Transferdagboek 07/08: Cavani, Falcao en Di María

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 07/08: Cavani, Falcao en Di María

Liverpool raakte deze transferperiode Luis Suarez, afgelopen seizoen topscorer van de Premier League met 31 doelpunten, kwijt aan Barcelona een hoopt daar een wereldtopper voor terug te halen. Zo informeerde manager Brendan Rodgers bij AS Monaco naar Radamel Falcao, maar hij kreeg te horen dat de 28-jarige Colombiaan op weg is naar Real Madrid. En dus werd er snel geschakeld door The Reds.

Suarez' landgenoot Edinson Cavani is nu in beeld bij Liverpool, dat weet dat de 27-jarige Uruguayaan niet helemaal tevreden is bij Paris Saint-Germain. Zelden krijgt hij door de concurrentie van Zlatan Ibrahimovic namelijk de kans als spits, meestal speelt hij vanaf de flank. Maar niet alleen Liverpool wil Cavani uit zijn lijden verlossen, ook Arsenal houdt zijn situatie nauwlettend in de gaten.

Ronald Koeman doet er alles aan om Southampton van de nodige versterkingen te voorzien. Nu Celtic is uitgeschakeld in de race om een Champions League-ticket, kan hij volgens The Mirror  een nieuwe doelman tegemoet zien. Fraser Forster (26) zou voor tien miljoen euro de overstap gaan maken. De Engelse international, die in Schotland nog een contract tot medio 2016 heeft, zou met zijn transfer Artur Boruc onder de lat verdringen.

Maar daar blijft het niet bij voor Koeman. Hij zou immers ook opdracht hebben gegeven om het bod op Sporting Lissabon-verdediger Marcos Rojo (24) te verhogen. De hoop is dat twaalf miljoen euro volstaat voor de Argentijnse WK-ganger, die zowel in het centrum als op de linkerflank uit de voeten kan. Er moet overigens wel rekening gehouden worden met concurrentie. Rojo zou ook bij Chelsea, Arsenal en Liverpool op het lijstje staan.

Over Arsenal gesproken. Er gaan geruchten dat Juventus heeft geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Jack Wilshere. Dat zou dan weer zijn omdat Arturo Vidal op het punt staat naar Manchester United te verkassen.

Vidal zou bovendien niet de enige zijn die de overstap van de Serie A naar de formatie van Louis van Gaal zou gaan maken. Volgens The Daily Star  is de bij Internazionale in ongenade geraakte Colombiaan Fredy Guarín een van de komende versterkingen van de Nederlandse coach.

Dan nog even over naar een andere industriestad: Newcastle. De werkgever van Siem de Jong, Daryl Janmaat, Tim Krul en Vurnon Anita zou namelijk graag André Ayew overnemen van Olympique Marseille, waar hij nog een verbintenis tot medio 2015 heeft. Ook Liverpool volgt de Ghanees, waardoor hij over belangstelling niet te klagen heeft.

Nasser Al-Khelaifi heeft de geruchten over een eventuele transfer van Ángel Di María naar Paris Saint-Germain de kop in gedrukt. De Qatarese eigenaar van de Franse kampioen zei bij de perspresentatie van David Luiz dat de Argentijn 'te duur' was om te halen. AS Monaco lijkt nog wel in de race om de handtekening van de flankspeler van Real Madrid, die volgens de Spanjaarden naar verluidt zo'n tachtig miljoen euro waard zou moeten zijn.

Ángel di María in het shirt van Argentinië. Ligt zijn toekomst nog buiten Madrid?
Ángel di María in het shirt van Argentinië. Ligt zijn toekomst nog buiten Madrid?

Het lijkt er steeds meer op dat de grote clubs hun slag willen slaan op de transfermarkt nog voordat de competities en de play-offs van de Champions League van start gaan. Een grote stroom aan nieuwe geruchten is er daarom niet, wél borduren de buitenlandse kranten voort op wat er woensdag allemaal werd geschreven.

Zo blijft het uiterst interessant waar Thomas Vermaelen gaat tekenen. De Belgische verdediger lijkt voor zowel Barcelona als Manchester United de eerste optie om de defensie te gaan versterken. Welk van de twee grootmachten de strijd om de bij Arsenal voornamelijk op de bank zittende ex-Ajacied gaat winnen is echter nog niet helemaal duidelijk.

