Transferdagboek 09/12: Tévez, Sakho en Aubameyang

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 09/12: Tévez, Sakho en Aubameyang

In China kan je als voetballer nog aardig wat geld bij elkaar spelen, ook in de herfst van je carrière. Maar Carlos Tévez heeft geen trek om naar het Verre Oosten te trekken, ook al ligt er een lucratief contract klaar met naar verluidt een weeksalaris van 700 duizend euro. Shenghai Shenhua was schijnbaar bereid de 32-jarige Argentijn dat te betalen, maar kan zich de pogingen besparen. 'Ik ga niet in februari of maart naar China. Ik denk niet aan vertrekken, eerder aan stoppen', zei de Boca Juniors-spits in het Argentijnse Olé.

Voor Mamadou Sakho ligt mogelijk in Milaan de sleutel voor een oplossing voor zijn uitzichtloze situatie in Liverpool. Bij The Reds is hij in de voorbereiding buiten de boot gevallen bij manager Jürgen Klopp. Op deadline-dag zag de Franse international af van een transfer om voor zijn kansen te gaan bij Liverpool. Het blijkt geen gelukkige keuze. AC Milan en Internazionale overwegen volgens Calciomercato om Sakho te verlossen.

Éder Citadin Martins, kortweg Éder,  vertrekt mogelijk deze winter alweer bij Internazionale. De aanvaller, die donderdagavond in de Europa League nog twee keer scoorde in de thuiswedstrijd tegen Sparta Praag (2-1), is volgens de Italiaanse krant Il Secolo een kandidaat om bij zijn oude club Sampdoria spits Luis Muriel op te volgen, mocht de Colombiaan in de winterse transferperiode vertrekken. De tot Italiaan genaturaliseerde Braziliaan maakte sinds zijn overstap in januari vorig jaar naar Inter pas vier goals. De Nerazzurri bedongen destijds een optie tot koop op de 30-jarige aanvaller, die voor twee jaar gehuurd wordt van Samp.

Volgens de Spaanse krant Marca is Real Madrid geïnteresseerd in liefst drie spelers van Borussia Dortmund. Op het lijstje van De Koninklijke prijken de namen van aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang, middenvelder Julian Weigl en aanvaller Ousmane Dembélé. Het jonge trio stond woensdagavond in de Champions League nog tegenover Real. Mogelijke besprekingen over transfers zullen in een gemoedelijk sfeer verlopen, aangezien beide clubs – en met name de voorzitters Florentino Pérez en Reinhard Rauball – een goede verstandhouding hebben. To be continued.

Liverpool bereidt een bod van 22 miljoen euro voor om Franck Kessié over te nemen van Atalanta Bergamo, zo meldt Corriere dello Sport. De negentienjarige middenvelder werd door scouts van The Reds bekeken in het thuisduel met AS Roma op 20 november (2-1). In deze wedstrijd vond het toptalent het net. De Ivoriaan zou in Engeland tweeënhalf miljoen euro per jaar kunnen verdienen. Ondanks de interesse wil Atalanta Kessié niet voor het einde van het seizoen laten gaan. Mede dankzij zijn vijf doelpunten in dertien wedstrijden staat het team van trainer Gianpiero Gasperini momenteel knap zesde in de Serie A.

Dat het snel kan gaan, bewijst Dele Alli. De Engelsman speelde in het seizoen 2014/15 nog in de League One bij MK Dons en nu zitten de Europese grootmachten achter hem aan. The Daily Mirror schrijft namelijk dat Paris Saint-Germain liefst zestig miljoen euro op tafel wil leggen voor de twintigjarige middenvelder van Tottenham Hotspur. Ook Real Madrid heeft interesse. Alli verlengde in september zijn contract nog tot 2022. Bij Tottenham krijgt de international momenteel ruim zeventigduizend euro per week.

De lucratieve aanbiedingen voor Alexis Sánchez lijken zich op te stapelen, maar Arsène Wenger maakt zich geen zorgen. De Arsenal-manager denkt dat de Chileen het sportieve boven het financiële verkiest, zelfs als Chinese clubs zich in de strijd gaan mengen. Sánchez is op 27-jarige leeftijd misschien wel beter dan ooit tevoren. De keuze om zijn sterspeler in de spits te positioneren, werpt zijn vruchten af voor Wenger. Sánchez scoorde dit seizoen in de Premier League al elf keer in veertien duels.

Everton-manager Ronald Koeman erkende al dat een versterking welkom is nu Yannick Bolasie zwaar geblesseerd is. Memphis Depay werd al genoemd en ook Demarai Gray is een optie, zo meldt The Daily Mirror. De twintigjarige flankspeler moet het bij Leicester City voornamelijk met invalbeurten doen. Eerder dit seizoen maakte de Engelsman als invaller met een fabelachtig doelpunt nog indruk in de uitwedstrijd tegen Manchester United. Gray zou al in beeld zijn geweest bij Koeman toen de Nederlander nog bij Southampton werkte.

We blijven nog even in de Premier League, want ook voor Ashley Young lonkt een transfer. Manchester Evening News stelt dat de 31-jarige flankspeler de clubs voor het uitkiezen heeft. Onder andere Watford, West Bromwich Albion, Swansea City en Everton willen de Engelsman verlossen van zijn reserverol bij Manchester United. Watford zou over goede papieren beschikken, want daar begon de dertigvoudig international zijn profloopbaan. Sinds José Mourinho het voor het zeggen heeft op Old Trafford krijgt Young amper speeltijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.