Frankrijk

FC Lorient - Strasbourg

Lorient is sterker in de thuiswedstrijd uit de hoek gekomen tegen Strasbourg in de Ligue 1 zaterdag. Ondanks een 2-0 voorsprong is de wedstrijd nog niet gespeeld, in de tweede helft maakte Strasbourg het een waardige uitdaging voor Lorient na de halve tijd voorsprong. Maar Lorient gaf niet op tot het einde van de wedstrijd en won het duel met 2-1. De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Romain Faivre scoorde na 10 minuten, met een assist van Théo Le Bris. Lorient kwam op 2-0 toen Faivre nog een keer scoorde, op aangeven van Gédéon Kalulu, in de 36ste minuut. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Jean-Ricner Bellegarde namens Strasbourg met een assist van Frédéric Guilbert. Maar Strasbourg was niet bij machte vaker te scoren. In de laatste vijf wedstrijden heeft Lorient twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Strasbourg twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de tiende overwinning met één doelpunt verschil van Lorient dit seizoen. De nederlaag was ook voor Strasbourg de elfde nederlaag met één doelpunt verschil. Nu de eindstand bekend is eindigt Lorient op de tiende plaats en Strasbourg op de vijftiende plaats.