Transferdagboek 12/12: Bacca, Handanovic en James

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 12/12: Bacca, Handanovic en James

Carlos Bacca lijkt een abonnement op het Transferdagboek te hebben. Deze keer heeft de aanvaller van AC Milan de belangstelling gewekt van Barcelona. Althans, dat beweert de Spaanse krant Diario Gol. De belangstelling voor de Colombiaan is niet nieuw. Eerste geruchten dateerden van afgelopen zomer. Destijds besloten de Blaugrana aan de haal te gaan met Valencia-aanvaller Paco Alcácer. De Spanjaard startte van de zeven wedstrijden La Liga pas twee keer in de basis en deed in de Champions League slechts twee keer mee. Scoren deed de 23-jarige spits die voor dertig miljoen euro overkwam niet. Een ruildeal met Milan behoort voor Barcelona tot de mogelijkheden, terwijl de Rossoneri een vraagprijs van dertig miljoen euro hanteren.

Samir Handanovic is niet van plan om bij Internazionale te blijven, mocht de club er niet in slagen zich te kwalificeren voor Champions League-voetbal. De 32-jarige keeper heeft dit laten weten aan La Gazzetta dello sport. Aangezien de kans dat Inter zich kwalificeert voor het miljoenenbal gezien de achtste plek in de Serie A klein is, kijken de Nerazzurri alvast rond voor een mogelijke opvolger.

De naam van de Braziliaanse Benfica-keeper Ederson Moraes wordt genoemd als vervanger van de Sloveen. Moraes profiteert optimaal van de blessure die eerste keeper Júlio César onlangs opliep. De 23-jarige sluitpost van Benfica speelde dit seizoen acht competitieduels en mocht vijf keer zijn opwachting maken in de Champions League. De Braziliaan heeft nog een contract tot medio 2020.

Marquinhos is daarentegen wel van plan om bij zijn huidige club te blijven. De 22-jarige verdediger van Paris Saint-Germain is sinds het vertrek van David Luiz naar Chelsea afgelopen zomer een vaste waarde in het hart van de verdediging van de Parijzenaren. De verdediger zegt zich thuis te voelen in de Franse hoofdstad. 'Ik wil hier graag blijven. Het is mijn vierde jaar bij Paris Saint-Germain en heb me volledig aangepast aan het leven hier. Ik hoop dat ik snel kan bijtekenen', zegt Marquinhos tegen AS. Barcelona en Bayern München toonden in een eerder stadium interesse in de ex-speler van AS Roma. Het huidige contract van de Braziliaan loopt nog tot medio 2019.

Bruno Martins Indi heeft zich bij Stoke City geliefd gemaakt. De Oranje-international is op huurbasis actief voor The Potters, maar als het aan manager Mark Hughes ligt wordt de verdediger definitief overgenomen van FC Porto. 'Hij doet het fantastisch. We zijn echt heel gelukkig met wat hij laat zien', aldus Hughes in The Mirror. 'Hij is een prima kerel. Hij is nog maar 24 jaar, maar heeft een oude kop.'

Paris Saint-Germain is de status van ongenaakbare kwijt in de Ligue 1. Een derde plaats is niet des PSG's, en dus kunnen we investeringen verwachten. Volgens Corriere dello Sport wil de Franse kampioen James Rodríguez halen. De Colombiaanse international, die bij Real Madrid meer op de bank zit dan hem lief is, moet al in de winterstop de PSG-gelederen komen versterken.

In Parijs hebben de onderhandelingen met Edinson Cavani nog geen resultaat opgeleverd. Bij Manchester United kijken ze met extra interesse naar de voortgang, weet The Daily Express. José Mourinho ziet het zeker zitten om de Uruguayaan op Old Trafford tot zijn beschikking te hebben. Cavani heeft nog een contract tot medio 2018 en kan voor drie jaar bijtekenen.

Axel Witsel maakt dan toch binnenkort de overstap naar Juventus. De Turijnse club zag de pogingen de Belg te halen worden gedwarsboomd door Zenit Sint-Petersburg. Maar de Russische club heeft volgens La Gazzetta dello Sport nu eieren voor zijn geld gekozen en is bereid de middenvelder in de winterstop te laten gaan. Witsel was namelijk anders komende zomer gratis de deur uitgelopen. Nu vangen ze naar verluidt nog zo'n zes miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.