Sarr lijkt vriend Van Hooijdonk dwars te zitten en trekt naar Duitsland

Reacties

Amin Sarr (22) lijkt zijn carrière voort te zetten in de Bundesliga. De Zweedse aanvaller maakte in de winterstop vanuit SC Heerenveen nog een transfer naar Olympique Lyon, maar is nu op weg naar VfL Wolfsburg.

Sarr lijkt vriend Van Hooijdonk dwars te zitten en trekt naar Duitsland
© Pro Shots

De snelle aanvaller werd afgelopen seizoen voor elf miljoen euro weggeplukt uit Friesland. In het Abe Lenstra Stadion vormde Sarr een succesvolle tandem met Sydney van Hooijdonk, waarna hij een transfer naar de Franse top verdiende. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt lijkt hij zijn weg nu te vervolgen in de Bundesliga.

Volgens ingewijden wordt Sarr door Wolfsburg gehuurd van Lyon. Daar is een verplichte koopoptie van een bedrag van bijna vijftien miljoen euro aan toegevoegd. Dan moet de Zweed wel een bepaald aantal wedstrijden spelen.

Overigens kan de penningmeester van Heerenveen alvast een factuur voor Lyon op gaan stellen. De Friezen hebben een doorverkooppercentage van tien procent bedongen voor een volgende transfer van Sarr. Dat percentage wordt berekend over de winst en niet over het gehele bedrag. Desondanks levert het de clubkas een aantal tonnen op.

Klap voor Van Hooijdonk
De transfer van Sarr is een streep door de rekening van nota bene Van Hooijdonk. De aanvaller, die nog altijd innig contact met Sarr onderhoudt, leek lange tijd op weg naar Wolfsburg. Vanwege de wispelturige handelswijze van Bologna trokken de Duitsers woensdag de stekker uit een miljoenentransfer. Wolfsburg schakelde over naar Sarr en vond in Frankrijk wel succes.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.