizoen stil hoeft te zitten: AS Monaco, Paris Saint-Germain en Real Madrid lijken interesse te hebben.

Manager José Mourinho hoopt dat met name de Madrilenen belangstelling ook echt kracht bij gaan zetten, hoewel El Galacticos onlangs Keylor Navas al vast wisten te leggen, want hij zou Raphaël Varane dan in een eventuele deal willen betrekken. Volgens verschillende Engelse media is de Portugees al langer geïnteresseerd in de 21-jarige verdediger en hoopt hij de Fransman en diens huidige werkgever zo warm te kunnen maken voor een transfer.

Er is voor vermeend Feyenoord-target Jelle Vossen geen twijfel over mogelijk: hij vertrekt hoe dan ook bij RC Genk. 'Er moet volgende week een oplossing uit de bus komen', liet de aanvaller optekenen in verschillende Belgische kranten. 'Ik heb de laatste weken zoveel aan mijn hoofd gehad dat ik toe ben aan mentale rust. Die vind ik alleen op het veld. Daar laat iedereen mij met rust. Maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging', liet de 25-jarige Belg weten.

De transfervrije Esteban Cambiasso lijkt op weg naar de Premier League. De 33-jarige Argentijn zou volgens Engelse media namelijk in de belangstelling staan van promovendus Leicester City. Ook de ex-speler van onder andere Internazionale en Real Madrid zou niet onwelwillend tegenover een verbijf in Engeland staan. De verdedigende middenvelder is per slot van rekening een vrij man, nadat zijn contract in Milaan deze zomer was afgelopen.

Arsène Wenger: 'Wij zijn niet in de positie dat we Thomas Vermaelen bij Arsenal kunnen houden.'
Arsène Wenger: 'Wij zijn niet in de positie dat we Thomas Vermaelen bij Arsenal kunnen houden.'

Arsène Wenger heeft een vertrek van zijn verdediger Thomas Vermaelen al ingecalculeerd. De Belgische international wordt al een tijdje in verband gebracht met clubs als Barcelona en Manchester United, en volgens zijn Franse manager is het dan moeilijk om een transfer te dwarsbomen. 'Wij zijn niet in de positie dat we hem tegen kunnen houden', liet Wenger zich ontvallen. 'Hij heeft aanbiedingen uit het buitenland op zak, maar ook United behoort tot de groep geïnteresseerden. Maar ik zie hem toch het liefst naar het buitenland vertrekken.'

Gerardo Tata Martino lijkt de beste papieren te hebben om de opvolger te worden van Alejandro Sabella als bondscoach van Argentinië. De 51-jarige trainer zou volgens verschillende Argentijnse media druk in onderhandeling zijn met de Argentijnse voetbalbond. Sabella, die met Argentinië de finale van het WK bereikte (1-0 verlies na verlenging), besloot na het wereldkampioenschap in Brazilië de handdoek in de ring te gooien. Martino stapte op zijn beurt na een jaar bij Barcelona zelf op, nadat hij het kampioenschap vorig seizoen op de laatste dag aan Atlético Madrid had moeten laten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.