Frankrijk

AJ Auxerre - RC Lens

Het is een moeilijk seizoen geweest voor Auxerre en na nog een nederlaag op zaterdag, degradatie van de Ligue 1 was een feit. Het team verloor 1-3 in de thuiswedstrijd van Lens. De score werd in de 19de minuut geopend door Lens na een doelpunt van Alexis Claude-Maurice, op aangeven van Loïs Openda. Direct na de rust liet Claude-Maurice zich gelden voor een tweede keer en vergrootte de voorsprong voor Lens. M'Baye Niang milderde de score voor Auxerre in de 71ste minuut. Maar Auxerre was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Openda diepte de voorsprong van Lens uit met een assist van Florian Sotoca, in de 78ste minuut. Lens heeft zeven overwinningen achter elkaar behaald. In de laatste vijf wedstrijden heeft Auxerre twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Lens vijf overwinningen heeft. Lens eindigt op tweede plaats in de Ligue 1.