Transferdagboek 05/01: Kalinic en Dembélé en Hiljemark

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 05/01: Kalinic en Dembélé en Hiljemark

Fiorentina is er al uit, maar Nikola Kalinic nog niet. Het Chinese Tianjin Quanjian wil de Kroaat voor 45 miljoen euro overnemen. De club ziet dat wel zitten, meldt Sky Sports Italia. Kalinic heeft het voorstel in beraad. Hij heeft een gelimiteerde transfersom van vijftig miljoen euro in zijn contract staan, maar Fiorentina neemt genoegen met 45 miljoen. Kalinic neemt een paar dagen om na te denken. Tianjin Quanjian nam eerder Axel Witsel voor twintig miljoen over van Zenit Sint-Petersburg.

De kans dat Moussa Dembélé nog lang bij Celtic speelt wordt steeds kleiner. Engelse media melden dat West Ham United liefst twintig miljoen euro voor de twintigjarige aanvaller over heeft. Celtic zegt tegen Sky Sports dat er geen bod is binnengekomen en dat de club hem in januari ook niet wil verkopen. Dembélé heeft nog een contract tot medio 2020 bij Celtic.

Het lijkt erop dat Oscar Hiljemark Palermo na twee jaar achter zich laat. Na Atalanta Bergamo heeft ook het Spartak Moskou van Quincy Promes interesse in de Zweedse middenvelder, melden Italiaanse media. Een tegenvaller voor Atalanta, dat dicht bij een akkoord met Hiljemark was. De 24-jarige speler verruilde in de zomer van 2015 PSV voor Palermo en tekende er een contract tot halverwege 2019.

Leicester City heeft een nieuw bod neergelegd bij Sassuolo voor Francesco Acerbi. De 28-jarige verdediger wil graag overstappen naar de regerend kampioen van Engeland, maar daar stak zijn club een stokje voor. Het eerste bod van Leicester vond men in Italië te laag. La Gazzetta dello Sport meldt nu dat het nieuwe bod zo'n tien miljoen euro bedraagt. Acerbi ligt nog tot medio 2018 vast bij Sassuolo.

De interesse in Vitesse-middenvelder Marvelous Nakamba lijkt toe te nemen. Werd de 22-jarige Zimbabwaan eerder al in verband gebracht met Anderlecht, nu linkt The Sunday Mail hem aan het Everton van Ronald Koeman. Ook VfL Wolfsburg en Hamburger SV zouden de middenvelder volgen. Zelf reageert hij kortaf. 'Ik kan niks zeggen over de clubs die zich gemeld hebben, ik richt me op de Afrika Cup.'

José Fonte wil Southampton verlaten. De 33-jarige centrumverdediger heeft volgens de BBC een transferverzoek ingediend bij zijn club. Fonte kon zijn tot medio 2018 lopende contract opwaarderen, maar de Portugees wil liever vertrekken, zegt technisch directeur Les Reed. Fonte gaf vorige maand zelf nog aan dat Southampton zijn contract juist niet wilde verlengen. Manchester United werd afgelopen zomer nog aan hem gelinkt.

Juventus wil het middenveld versterken en denkt aan Corentin Tolisso. Dat wordt dan wel een flinke investering, aangezien werkgever Olympique Lyon veertig miljoen euro vraagt. Tuttosport weet dat voorzitter Jean-Michel Aulas Tolisso liever pas in de zomer laat gaan. De Oude Dame heeft overigens nog meer transferplannen. Volgens Corriere Dello Sport is de club bereid deze zomer tachtig miljoen euro neer te leggen voor Marco Verratti.   

Patrice Evra wil zijn loopbaan dolgraag afsluiten bij Manchester United. Dat zegt The Times te weten. De 35-jarige Fransman zou tegen enkele vrienden hebben gezegd dat hij direct toehapt als United actie gaat ondernemen. Bij Juventus moet de ervaren linksback het dit seizoen meestal met een reserverol doen. Evra speelde tussen 2006 en 2014 op Old Trafford. Of er een tweede periode komt, lijkt dus volledig af te hangen van de beleidsbepalers bij de Engelse topclub.

