Frankrijk

Paris Saint-Germain - AC Ajaccio

Ajaccio heeft alle reden tot tranen gehad na de in de uitwedstrijd wedstrijd tegen PSG op Parc des Princes. Het team verloor 0-5 en zal gedegradeerd worden van de Ligue 1. Voor beide teams werden spelers uit het veld gestuurd. En moesten de wedstrijd uitspelen met 10 spelers. PSG nam een vroege voorsprong, toen Fabián Ruiz scoorde na 22 minuten. Achraf Hakimi bracht in de 33ste minuut PSG op 2-0. Direct na de rust vergrootte Kylian Mbappé de voorsprong van PSG. Zeven minuten later bouwde PSG de voorsprong uit naar 4-0 toen Mbappé nog een keer de doelman passeerde. De 5-0 kwam van een eigen doelpunt van Mohamed Youssouf van PSG, wat het eindresultaat was, in de 73ste minuut. In de 77ste minuut moest PSG verder met een man minder toen Hakimi van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Een rode kaart in de 80ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Thomas Mangani van Ajaccio. Voor Ajaccio was het de tiende wedstrijd achter elkaar zonder overwinning. PSG heeft in de laatste vijf wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Ajaccio twee keer gelijkgespeeld en drie nederlagen heeft. Dit betekent dat PSG blijft op eerste plaats. De volgende wedstrijd van PSG is op zondag 21 mei om 20.45 uur uit tegen Auxerre in het Stade de l'Abbé Deschamps. Ajaccio speelt op dezelfde dag om 13.00 uur thuis tegen Rennes in het Stade François Coty.