Van Mbappé en Salah tot Geertruida en Bakayoko: zij die níét gingen

Reacties

Op Deadline Day wisten veel spelers zichzelf ternauwernood nog van een transfer te verzekeren. Er zijn echter ook genoeg spelers die ondanks vele geruchten gewoon bij hun club gebleven zijn. VI maakte een overzicht van spelers die niét gingen.

Van Mbappé en Salah tot Geertruida en Bakayoko: zij die níét gingen
© Pro Shots

De meest besproken doelman in Nederland is op dit moment ongetwijfeld Nick Olij. Bij Sparta Rotterdam speelde hij zich in zijn debuutseizoen in de Eredivisie in de kijker, terwijl hij de lijn bij de start van het huidige seizoen stug door wist te trekken. Het lijkt een kwestie van tijd voordat bondscoach Ronald Koeman ook overstag gaat, terwijl Olij uitsprak graag een transfer te maken. Ajax was concreet voor de doelman, bevestigde de hoofdrolspeler zelf, maar deed met Eintracht Frankfurt zaken voor de komst van de jonge Duitser Diant Ramaj. Daardoor is Olij nog zeker een halfjaar op Het Kasteel actief.

Ook aan verdedigers werd deze zomer volop getrokken. PSV had de pijlen al vroeg gericht op het versterken van de achterhoede en was tot de laatste dag bezig om Davinson Sánchez los te weken bij Tottenham Hotspur. De Colombiaan is echter in Londen gebleven. De multifunctionele Trevoh Chalobah leek op weg naar Bayern München, maar kwam uiteindelijk toch niet weg bij Chelsea. In de Eredivisie waren lange tijd de blikken gericht op Lutsharel Geertruida. De sterkhouder van Feyenoord leek zijn contract bij RB Leipzig enkel nog te hoeven ondertekenen, maar op het laatste moment bliezen de Duitsers de deal af. De Oranje-international gaat met de landskampioen dus de Champions League in.

Erik ten Hag wist ondertussen Harry Maguire niet te slijten. De manager dacht dat de mandekker naar West Ham United zou vertrekken, maar The Hammers liet op het allerlaatste moment verstek gaan. Ook PSV’er Shurandy Sambo blijft ondanks avances van Ajax en FC Twente bij zijn club. Net als Marc Cucurella. De Spanjaard leek op weg naar Old Trafford, maar behoudt Stamford Bridge als thuishaven.

Thom Haye sprak zich bij aanvang van de voorbereiding duidelijk uit. De spelmaker van SC Heerenveen wilde dolgraag een avontuur in het buitenland aangaan. Besiktas leek concreet te worden voor de middenvelder, maar na een rode kaart zit hij komend weekend zijn schorsing gewoon uit in Nederland. De Portugees João Palhinha poseerde zelfs al in een shirt van Bayern München, maar eenmaal geland in Duitsland blies werkgever Fulham de transfer af. Krasnodar-ster Eduard Spertsyan zou de vormgever van het nieuwe Ajax worden, maar ruilde Rusland nooit in voor de Eredivisie.

Scott McTominay en Donny van de Beek kwamen niet weg bij Manchester United. De Schot liep transfers naar Newcastle United en Bayern München mis, terwijl Van de Beek een avontuur bij Real Sociedad niet aan kon gaan. De oud-Ajacied geniet echter nog altijd interesse van Galatasaray. In Turkije is de transfermarkt nog enkele dagen open, waardoor Van de Beek zijn uitzichtloze situatie op Old Trafford nog zou kunnen verlaten.

Doelpunten zijn duur op de transfermarkt. Dat weet ook het Saoedische Al-Ittihad inmiddels. De club wilde van Momahed Salah de duurste speler aller tijden maken, maar daar had Liverpool geen trek in. Hoewel de markt in Saoedi-Arabië nog even op blijft, lijkt de Egyptenaar op Anfield te blijven. Collega Kylian Mbappé zag kompanen Neymar (Al-Hilal) en Lionel Messi (Inter Miami FC) uit Parijs vertrekken, maar bleef zelf honkvast en scoort inmiddels weer voor Paris Saint-Germain. Real Madrid lijkt weer een jaar geduld te moeten hebben.

Wie geduld heeft is PSV’er Johan Bakayoko. De Belg kon naar de Premier League, maar gaat liever met de Eindhovenaren de Champions League in. Wie wél graag een transfer gemaakt had, is Sydney van Hooijdonk. De spits leek lange tijd op weg naar Wolfsburg en was persoonlijk al akkoord, maar Bologna vond geen vervanger, waardoor de vraagprijs de lucht in schoot. Daardoor zal de aanvaller niet in de Bundesliga, maar in de Serie A zijn doelpunten moeten gaan maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.