Transferdagboek 26/12: Ben Arfa, Emenike en Thiago

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 26/12: Ben Arfa, Emenike en Thiago

Dick Advocaat liet na de zege bij Trabzonspor (0-3) weten dat er wel wat mutaties te verwachten zijn bij Fenerbahçe. Zo staan Emmanuel Emenike (zie onder) en Gregory van der Wiel in de etalage. Maar de Haagse coach rekent ook op vers bloed. Volgens Turkse media wordt Advocaat met Hatem Ben Arfa op zijn wenken bediend. De Franse spelmaker staat namelijk op het punt op huurbasis de overstap te maken van Paris Saint-Germain naar Fenerbahçe.

Emenike staat volgens het Russische Sport-Express  aan de vooravond van een terugkeer in de Russische competitie. De 29-jarige Nigeriaan is bij Fenerbahçe op een zijspoor beland. Trainer Dick Advocaat had voor hem eenzelfde advies als voor Gregory van der Wiel: zoek een nieuwe club. Spartak Moskou, dat hem in 2013 verkocht aan Fenerbahçe, biedt Emenike een oplossing.  

Thiago Alcântara heeft bij Bayern München de vorm meer dan te pakken. Dat gegeven heeft zijn oude club Barcelona volgens Don Balon gesterkt in het idee de middenvelder in Camp Nou te herenigen met broer Rafinha. Het zou daarbij gaan om een afkoopsom van veertig miljoen euro. Dat lijkt op voorhand niet genoeg om Bayern te overtuigen. De Beierse club staat financieel sterk en is daarom ook zeker niet genoodzaakt om een van de sterren, met een contract tot medio 2019,  te laten vertrekken.

Klaas-Jan Huntelaar krijgt na de winterstop bij Schalke 04 te maken met een nieuwe concurrent, als we Bild mogen geloven. De Duitse krant meldt namelijk dat Pierre-Michel Lasogga zo goed als zeker van Hamburger SV naar Schalke 04 gaat. Voor de spits, die in Hamburg weinig aan spelen toekomt, is het een terugkeer op bekend terrein. Van 1999 tot 2006 speelde hij namelijk in de jeugd van Die Königsblauen.

Virgil van Dijk werd deze winter in verband gebracht met een transfer naar Manchester City, om de defensieve problemen in de ploeg van manager Pep Guardiola te verhelpen. De Spaanse tacticus ontkent dat de Southampton-verdediger in januari komt. 'Dat is onmogelijk', zegt Guardiola tegen de BBC. 'We willen hem nu niet.' Er blijven genoeg geïnteresseerden over, waaronder het Everton van Ronald Koeman. De Nederlander erkent dat zijn club door de hevige concurrentie niet de beste papieren heeft. 'De strijd om Van Dijk wordt zwaar.'

Voor Quincy Promes lonkt volgens The Daily Mirror een wintertransfer naar de Premier League. Liverpool wil de interesse in de 24-jarige aanvaller van Spartak Moskou concreet maken nu Julian Draxler voor een transfer naar Paris Saint-Germain heeft gekozen. Manager Jürgen Klopp had zijn landgenoot graag naar Anfield zien komen, omdat hij versterking wil op de flanken. Promes heeft een clausule in zijn contract en kost waarschijnlijk 25 miljoen euro.

Volgens The Daily Express gaat de club uit Parijs ook nog in Liverpool shoppen. The Reds kunnen een bod van 45 miljoen euro op Philippe Coutinho tegemoet zien. De vraag is of het nu al van een transfer komt. Coutinho zou zelf willen wachten tot de zomer. Bovendien is er de lokroep vanuit Barcelona, waar zijn vriend Neymar hem graag ziet komen. De Braziliaanse dribbelaar heeft wel oren naar een transfer, omdat hij meer prijzen wil pakken en hij dat bij Liverpool niet ziet gebeuren.

In Madrid zijn er ook ontwikkelingen op transfergebied. Zo blijft James Rodríguez in januari gewoon bij Real, ondanks het gebrek aan speeltijd. De Colombiaan wil volgens AS voor zijn kansen vechten. Of ook Pepe na de winterse transferperiode nog bij De Koninklijke speelt, is de vraag. De ervaren Portugees heeft volgens Marca twee aanlokkelijke aanbiedingen vanuit China en is ontevreden over de eenjarige aanbieding van Real. Bij Hebei Fortune zou hij twee keer zoveel kunnen verdienen.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.