Frankrijk

RC Lens - AC Ajaccio

Het gaat goed met Lens in de Ligue 1, er werd ook in de wedstrijd tegen Ajaccio een zege behaald. De winst van zaterdag in het Stade Bollaert-Delelis betekent de zesde winst op rij voor Lens. Lens opende de score na 16 minuten na een doelpunt van Deiver Machado, op aangeven van Adrien Thomasson. Thomasson bracht in de 22ste minuut Lens op 2-0, met een assist van Facundo Medina. De thuisploeg vergrootte de voorsprong verder, toen Loïs Openda scoorde in de 35ste minuut. De tweede helft verliep doelpuntloos, waardoor de wedstrijd eindigde met een 3-0 zege voor Lens. Het was de twaalfde wedstrijd achter elkaar voor Ajaccio dat er niet gewonnen werd. In de laatste vijf wedstrijden heeft Lens vijf overwinningen behaald, terwijl Ajaccio één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Met nog één ronde voor de boeg staat Lens op de tweede plaats op de ranglijst en Ajaccio bezet de negentiende plaats. Lens speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Auxerre op zaterdag 3 juni om 21.00 uur in het Stade de l'Abbé Deschamps. Ajaccio speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille in het Stade François Coty.