Transferdagboek 23/12: Memphis, Draxler en Badstuber

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 23/12: Memphis, Draxler en Badstuber

In Engeland wordt geopperd dat Everton de interesse in Memphis Depay en Morgan Schneiderlin een dezer dagen concreet gaat maken. Voor een bedrag van ruim 45 miljoen euro willen The Toffees Manchester United nog deze winter verlossen van twee overbodige krachten.

Everton is echter allerminst de enige gegadigde. West Bromwich Albion is naar verluidt bereid zo'n twintig miljoen euro neer te leggen voor Schneiderlin. Spartak Moskou is in de markt voor Memphis. Volgens The Liverpool Echo is er echter een kaper op de kust verschenen voor de Oranje-international. AS Roma zou zelfs de voornaamste concurent zijn voor Everton.

De transfer van Julian Draxler naar Paris Saint-Germain is nagenoeg rond, zo bevestigde een woordvoerder van VfL Wolfsburg aan Kicker. Zaterdag moeten de laatste formaliteiten nog worden afgekaart, waarna de overgang zijn beslag krijgt. Wolfsburg ontvangt naar verluidt veertig miljoen voor de Duitse international, die niet meer gelukkig was bij Die Wölfe.

Chelsea heeft met dank aan de transfer van Oscar naar China een flinke oorlogskas om in januari goede zaken te doen. Marco Verratti (Paris Saint-Germain) staat nog steeds hoog op het verlanglijstje van manager Antonio Conte, die de geïnteresseerde clubs uit de Serie A hoopt af te troeven in de strijd om de Italiaanse middenvelder. Verratti zou echter in Italiaanse media hebben gemeld dat hij in de winterstop niet weg wil in Parijs.

Bayern München steggelt zelf met 1899 Hoffenheim over de transfersom voor Niklas Süle. Maar of de jeugdinternational komt of niet, het signaal is voor Holger Badstuber duidelijk. Volgens Bild kunnen we zijn tweet na de wedstrijd tegen RB Leipzig namelijk ook uitleggen als een afscheid. De 27-jarige centrale verdediger heeft een flinke revalidatie achter de rug maar speeltijd is hem nauwelijks gegund. Hamburger SV, dat smacht naar defensieve versterking, wil Badstuber schijnbaar die speeltijd wel geven.

West Ham United wil in januari een spits hebben, zoveel is wel duidelijk. De teleurstellende Simone Zaza werd teruggestuurd naar Juventus, Diafra Sakho is acht weken uitgeschakeld en ook van de blessuregevoelige Andy Carroll is de vraag hoe lang hij fit blijft. Manager Slaven Bilic gaf tijdens zijn persconferentie toe dat AC Milan-spits Carlos Bacca nog altijd een interessante optie is. 'Maar we moeten wel iemand hebben die er meteen staat, een speler die elke week speelt.'

Bilic voegde eraan toe dat die opmerking niet alleen voor Bacca geldt. West Ham heeft meerdere ijzers in het vuur. Volgens The Sun wil de club Jermain Defoe terughalen naar Londen. De 34-jarige spits begon zijn loopbaan in 1999 bij The Hammers en bewijst bij Sunderland het scoren nog niet verleerd te zijn. Door zijn leeftijd is hij bovendien een betaalbare optie. Ook de Argentijn Lucas Pratto is in beeld, maar Atlético Mineiro wil vijftien miljoen euro voor hem.

Het moeizaam draaiende Paris Saint-Germain gaat zich in januari ook roeren op de transfermarkt. Technisch directeur Patrick Kluivert zou behalve Julian Draxler nog twee andere spelers op het oog hebben. France Football meldt dat Napoli-spelmaker Jorginho een kandidaat is om het middenveld te sterken, terwijl The London Evening Standard schrijft dat Tottenham Hotspur-aanvaller Heung-Min Son naar Parijs moet komen als Jesé al dan niet op tijdelijke basis vertrekt.

De vraag is of Spurs wel wil meewerken aan een vertrek van de Zuid-Koreaan. De vraagprijs zou wel eens een obstakel kunnen vormen. Dat lijkt ook het geval bij de transfer van Niklas Süle naar Bayern München. President Uli Hoeness stelt in gesprek met Kicker dat de afkoopsom van de 21-jarige verdediger van 1899 Hoffenheim de zaak bemoeilijkt. Die zou 25 miljoen bedragen. Volgens Bild valt het allemaal wel mee: Süle heeft in zijn contract een gelimiteerd bedrag van twintig miljoen staan.  

Niklas Süle zou met Bayern München al een akkoord hebben over een vijfjarig contract. Nu moeten de clubs er nog uitkomen.
Niklas Süle zou met Bayern München al een akkoord hebben over een vijfjarig contract. Nu moeten de clubs er nog uitkomen.

Internazionale heeft ook weinig zin om heel veel geld voor een winterversterking te betalen. Trainer Stefano Pioli is volgens Tuttosport in de zoektocht naar een extra middenvelder daarom uitgekomen bij João Moutinho. AS Monaco is bereid de dertigjarige Portugees te verhuren met een optie tot koop. Inter moet dan wel nog spelers verkopen om de deal mogelijk te maken. Het vertrek van de Braziliaan Felipe Melo zou uitkomst bieden.

Chelsea ziet voorlopig af van de komst van James Rodríguez. De aanvallende middenvelder van Real Madrid wordt al maanden gelinkt aan een transfer naar Londen, maar manager Antonio Conte heeft een stokje voor een overgang gestoken. De Italiaan is van mening dat James niet binnen zijn succesvolle systeem past. Bovendien vindt de clubleiding van Chelsea de vraagprijs van tachtig miljoen euro veel te hoog, meldt The Sun.

Donderdag lazen jullie al in deze rubriek dat Manchester City zestig miljoen euro wil betalen voor Virgil van Dijk. De Engelse topclub krijgt nu echter serieuze concurrentie in de strijd om de Nederlander van Southampton, want ook Paris Saint-Germain is nu in de markt. Als de berichten van TalkSPORT kloppen, kan Van Dijk de duurste Nederlandse voetballer aller tijden worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.