Van Zerrouki tot Amrabat en Ziyech: zij zagen hun transfer in het water vallen

Reacties

Afgelopen maand werden alleen in Nederland al 167 transfers afgerond. Ruim een kwart daarvan zag zijn transfer pas op de laatste dag van de transferwindow werkelijkheid worden. Er zijn echter ook genoeg spelers die hun transfer in het water zagen vallen. VI zet de gemiste transfers voor jou op een rijtje.

Van Zerrouki tot Amrabat en Ziyech: zij zagen hun transfer in het water vallen
© Pro Shots

De belangrijkste transfer die geen doorgang vond, was die van Ramiz Zerrouki. Feyenoord ondernam meerdere pogingen om hem los te weken bij FC Twente, maar Twente moest net als afgelopen zomer Zerrouki wederom teleurstellen. Feyenoord greep tevens naast Thomas van den Belt van PEC Zwolle.

Aan de andere kant hoopten Patrik Walemark en Mohamed Taabouni te worden verlost van hun uitzichtloze situatie in Rotterdam, maar tot een huurtransfer kwam het niet. PSV was na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke op zoek naar een nieuwe buitenspeler en vond die in de persoon van Thorgan Hazard. Dat betekent dat onder anderen Bryan Gil, Keito Nakamura, Adnan Januzaj, Dodi Lukébakio en Donyell Malen niet naar Eindhoven kwamen.

PSV heeft wel voorkomen dat er met Johan Bakayoko nog een buitenspeler vertrok. Hij stond in de belangstelling van Paris Saint-Germain, maar PSV wilde hem behouden. Ajax had Florian Grillitsch aan Olympique Lyonnais kunnen verkopen, maar de speler wilde zelf niet. Ondanks de belangstelling van AZ blijft Konrad de la Fuente bij Olympiakos en Daishawn Redan wordt toch niet de nieuwe aanvaller van FC Emmen.

FC Groningen en Fortuna Sittard hoopten te stunten met het binnenhalen van Jens Petter Hauge, in 2020 nog goed voor veertien goals en negen assists in achttien duels in Noorwegen. Ook Hauge bleef op de plek waar hij nu zit (AA Gent). Daarnaast zag Joshua Brenet net als ploeggenoot Zerrouki zijn transfer aan zijn neus voorbijgaan. Fulham was geïnteresseerd in de back, maar de Londense club koos voor Cédric Soares van Arsenal. Milan van Ewijk stond eveneens bij Fulham op de lijst en hij zag zowel die club als Sporting Portugal niet toehappen.

Buitenland

Uiteraard waren er ook in het buitenland genoeg spelers die hun transfer zagen afketsen. Het bekendste geval is Hakim Ziyech, die al helemaal rond was met Paris Saint-Germain, alleen stuurde Chelsea de benodigde documenten niet op tijd op. Zijn landgenoot Sofyan Amrabat mocht heel even hopen op een droomtransfer naar Barcelona, maar kwam uiteindelijk ook van de koude kermis thuis.

Bij AS Roma hoopten Rick Karsdorp en Nicolò Zaniolo hun uitzichtloze situatie achter zich te laten. Nu is het duo nog minstens een halfjaar verbonden aan hun plaaggeest José Mourinho. Isco leek lang op weg te zijn naar Union Berlin, maar de transferstunt van de nummer twee van de Bundesliga bleek een farce. Isco kwam na het akkoord ineens met hele andere voorwaarden op de proppen.

In Engeland streden Arsenal en Chelsea om de handtekening van Moisés Caicedo. Ondanks flinke biedingen besloot Brighton and Hove Albion de Ecuadoriaan binnenboord te houden. Diverse spelers stonden ook in de belangstelling van competitiegenoot Everton, maar Sheraldo Becker, Olivier Giroud, en Connor Callagher maakten de overstap naar de Toffees uiteindelijk niet.

Tot slot kreeg ook Milan Skriniar een teleurstelling te verwerken. Hij stapt komende zomer over van Internazionale naar Paris Saint-Germain, maar hoopte deze winter de overtap al te kunnen maken. Beide clubs kwamen er niet uit over de transfersom.

Welke speler die tóch bleef mag volgens jou niet in deze lijst ontbreken?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.