ADO Den Haag doet goede zaken met overwinning op De Graafschap

ADO Den Haag staat met een half been in de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Op bezoek bij De Graafschap eindigde de heenwedstrijd in een 2-3 overwinning.

De Graafschap
2 - 3
ADO Den Haag

De aanwezige supporters van De Graafschap kregen ieder een t-shirt met de tekst 'Samen alles geven', waardoor de dresscode meer dan duidelijk was. De club degradeerde in de zomer van 2019 uit de Eredivisie en was een aantal keren dicht bij promotie, maar telkens ging het mis.

In de openingsfase van de wedstrijd was ADO het dichtste bij een doelpunt. De Hagenaars kregen mogelijkheden via Henk Veerman en Matteo Waem, maar de goal viel bij de thuisploeg. Door matig uitverdedigen van ADO kon Alexander Büttner verwoestend uithaalde. Met het nodige geluk, doelman Nick Marsman greep weifelend in, ging de bal binnen.

Ondanks de vroege openingsgoal van Büttner, waren de meeste kansen voor ADO. De Vijverberg viel stil toen Amir Absalem na een half uur spelen voor de gelijkmaker tekende. De verdediger knikte een voorzet op maat van Jari Vlak knap binnen: 1-1.

ADO had de wedstrijd al vroeg in het slot kunnen gooien, ware het niet dat Veerman kort voor en na rust een mogelijkheid op een doelpunt liet liggen. Na de onderbreking werd de wedstrijd overschaduwd door een incident op de tribunes, waardoor de wedstrijd gestaakt werd. Een supporter raakte onwel en moest per brancard worden afgevoerd. Toen de arbitrage het goede nieuws kreeg dat de supporter bij kennis was, kon er worden doorgespeeld.

De onderbreking van ongeveer tien minuten leek ADO goed te hebben gedaan. In een tijdsbestek van acht minuten nam de ploeg van trainer Darije Kalezic afstand van De Graafschap. De 1-2 viel via Daryl van Mieghem, na een flater achterin van Joran Hardeman. Daarna verdubbelde Alex Schalk de score. Bij 1-2 had De Graafschap nog hoop, maar na de goal van Schalk legde de thuisploeg zich neer bij een nederlaag.

Diep in blessuretijd wist De Graafschap toch nog perspectief af te dwingen nadat Absalem vanwege hands een strafschop incasseerde. Door de benutte penalty van Jeffry Fortes is het aanstaande zaterdag in Den Haag toch weer een wedstrijd.