Frustratie bij ADO ondanks zege bij De Graafschap: 'Ik vind het een schande'

Reacties

ADO Den Haag-aanvoerder Henk Veerman hield een vervelende nasmaak over aan de overwinning van de Hagenaren op De Graafschap. De Doetinchemmers maakten dinsdag diep in de extra tijd, uit een volgens Veerman onterechte penalty, een tweede goal.

Frustratie bij ADO ondanks zege bij De Graafschap: 'Ik vind het een schande'
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
2 - 3
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Het perspectief van ADO voor de return tegen De Graafschap (zaterdag) in de eerste ronde van de play-offs om promotie is daardoor minder rooskleurig dan met een voorsprong van twee goals huiswaarts te keren. Na de nipte overwinning liet Veerman weten ontstemd te zijn over het besluit van scheidsrechter Marc Nagtegaal.

'Ik vind het een schande. Absalem krijgt een duw, waardoor hij opzij gaat en de bal tegen zijn hand krijgt', zei Veerman tegen ESPN. 'Dan vraag ik aan de scheidsrechter: "Absalem krijgt toch een duw?" Hij zei: "Ja, lichtjes." Ik zei toen: "Komaan..." Dan wijst hij naar de VAR. Als het geen penalty is, wordt ie teruggedraaid, gaf hij aan. Dus volgens hem was het een penalty.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is wat het is... Zonder die penalty win je hier met 1-3, dat is veel beter natuurlijk, maar winnen hier en dat is voldoende vandaag', aldus Veerman, de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie met 23 treffers. 'Ik ben blij dat nu andere jongens scoorden', reageerde de aanvaller al glimlachend op een vraag over zijn gemiste kansen tegen De Graafschap.

Hand in eigen boezem
Ook ADO Den Haag-trainer Darije Kalezic, die een verleden heeft als speler en trainer bij De Graafschap, stond na afloop met gemengde gevoelens voor de camera. 'De 2-3 was totaal onnodig. De Graafschap heeft bijna niets gecreëerd en in de laatste minuten gooien ze nog ballen erin in de hoop dat ie goed valt. Als je puur kijkt naar of het hands is of niet, dan is het een penalty. Maar ik vraag me wel af of Absalem een duwtje in de rug krijgt. In die zin kon hij niet ook goed afzetten om in duel te komen. Wij hadden veel vaker kunnen scoren, wat dat betreft hebben we het zelf laten liggen. Maar we gaan toch met een goed resultaat terug naar Den Haag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.