Galtier slaat terug naar Franse pers: 'Ik verdien het om te blijven'

Reacties

Na het binnenhalen van de landstitel met Paris Saint-Germain vindt trainer Christophe Galtier dat hij het verdient om aan te blijven. De 56-jarige Fransman sloeg na de kampioenswedstrijd tegen Strasbourg van zich af tegenover de Franse pers.

Galtier slaat terug naar Franse pers: 'Ik verdien het om te blijven'
© Pro Shots
Strasbourg
Strasbourg
1 - 1
PSG
PSG

De positie van Galtier is al onderwerp van gesprek sinds PSG in de Champions League werd uitgeschakeld door Bayern München. Wat de miljoenenformatie sindsdien in de Ligue 1 liet zien, was ook niet altijd even overtuigend. Desondanks kroonden de Parijzenaren zich zaterdagavond met een plichtmatig gelijkspel op bezoek bij Strasbourg (1-1) voor de negende keer in elf seizoenen tot kampioen van Frankrijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op de persconferentie na afloop ging het over de toekomst van Galtier. 'Persoonlijk vind ik dat ik het verdien om te blijven', antwoordde de trainer op de vraag of hij een tweede seizoen verdient als coach van PSG. 'Waarom? Omdat ik alles heb gegeven en er veel energie in heb gestopt. Ik wist hoe we op koers moesten blijven in moeilijke tijden, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak', zei de van racisme beschuldigde Galtier.

Hoewel Galtier vast van plan is zijn tot 2024 lopende contract uit te dienen, verkent PSG volgens Franse media de markt in de zoektocht naar een nieuwe trainer. 'Jullie mogen schrijven wat jullie willen. En ondanks alle analyses, vervelende opmerkingen en het gebrek aan respect van sommigen, is er een groot verschil tussen wat de media zeggen en wat ik dagelijks heb meegemaakt met het team tijdens de tweede seizoenshelft.'

'Jullie hebben me niet gespaard', vervolgde Galtier. 'Maar we zijn kampioen van Frankrijk, we hebben de Trophée des Champions (Super Cup, red.) gewonnen. Bij PSG draai je pas een catastrofaal seizoen als je geen kampioen wordt, dat is ook gebeurd', doelde de trainer op de landstitels van Lille (2021) en AS Monaco (2017). 'We wonnen de Coupe de France en de Champions League niet in een heel lastige tweede seizoenshelft, maar we hebben onze doelstelling behaald.'

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.