Bijzonder: Duitsland stuurt debutant of tweedeklasser Europa in

Reacties

Het seizoen in de Bundesliga zit erop, maar nog niet alle beslissingen zijn gevallen. De Duitse bekerfinale van aankomende zaterdag gaat nog één opvallende deelnemer aan Europees voetbal leveren: 1. FC Heidenheim of 1. FC Kaiserslautern.

Bijzonder: Duitsland stuurt debutant of tweedeklasser Europa in
© Pro Shots
1. FC Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern
0 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

De eindstrijd om de DFB Pokal wordt zaterdag gespeeld tussen Bayer Leverkusen, dat dit gehele seizoen nog geen wedstrijd heeft verloren, en Kaiserslautern. Je zou het nu niet zeggen, maar laatstgenoemde is de grotere club. Kaiserslautern werd vier keer kampioen van Duitsland en won de beker al twee keer. Leverkusen heeft de titel én de beker pas een keer bemachtigd.

Maar voor het treffen van zaterdag is Leverkusen natuurlijk de favoriet. Kaiserslautern is na de vroegere successen weggezakt en eindigde dit seizoen als dertiende in de Tweede Bundesliga. Toch kan Kaiserslautern Europa in. Wanneer het zaterdag stunt en de DFB Pokal wint, plaatst het zich voor de groepsfase van de Europa League.

Vooral bij FC Heidenheim hopen ze dat dit niet lukt. De ploeg van Frank Schmidt eindigde zijn eerste seizoen in de Bundesliga als achtste en dat zou weleens genoeg kunnen zijn voor Conference League-voetbal in het komende seizoen. Bij een bekerzege van Leverkusen, dat zich als kampioen van Duitsland heeft gekwalificeerd voor de Champions League en het Europa League-vangnet dus niet nodig heeft, schuiven er wat tickets door en gaat Heidenheim Europa in.

Heidenheim, dat tien jaar geleden nog op het vijfde niveau van Duitsland actief was, speelde nooit eerder Europees voetbal. Kaiserslautern wel: in 1998/99 deed het zelfs nog mee aan de Champions League. Het laatste seizoen waarin Kaiserslautern Europees voetbal speelde was in 2003/04, toen het deelnam aan de strijd om de UEFA Cup.

In december ging VI langs bij Heidenheim-trainer Frank Schmidt. Lees het interview van toen via VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.