Barça leek de race te leiden met een bod van 12,5 miljoen euro, maar de club van Louis van Gaal kan moeiteloos hoger inzetten. Bovendien lijkt het uitzicht op speeltijd op Old Trafford beter dan in Camp Nou, waar Vermaelen met Marc Bartra, Javier Mascherano, Jérémy Mathieu en Gerard Piqué enkele geduchte concurrenten zou krijgen. Bij United moet Vermaelen het opnemen tegen mannen als Jonny Evans en Chris Smalling. Arsenal-manager Arsène Wenger bevestigde inmiddels dat United een eerste bod heeft gedaan.

Het lachen zou Daniel Agger inmiddels wel zijn vergaan op Anfield...
Het lachen zou Daniel Agger inmiddels wel zijn vergaan op Anfield...

Beide grootmachten hoeven echter niet te treuren in het geval Vermaelen niet komt. Zo heeft Daniel Agger volgens The Daily Mirror de clubleiding van Liverpool tot tranen toe gesmeekt naar Barcelona te mogen verkassen. Het zou erop duiden dat de Catalanen dus ook al een Plan C hebben, want Vermaelen kwam pas in beeld toen Paris Saint-Germain Marquinhos niet wilde verkopen.

Waar de Catalanen zich richten op twee in de Premier League overbodige verdedigers, zou United volgens The Daily Express kunnen overschakelen naar Mehdi Benatia. De Marokkaanse mandekker van AS Roma kost echter circa 35 miljoen euro en kan bovendien ook nog eens rekenen op interesse van Chelsea en Real Madrid. Het aantrekken van Vermaelen kost nog niet eens de helft.

United's stadgenoot Manchester City zit ondertussen ook niet stil. Behalve de opnieuw aangewakkerde interesse voor Radamel Falcao zouden The Citizens aankomend weekend dan eindelijk Eliaquim Mangala definitief binnen hebben. De Franse verdediger wordt al tijden gekoppeld aan de club van manager Manuel Pellegrini, die ook Vincent Kompany langer aan zich wil binden.

Radamel Falcao maakte afgelopen weekend zijn rentree voor AS Monaco. Meteen wakkeren de transfergeruchten weer aan.
Radamel Falcao maakte afgelopen weekend zijn rentree voor AS Monaco. Meteen wakkeren de transfergeruchten weer aan.

Dat City zoekt naar mogelijkheden om Falcao van AS Monaco over te nemen, zorgt voor onrust in Madrid. Want was Real Madrid niet de droomclub van de Colombiaanse spits? AS meldt dat dit nog steeds het geval is, maar dat de financiële verlokkingen in Manchester wel meer en meer een serieuze optie zouden worden naarmate de transferdeadline nadert.

De vraag is hoeveel geduld Falcao heeft, want Real moet eerst nog Ángel di María verkopen om hem te kunnen betalen. Bovenin het dagboek van vandaag meldden we echter al dat Paris Saint-Germain is afgehaakt in de strijd om de handtekening van de Argentijn. Falcao zal dus moeten wachten op een nieuwe koper voor de flankspeler.

Monaco en Real zijn nog op een andere manier aan elkaar verbonden, want de Monegaskische club lijkt de betere papieren te hebben in de jacht op Diego López. De Spaanse sluitpost leek de Spaanse hoofdstad te verlaten voor AC Milan, maar wil naar verluidt vier miljoen euro per jaar verdienen. AC Milan kan hooguit 2,5 miljoen ophoesten, Monaco is bereid ruim drie miljoen te betalen.

Met een transfer van Nigel de Jong zouden ongetwijfeld ook de nodige miljoenen gemoeid zijn. Van Gaal zou de dertigjarige controleur van het Nederlands elftal en AC Milan hebben gepolst en inmiddels groen licht hebben gegeven om hem voor tien miljoen euro op te halen uit Noord-Italië. De vraag blijft of de Nederlandse link niet té gemakkelijk is gelegd. Op uiterlijk 1 september zullen we heten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.