Uitgefloten Messi en scorende Ramos verliezen laatste wedstrijd met PSG

Paris Saint-Germain heeft het seizoen afgesloten met een thuisnederlaag tegen middenmoter Clermont Foot. De uitgefloten Lionel Messi en de scorende Sergio Ramos namen zo op een emotionele avond met een kater afscheid van de club, waar zij allebei twee jaar voor speelden.

PSG
2 - 3
Clermont
Clermont

PSG werd vorige week al kampioen van Frankrijk en het duel van zaterdag had dan ook geen sportief belang meer. De spelers en fans hadden hun aandacht vooral bij een mooie steunbetuiging aan Sergio Rico, die na een ongeluk in het ziekenhuis ligt. Ramos opende in de zestiende minuut (zestien is toevallig ook het rugnummer van Rico bij PSG) de score met een rake kopbal.

Kylian Mbappรฉ maakte er met het benutten van een strafschop 2-0 van en zo leek PSG op een simpele zege af te stevenen. Na gestuntel van Marco Verratti deed Johan Gastien echter wat terug, waarna Clermont niet veel later een strafschop kreeg. Deze werd echter gemist door Grejohn Kyei.

Desondanks kwam Clermont nog voor rust op gelijke hoogte. Vlak voor de tocht naar de kleedkamer werkte Mehdi Zeffane de 2-2 binnen. PSG moest daarom in de tweede helft op zoek naar een nieuwe voorsprong en Messi kreeg daar een grote kans voor. Oog in oog met Clermont-doelman Mory Diaw raakte hij de bal echter niet goed en schoot hij hoog over. Even later vond Messi diezelfde Diaw op zijn pad.

Een doelpunt in zijn afscheidswedstrijd zat er zo niet in voor Messi, die zag dat Clermont aan de overkant op voorsprong kwam. Kyei liep tegen een scherpe voorzet aan en maakte zo de 2-3. De assist bij deze goal kwam van Elbasan Rashani, die even later bijna zelf scoorde met een weergaloze hakbal. De inzet kwam echter tegen het lijf van Gianluigi Donnarumma, zodat PSG in de wedstrijd bleef.

De thuisploeg zette zeker niet alles op alles om een gelijkmaker te forceren. Bij PSG leken ze het wel prima te vinden en de wedstrijd kabbelde zonder al te veel spektakel naar het einde. Zo verloren Ramos en Messi hun laatste duel in Franse dienst. Of het ook de afscheidswedstrijd van trainer Christophe Galtier was, zal snel duidelijk worden.

Auxerre
Auxerre
1 - 3
Lens
Lens

RC Lens wist zijn laatste duel van het seizoen wel gewoon te winnen en eindigde daardoor met slechts รฉรฉn punt achterstand op kampioen PSG. Loรฏs Openda liet zich ook zaterdagavond weer gelden en was met een assist (op de 0-1) en een goal (de 1-3) de beul van AJ Auxerre, dat door deze nederlaag is gedegradeerd uit de Ligue 1. Auxerre werd gepasseerd door FC Nantes, dat Angers versloeg.

Troyes, Ajaccio en Angers waren eerder al zeker van degradatie.

Monaco
Monaco
1 - 2
Toulouse
Toulouse

Branco van den Boomen rondde deze week zijn overstap naar Ajax af en begon zaterdag op de bank bij Toulouse, dat op bezoek bij AS Monaco enkel nog voor de eer en zijn sportieve plicht speelde. Van den Boomen kwam na een uur in de ploeg, net als Zakaria Aboukhlal, en laatstgenoemde opende twintig minuten voor tijd met een heuse frommelgoal de score. Dat was niet voldoende voor de zege: Wissam Ben Yedder trok de score terug in evenwicht (1-1).

Uiteindelijk pakte Toulouse toch nog de drie punten. In blessuretijd maakte uitgerekend Rhys Healey, die als invaller zijn rentree maakte na een kruisbandblessure, de 1-2. Door deze nederlaag speelt AS Monaco komend seizoen geen Europees voetbal. De werkgever van Myron Boadu had Lille nog kunnen passeren, maar dat is niet gelukt.

Bij Toulouse ontbrak Stijn Spierings vanwege een schorsing en bleef Thijs Dallinga de hele wedstrijd op de bank.