PSV en Chelsea bereiken akkoord over miljoenentransfer Madueke

Reacties

Chelsea en PSV hebben een akkoord bereikt over de transfer van Noni Madueke. Dat is sportief gezien een nieuwe dreun voor de Eindhovenaren, die eerder deze transferwindow Cody Gakpo naar Liverpool zagen vertrekken.

PSV en Chelsea bereiken akkoord over miljoenentransfer Madueke
© Pro Shots

In Engeland sijpelden vorige week de berichten door dat Chelsea interesse zou hebben in Madueke. The Blues drukten door en meldden zich vorige week vrijdag bij PSV met een bod van dertig miljoen euro. Beide clubs vonden elkaar uiteindelijk bij een bedrag dat richting de veertig miljoen euro gaat. Madueke moet manager Graham Potter meer opties geven in de voorhoede. Chelsea kampt niet alleen met een waslijst aan blessures, maar is ook bezig aan een dramatische reeks. De nummer tien van de Premier League won slechts twee van zijn laatste negen duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Madueke trekt de deur bij PSV na vierenhalf jaar achter zich dicht. De Eindhovenaren pikten de aanvaller op zestienjarige leeftijd weg uit de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur. Madueke begon in PSV Onder-19 en baande zich via Jong PSV een weg naar het eerste. De Engelse jeugdinternational debuteerde op 19 januari 2020 tegen VVV-Venlo en brak een seizoen later definitief door onder trainer Roger Schmidt. Madueke worstelde vervolgens meerdere keren met blessureleed, waardoor zijn teller op tachtig duels in het shirt van PSV blijft staan. Daarin was hij goed voor twintig doelpunten en veertien assists.

De markt op
Zeker na het vertrek van Gakpo zag trainer Ruud van Nistelrooij een belangrijke spil in de weer fitte Madueke, maar de voormalig topspits moet zijn plannen opnieuw omgooien. De huidige nummer vier van de Eredivisie gaat de markt op om de aanvallende opties af te tasten. Viktor Tsygankov was in eerste instantie in beeld, maar stapte over naar Girona. Woensdag informeerde PSV naar de mogelijkheden om Arnaut Danjuma over te nemen van Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.