Gakpo rondt droomtransfer naar Liverpool af

Reacties

Liverpool heeft de komst van Cody Gakpo afgerond. De aanvaller heeft, na het doorlopen van de medische keuring, een langdurig contract (naar verluidt tot medio 2028) getekend op Anfield. Hij gaat bij zijn nieuwe club met rugnummer 18 spelen.

Gakpo rondt droomtransfer naar Liverpool af

PSV meldde op Tweede Kerstdag al dat Gakpo voor een recordbedrag de overstap zou maken naar Liverpool. De aanvaller kreeg toestemming om naar Engeland af te reizen voor de gebruikelijke tests en daarbij kwamen geen problemen aan het licht. Volgens Engelse media ontvangt PSV inclusief bonussen vijftig miljoen euro voor Gakpo, waarmee hij de duurste uitgaande speler in de clubhistorie is.

Manager Jürgen Klopp drong aan op de komst van Gakpo, omdat de Colombiaanse linksbuiten Luis Díaz door een knieblessure maanden aan de kant staat. Ook de Portugese aanvaller Diogo Jota is nog uit de roulatie met een kuitblessure. Liverpool toonde zich daarom slagvaardig op de transfermarkt en troefde rivaal Manchester United, dat al langer interesse had in Gakpo, zo af.

Voor Liverpool is Gakpo de eerste grote winterversterking, nadat de Champions League-finalist van afgelopen seizoen in de zomer al een recordbedrag neertelde voor Darwin Núñez. De Uruguayaanse aanvaller kwam inclusief bonussen voor honderd miljoen euro over van Benfica. Vorig jaar telde Liverpool in januari nog 47 miljoen euro neer voor de nu geblesseerde Díaz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.