'Woedend AS Roma stelt zich keihard op richting gevluchte Zaniolo'

Reacties

Nicolò Zaniolo heeft zichzelf in een lastig parket gebracht bij AS Roma. De 23-jarige middenvelder speelt volgens Italiaanse media niet langer een rol in de plannen van de club en heeft het ondertussen ook verbruid bij de fans.

'Woedend AS Roma stelt zich keihard op richting gevluchte Zaniolo'
© Pro Shots

De aanhang van Roma voelt zich verraden door Zaniolo, die diverse keren weigerde mee te trainen om zo een vertrek uit het Stadio Olimpico af te dwingen. Op een spandoek werd de linkspoot al een verrader genoemd door supporters van de Giallorossi. Maandag werd duidelijk dat een groep hooligans hem zelfs heeft bedreigd bij zijn huis. De politie moest Zaniolo te hulp schieten. Inmiddels zou hij zijn gevlucht naar La Spezia.

Een oplossing voor de uitzichtloze situatie van Zaniolo lijkt niet in zicht. De clubleiding van Roma is van mening dat de man die vorig seizoen nog de matchwinner was in de Conference League-finale tegen Feyenoord, te ver is gegaan in zijn poging om een transfer te forceren en wil een voorbeeld stellen. Volgens Italiaanse media is Roma desnoods bereid om Zaniolo de rest van zijn contractduur op de tribune te zetten.

Dat zou betekenen dat Zaniolo de komende achttien maanden niet aan voetballen hoeft te denken, wat desastreuze gevolgen voor zijn (interland)loopbaan zou hebben. Voor Roma zelf zou het een flinke financiële strop betekenen als de elfvoudig international geen transfersom zou opleveren, maar de directie vindt dat hij het er zelf naar heeft gemaakt door eerder deze week een transfer naar AFC Bournemouth af te wijzen.

De Premier League-club was volgens Italiaanse media bereid om dertig miljoen euro plus bonussen neer te tellen voor Zaniolo, maar die zag het niet zitten om voor een club te tekenen die tegen degradatie strijdt. Maandagavond meldde Leeds zich naar verluidt om Zaniolo te huren met optie tot koop, maar Roma wees dat voorstel resoluut van de hand en stelt zich hard op. Zaniolo mag alleen nog weg onder strikte voorwaarden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.