Transferdagboek 10/08: Icardi, Marin, Vidal en Reus

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 10/08: Icardi, Marin, Vidal en Reus

Internazionale heeft een bod van 25 miljoen euro op spits Mauro Icardi verworpen. Dat zegt directeur Piero Ausilio in gesprek met Corriere della Sera. De 21-jarige aanvaller wordt de laatste tijd in verband gebracht met een overgang naar AS Monaco, AS Roma, Liverpool en Atlético Madrid, die allen geïnteresseerd lijken te zijn in zijn diensten. Zijn huidige werkgever wil echter niets weten van een transfer. Ausilio: 'Een vertrek van hem is onbespreekbaar.'

Ausilio's collega's bij Fiorentina zijn druk bezig om Marko Marin naar Florence te halen. De directie zou volgens Sky Sports Italia de Duitser graag op huurbasis overnemen van Chelsea, met een optie tot koop. Hij werd in de zomer van 2012 bij Werder Bremen weggekaapt, maar wist in Londen nooit echt te overtuigen. De aanvallende middenvelder speelde het afgelopen seizoen daarom al op huurbasis voor het Spaanse Sevilla, waar hij tot achttien competitieduels kwam. Hij had met elf optredens in de Europa League echter wel een aardig aandeel in de cupwinst. Onder José Mourinho lijkt hij echter wederom niet op een basisplaats te kunnen rekenen, waardoor hij uit mag kijken naar een nieuwe (tijdelijke) club.

Alessandro Del Piero is een levende legende in Turijn. De ex-speler van Juventus geeft zijn voormalige werkgever wat advies, over hoe zij moeten handelen bij een eventueel vertrek van  middenvelder Arturo Vidal: 'Hij is niet onvervangbaar. Maar als je besluit om hem te verkopen, moet je het geld dat je voor hem ontvangt wel weer slim herinvesteren. Je moet dan iemand kopen die even sterk is als hij. Of misschien wel twee, aangezien hij normaal gesproken evenveel loopt als twee spelers bij elkaar.'

De Chileen wordt al langere tijd in verband gebracht met een vertrek uit Italië. Manchester United zou verregaande interesse hebben in de 27-jarige sterspeler van Juventus. Daarnaast zouden The Red Devils ook nog een versterking op de flanken zoeken, in de persoon van Marco Reus. Maar zij zijn niet de enige gegadigde.

Waar ligt de toekomst van Marco Reus?
Waar ligt de toekomst van Marco Reus?

Zo lijkt Atlético Madrid nu achteraan te sluiten in het rijtje dat Manchester United, Arsenal en Bayern München al hadden gevormd. De Duitser heeft nog een contract tot 2017, maar daarin zou een gelimiteerde afkoopsom van 25 miljoen euro zijn opgenomen. Daardoor lijkt de rij geïnteresseerde clubs met de dag langer te worden. Omdat Reus zijn verbintenis niet wil verlengen, zal Dortmund haar sterspeler wel móéten verkopen. (AS)

Arsène Wenger gaf na de winst van de Community Shield aan dat zijn ploeg er nog graag een centrale verdediger bij wil hebben. Arsenal is na het vertrek van Thomas Vermaelen op zoek naar een opvolger van de Belg. 'Als we een andere centrumverdediger kunnen halen, zullen we dat zeker doen', kondigde de Franse hoofdtrainer aan.

In de Engelse tabloids is het echter Manchester United wat de klok slaat, terwijl dat de afgelopen jaren vooral Manchester City en Chelsea waren. De uitstekende resultaten onder leiding van manager Louis van Gaal in de voorbereiding sluiten eventuele versterkingen niet uit. Dat blijkt uit de berichten van zondagmorgen. En daarin valt ook de naam van Daley Blind zeer regelmatig.

The Mirror meldt dat United maandag met een officeel bod gaat komen op de verdediger annex middenvelder van Ajax, terwijl Star on Sunday spreekt van een back-up plan in het geval van Blind. Dat medium stelt namelijk dat Mats Hummels de eerste keuze is om de defensie van The Red Devils te versterken. En slaagt de Engelse topclub er niet in om de Duitser los te weken van Borussia Dortmund, dan komt Blind in beeld.

Ondertussen hoopt trainer Ronald Koeman zijn aanval te versterken met Javier Hernández. De Mexicaanse aanvaller is overbodig bij Manchester United, maar moet bij Southampton een aanvalsduo vormen met Graziano Pellè. Koeman hoopt na het vertrek van de nodige sterkhouders zijn elftal op drie plaatsten te versterken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.