AS Roma troeft AC Milan hoogstwaarschijnlijk af in de strijd om Milan Badelj. Dat is door bronnen bevestigd tegenover Corriere Dello Sport. Met de Kroaat hopen de Romeinen de middenlinie, waar Kevin Strootman een belangrijk deel van is, nog wat te versterken. Fiorentina ontvangt zo'n twaalf miljoen euro voor de 27-jarige middenvelder.

Dan naar Borussia Dortmund. Er is nieuwe informatie opgedoken over de Chinese interesse in Pierre-Emerick Aubameyang. Volgens verschillende Duitse media klopt de berichtgeving van La Gazzetta dello Sport niet. De Italiaanse krant meldde woensdag dat Shanghai SIPG 150 miljoen euro op tafel wilde leggen voor de 27-jarige spits uit Gabon. Bild schrijft dat het gaat om een bedrag van minimaal vijftig miljoen euro, dat door bonussen wel kan oplopen tot tachtig miljoen euro. Bij Dortmund wil overigens niemand reageren op de geruchten, zo heeft persvoorlichter Sascha Fligge nog maar eens duidelijk gemaakt.

Het middenveld van Premier League-koploper Chelsea staat als een huis, al ziet Antonio Conte blijkbaar nog wat verbeterpuntjes. Volgens The Daily Mail is de Italiaan zeer onder de indruk van Tiemoué Bakayoko, die ook op het lijstje van Manchester United zou staan. Een transfer in de winter lijkt onwaarschijnlijk. De 22-jarige Fransman gaf eerder aan het seizoen graag af te willen maken bij AS Monaco. Chelsea wil Monaco deze winter al testen met een aanbieding. Eerder werd een prijskaartje van veertig miljoen euro genoemd.

De naam Steven N'Zonzi valt steeds vaker in deze rubriek. De Fransman is uitgegroeid tot een van de uitblinkers bij Sevilla. In het contract van de 28-jarige middenvelder is een ontsnappingsclausule opgenomen van dertig miljoen euro en dat wekt volgens Spaanse media alleen maar meer interesse van topclubs als Manchester City en Chelsea. Sevilla-president José Castro hoopt N'Zonzi te kunnen verleiden tot een langer verblijf in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, zo zegt hij bij radiostation Cadena COPE. 'Hij is geweldig. N'Zonzi was al goed en hij is alleen maar beter geworden. Een nieuw contract? Hij weet vast ook wel dat clubs hem willen en dat wij genieten van zijn spel. Laat ik zeggen dat we hopen dat hij hier nog lang blijft.'

Meer dan acht miljoen euro voor een 34-jarige spits? West Ham United doet er niet moeilijk over. Een eerste bod mag dan wel afgewezen zijn door Sunderland, Jermain Defoe blijft een van de voornaamste transferdoelwitten van de Londense club. Sky Sports meldt dat West Ham nogmaals navraag heeft gedaan en van plan is een tweede aanbieding te doen. Voor manager Slaven Bilic is een extra spits geen overbodige luxe. Flankspeler Michail Antonio is met acht goals de clubtopscorer van The Hammers.

Atlético Madrid dreigt twee van zijn grootste talenten kwijt te raken, zo schrijft AS deze donderdag. De interesse van Manchester City in Lucas Hernández was er afgelopen zomer al en is er nog steeds. Komende zomer wil Pep Guardiola een volgende poging wagen om de twintigjarige Franse verdediger naar het Etihad Stadium te halen. Ángel Correa heeft over interesse ook niet te klagen. De 21-jarige Argentijn is in beeld bij Boca Juniors, dat zoekt naar een vervanger voor de naar China vertrokken Carlos Tévez.

Gezien het spel van de laatste weken kan Watford wel een versterking gebruiken, zo lijkt ook manager Walter Mazzarri te denken. Keisuke Honda moet The Hornets gaan helpen bij de strijd tegen degradatie. Het contract van de dertigjarige Japanner met een verleden bij VVV-Venlo loopt komende zomer af, maar volgens Sportitalia wil Mazzarri de spelmaker die bij AC Milan amper aan de bak komt zo snel mogelijk naar Watford halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.