Transferdagboek 14/08: Balotelli, Douglas Costa, Lavezzi

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 14/08: Balotelli, Douglas Costa, Lavezzi

Mario Balotelli is een speler die vaak in de schijnwerpers staat, al dan niet door eigen toedoen. Zijn naam is ook een vaste klant in dit dagboek, waarbij hij de afgelopen maand in verband werd gebracht met een terugkeer naar de Premier League. Maar de beoogde kandidaat-kopers Arsenal en Liverpool hoeven niet te veel te verwachten, zo weet AC Milan-bestuurder Adriano Galliani. 'De kans is 99,8 % dat hij blijft.' Er is dus nog wel enige hoop…  

AC Milan denkt er ook over na om Douglas Costa over te nemen van Shakhtar Donetsk. In het contract van de 23-jarige Braziliaan staat een (gelimiteerde) afkoopsom van vijftig miljoen euro, maar de Oekraïense club zou bereid zijn de vraagprijs te verlagen tot dertig miljoen euro. Dat is nog steeds te veel voor de Italiaanse club, die daarom hoopt gespreid te kunnen betalen.

Ook de naam Ezequiel Lavezzi wordt geopperd als het gaat om offensieve versterkingen voor de Rossoneri. De Argentijnse aanvaller is schijnbaar op de markt nu de onderhandelingen met Paris Saint-Germain over een contractverlenging zijn gestaakt. Maar Lavezzi komt evenmin gratis naar San Siro…

Geld speelt ook een rol in het besluit van Barcelona om niet langer voor Juan Cuadrado te gaan. Volgens Mundo Deportivo vindt de Catalaanse club dat Fiorentina veel te hoog in de boom zit in de alsmaar moeizamer verlopende dialoog tussen de twee clubs. Barça vermoedt dat de Florentijnen een spelletje spelen om de marktwaarde van Cuadrado op te krikken. United zit immers ook achter de Colombianse rechtsbuiten aan, die veertig miljoen moet kosten.

Hoewel Fiorentina zelf op financieel vlak absoluut niet kan concurreren met de Europese grootmachten, zou het zich volgens La Nazione toch willen mengen in de jacht op Sami Khedira. De bij Real Madrid niet langer gewilde middenvelder kan ook rekenen op interesse van Arsenal en Chelsea (zie verderop in dit dagboek), maar Khedira's vriendin Lena Gercke zou vanwege haar carrière in de modewereld liever naar Florence willen verhuizen.

Zou Sami Khedira omwille van zijn vriendin Lena Gercke bereid zijn naar Florence te verhuizen?
Zou Sami Khedira omwille van zijn vriendin Lena Gercke bereid zijn naar Florence te verhuizen?

Of er in het geval van de op handen zijnde deal tussen Luisão en Juventus ook een vrouw in het spel is, wordt niet duidelijk. Het lijkt er eerder op dat het in dit geval de speler zelf is die toe is aan wat nieuws. De 33-jarige Braziliaan speelt immers al sinds 2003 (!) voor Benfica en zou de Portugese topclub daarom hebben gevraagd om transfervrij te mogen vertrekken naar Turijn. In Lissabon zijn ze echter niet van plan de loyaliteit van Luisão te belonen. Juve zal volgens La Gazzetta dello Sport vier miljoen euro moeten betalen voor de boomlange verdediger.

Giuseppe Rossi kost meer dan het zesvoudige, maar dat weerhoudt Liverpool er volgens Britse media niet van om werk te maken van de komst van de 27-jarige Italiaanse international. Na het vertrek van Luis Suarez naar Barcelona is manager Brendan Rodgers nog altijd op zoek naar aanvallende versterking en sinds enkele weken zou de blessuregevoelige Rossi topkandidaat zijn. Als Fiorentina net zo meewerkend is als bij Cuadrado, dan zal het waarschijnlijk nog wel even gaan duren voordat Rossi op Anfield speelt...

Ronald Koeman en Louis van Gaal blijven een vooraanstaande rol spelen in de transfergeruchten die in de Engelse media de ronde doen. De interesse van het Southampton Koeman voor Shane Long van Hull City zou er volgens The Daily Mirror voor hebben gezorgd dat The Tigers nu een recordbod van ruim zeventien miljoen euro voorbereiden op Danny Welbeck. De Engelse aanvaller zou van Van Gaal hebben gehoord dat hij dit seizoen op weinig speeltijd kan rekenen.

En dat heeft dan weer te maken met de eventuele komst van Angel di María. The Daily Mail stelt dat United-directeur Ed Woodward al gesprekken heeft gevoerd met Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez, die daarin heeft verteld dat de Argentijnse vleugelflitser Estadio Santiago Bernabéu voor niet minder dan vijftig miljoen euro mag verlaten. Om Welbeck nog verder te demotiveren zou Atlético Madrid-middenvelder Arda Turan als alternatief gelden voor Di María.

Volgens de altijd weer voor sappige verhalen zorgende Engelse boulevardkrant zou Atlético zelf wel oren hebben naar de komst van André Schürrle. Trainer Diego Simeone is na het vertrek van Diego Costa naar Chelsea al tijden op zoek naar aanvallende versterking en zou nu zijn uitgekomen bij de veelzijdige Duitse aanvaller van de Londenaren. Maar juist vanwege die veelzijdigheid wil Chelsea-manager José Mourinho Schürrle liever niet verkopen.

Sami Khedira en Angel di María haalden met hun land de WK-finale in Brazilië, maar mogen desondanks vertrekken bij Real Madrid.
Sami Khedira en Angel di María haalden met hun land de WK-finale in Brazilië, maar mogen desondanks vertrekken bij Real Madrid.

De lijn Londen-Madrid is sowieso druk bezet, want Marca zegt te weten dat Real Madrid af wil van Sami Khedira en wacht op voorstellen vanuit Engeland. De 27-jarige Duitse wereldkampioen weigert zijn in 2015 aflopende contract vooralsnog te verlengen omdat De Koninklijke niet wil voldoen aan zijn verhoogde salariseisen. Aangezien er bij Real voldoende andere middenvelders voor handen zijn en Khedira dinsdag niet tot de wedstrijdselectie behoorde in de strijd om de Europese Super Cup, mag de controleur vertrekken. Arsenal en Chelsea gelden als mogelijke bestemming.

Maar Arsenal heeft meer spelers op de korrel. Zo zouden ook Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) en Stéphane M'Bia (Sevilla) hoog op de verlanglijst van Arsène Wenger staan, die gezien zijn voorliefde voor Fransen wellicht ook zal hebben meegekregen dat international Rio Mavuba volgens L'Equipe een transferzoek heeft ingediend bij Lille. Daarmee volgt hij het voorbeeld van landgenoot Morgan Schneiderlin, die al tijden weg wil bij Southampton en inmiddels een persoonlijk akkoord zou hebben bereikt met Tottenham Hotspur.

Dat Londen in de laatste maand van de transferperiode het epicentrum van de transfermarkt is blijkt ook uit wel uit het feit dat Queens Park Rangers volgens The Daily Mail nog voor het weekend de komst van Kolbeinn Sigthórsson zou hebben afgerond. De IJslandse spits van Ajax stond eerder ook al in de belangstelling van de club van manager Harry Redknapp. De Amsterdammers weten echter nog van niks, zo laat directeur Marc Overmars aan Voetbal International weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.