Transferdagboek 12/08: Conte, Cazorla, Ronaldinho, Atsu

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/08: Conte, Cazorla, Ronaldinho, Atsu

Vanuit Italië sijpelen berichten door dat Antonio Conte het steeds meer ziet zitten om bondscoach van Italië te worden. De deze zomer bij Juventus opgestapte trainer heeft inmiddels gesprekken gevoerd met Carlo Tavecchio, de nieuwe voorzitter van de Italiaanse voetbalbond. Sky Sport Italia meldt dat Conte na het gesprek met de omstreden preses niet lang meer onwelwillend tegenover de job staat. Mogelijk volgt er maandag al witte rook.

Waar de aanstelling van Conte een streep door de rekening van Roberto Mancini, Francesco Guidolin en Alberto Zaccheroni zou betekenen, kan Atlético Madrid de komst van Santi Cazorla uit het hoofd zetten. Eerder meldden we in dit dagboek dat de 29-jarige middenvelder het naar verluidt niet naar zijn zin zou hebben bij Arsenal, maar daar is volgens hemzelf niets van waar. 'Ik heb die berichten in de kranten ook gelezen, maar zelf weet ik van niks. Ik voel bij Arsenal van alle kanten het vertrouwen.'

Ronaldinho is ongetwijfeld ook op zoek naar een warm bad. Als we het Braziliaanse Eporte moeten geloven staat dat wat de Braziliaan betreft in São Paulo. Santos, dat onlangs met Robinho ook al een andere Braziliaanse vedette vastlegde, zou hard op weg zijn met de komst van de 34-jarige baltovenaar een dubbelslag te slaan. Het forse salaris van Ronaldinho zou zich moeten terugbetalen met een stijging van de verkoop van de seizoenkaarten. De komst van Robinho bracht dat ook al te weeg.

Het lijkt er steeds meer op dat de toekomst van Christian Atsu bij Everton ligt. De 22-jarige Ghanese international speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Vitesse, maar mag het van Chelsea na zijn succesvolle WK-deelname laten zien in de Premier League. Dat zegt Everton-manager Roberto Martínez.

'We hebben een principe-akkoord bereikt om hem tot het eind van het seizoen te huren. Er moeten alleen nog wat dingen worden geregeld aangaande zijn werkvergunning en persoonlijke situatie', tekent Liverpool Echo op uit de mond van Martínez. Werkvergunningen leverden in Engeland in het verleden nog wel eens problemen op in zulke gevallen. Zo moet een speler volwaardig international zijn van zijn land. In het geval van Atsu moet het daarom wel goed komen.

Alexandre Song is ook zal zo'n Afrikaanse WK-ganger die over belangstelling geen klagen heeft. Eerder linkten buitenlandse media de Kameroense middenvelder van Barcelona al aan Manchester United, maar Internazionale en AC Milan zouden volgens Mundo Deportivo eveneens interesse hebben in zijn komst. De Milanese topclubs lijken op voorhand echter weinig kans van slagen te hebben, aangezien Song na zijn eerdere periode bij Arsenal opnieuw in Engeland wil spelen.

Ook voor Marcos Rojo geldt de Premier League als hét voetbalwalhalla. Zowel BBC als Sky Sports meldt dat het United van Louis van Gaal op het punt staat het Southampton van Ronald Koeman af te troeven. De Argentijnse verdediger, die zowel centraal als linksback kan spelen, zou volgens beide Engelse media een transferverzoek hebben ingediend bij zijn club Sporting Lissabon, dat al een bod van twintig miljoen euro heeft ontvangen voor de 24-jarige WK-ganger.

Rojo moet bij United de extra verdediger worden waarnaar Van Gaal op zoek is. Eerder koos Thomas Vermaelen immers voor Barcelona. Ook Koeman zou inmiddels al zijn overgeschakeld naar een plan B. Om de aan United (!) verkochte Luke Shaw te vervangen zouden The Saints volgens Engelse en Italiaase media nu hun pijlen hebben gericht op Senad Lulic. De Bosnische international van Lazio kan de gehele linkerflank bestrijken en een ideale concurrent zijn voor de van Chelsea gehuurde Ryan Bertrand.

Om het middenveld te versterken volgde Manchester United afgelopen seizoen de verrichtingen van de Portugese international William Carvalho op de voet. Mogelijk is er in Madrid een andere optie voor Van Gaal om de gewenste defensieve versterking te halen. Want volgens Spaanse media is er voor Toby Alderweireld na één jaar al meer geen toekomst meer bij Atlético. Arsenal, dat de door Man United gewilde Thomas Vermaelen zag vertrekken naar Barcelona, heet een van de geïnteresseerde partijen te zijn voor de verdediger van de Rode Duivels.

Hoewel hij volgens zijn management niet te horen heeft gekregen dat zijn toekomst op Old Trafford somber is, is het waarschijnlijk dat Marouane Fellaini de volgende Belgische international is die een nieuwe werkplek krijgt. Dat hij dinsdag in het oefenduel van Manchester United met Valencia verstek moet laten gaan komt slecht uit. Napoli heeft belangstelling, maar nog geen enkele club heeft rechtstreeks contact opgenomen.

Samuel Eto'o heeft op zijn beurt geen klagen over belangstelling. De Kameroense spits heeft een tafel bezaaid met aanbiedingen om uit te kiezen, waaronder eentje van Ajax. Liverpool is ook in de markt voor de 33-jarige spits. Manager Brendan Rodgers wil graag extra aanvallende opties na het vertrek van Luis Suarez naar Barcelona.

Na de vergeefse pogingen bij Queens Park Rangers (Loïc Remy kreeg medisch geen groen licht) en bij AS Monaco (Radamel Falcao wil eigenlijk alleen naar Real Madrid) is Eto’o een optie. Maar ook Liverpool zit in de wachtkamer, net als Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.