Transferdagboek 16/01: Bojan, Payet en 'de nieuwe Neymar'

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 16/01: Bojan, Payet en 'de nieuwe Neymar'

Zo ongeveer alle Europese topclubs hebben hun zinnen gezet op Vinicius Júnior. De pas zestienjarige Braziliaan wordt in eigen land ook wel 'de nieuwe Neymar' genoemd. Onlangs maakte hij op een jeugdtoernooi indruk in het shirt van zijn club Flamengo. Volgens The Sun willen Arsenal, Chelsea, Barcelona, Manchester United én Manchester City de concurrentie voor zijn en de aanvaller vastleggen. Bij Flamengo heeft hij nog een contract tot medio 2019. De ploeg wil niet dat het supertalent vertrekt en hoopt hem spoedig langer aan zich te binden.

Dimitri Payet hoopt zo snel mogelijk terug te keren bij Olympique Marseille, maar zijn huidige werkgever West Ham United denkt daar anders over. De Londenaren hebben een tweede bod, naar verluidt van twintig miljoen pond (bijna 23 miljoen euro), op de Franse spelmaker afgewezen. De 29-jarige Payet verlengde een jaar geleden zijn contract bij West Ham nog tot medio 2021, maar weigert nu nog langer voor The Hammers te spelen. Als het aan West Ham-voorzitter David Sullivan ligt, wordt Payet niet verkocht. Sullivan wil dat Payet zijn excuses aanbiedt aan de supporters van de club en daarna weer terugkeert in het eerste team. De middenvelder stond van 2013 tot medio 2015 al onder contract bij Marseille en stapte daarna over naar Engeland.

Dimitri Payet wil graag terugkeren naar Olympique Marseille, maar West Ham United wil hem niet laten gaan.
Dimitri Payet wil graag terugkeren naar Olympique Marseille, maar West Ham United wil hem niet laten gaan.

Het begint er steeds meer op te lijken dat Bojan Krkic zijn laatste wedstrijd voor Stoke City heeft gespeeld. We meldden twee dagen geleden in deze rubriek dat manager Mark Hughes zijn aanvaller niet kwijt wil, maar dat is volgens Sky Sports niet insgelijks. Krkic zou bij de clubleiding hebben aangegeven dat hij nog deze transferperiode wil vertrekken. De oud-Ajacied, die tot nu toe 52 competitieduels achter zijn naam heeft staan voor Stoke, moet circa veertien miljoen euro opleveren.

Ook de wegen van Ricardo Kishna en Lazio gaan mogelijk scheiden. De 22-jarige aanvaller kan volgens CalcioMercato naar Galatasaray. Trainer Jan Olde Riekerink van de Turkse club ziet naar verluidt nog wel toekomst in Kishna, die dit seizoen nog maar vijf wedstrijden speelde voor Lazio. De Italianen namen Kishna in de zomer van 2015 over van Ajax, maar met twee doelpunten in zestien wedstrijden weet hij nog niet te imponeren in Italië.

Tianjin Quanjian, dat eerder in verband werd gebracht met Diego Costa, heeft een blauwtje gelopen in Monaco. De Chinese club dacht de plaatselijke trots met een bod van vijftig miljoen euro te kunnen verleiden Radamel Falcao te laten gaan. Maar de Monegasken vinden dat niet genoeg. Voorzitter Vadim Vasilyev biedt in L'Equipe de Chinezen ruimte met een beter bod te komen. 'Natuurlijk wil ik prijzen pakken, maar er zijn bijzondere situaties. Er zijn maar weinig clubs die elk bod kunnen weerstaan.'

Volgens Le Parisien heeft Carlo Ancelotti begin deze maand bij Marco Verratti geïnformeerd naar diens toekomstplannen. De trainer van Bayern München ziet in de middenvelder van Paris Saint-Germain als een aanwinst, zeker in het geval Xabi Alonso zijn aflopende contract niet verlengt. De Beierse club zal wel diep in de buidel moeten tasten, waarbij een recordbedrag van tachtig miljoen euro wordt genoemd. Ancelotti kent zijn landgenoot goed, want in 2012 haalde hij Verratti naar PSG.

Gerard Piqué staat naar verluidt voor een afscheid bij Barcelona, met Londen als beoogde bestemming. Zijn vriendin, en moeder van zijn kinderen, Shakira heeft namelijk volgens Don Balon geopperd dat een verhuizing naar de Britse hoofdstad voor beide partijen het beste zou zijn. Arsenal en Chelsea zijn dan de beste opties voor Piqué, die buiten Barcelona niet altijd een even warm welkom krijgt.

Martin Ødegaard heeft inmiddels zijn eerste minuten gemaakt in de Eredivisie in het shirt van SC Heerenveen. Maar als FC Twente niet de financiële problemen had gekend, dan had het Noorse wonderkind zomaar namens de Tukkers zijn debuut gemaakt op de Nederlandse velden. 'FC Twente was er ook mee bezig, afgelopen zomer', vertelde directeur Jan van Halst tegen Ziggo Sport. 'Maar wij konden niets. Dat was in de tijd dat Twente nu eenmaal vleugellam was. Maar bij Real Madrid stonden ze er wel voor open. Maar wij konden op dat moment geen beslissing nemen.'

De quotaregeling in China heeft gevolgen voor de toestroom van buitenlandse spelers, waarbij ook de spelers uit landen van de Aziatische bond niet worden ontzien. De Australiër James Holland, die in Nederland voor AZ en Sparta Rotterdam speelde, ziet zo zijn beoogde overstap van Adelaide United naar Liaoning Whowin op losse schroeven komen te staan.

Het Chinese geld heeft op andere manieren de weg naar het voetbal gevonden. AC Milan kan dankzij de injectie van Sino-Europe Sports de komende jaren flink investeren. Scouts hebben daarom een druk reisschema door Europa om hun verlanglijstje te maken. Volgens Gazzetta dello Sport prijkt er een naam inmiddels bovenaan: Mahmoud Dahoud (21). Het is de vraag of de Rossoneri succes hebben de middenvelder weg te halen bij Borussia Mönchengladbach, met Borussia Dortmund, Juventus en Liverpool als kapers op de kust.    

Bij Bayern München kijken ze niet altijd ver over de grenzen. De Beierse scouts trokken naar FC Metz om het Luxemburgse talent Vincent Thill te aanschouwen, maar daar viel een landgenoot meer op. Volgens het Luxemburgse Wort maakte Ryan Johansson, net zestien jaar geworden, meer indruk. Een transfer van de jeugdafdeling van FC Metz naar Bayern München ligt daardoor schijnbaar in het verschiet voor de middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.