Transferdagboek 24/12: Cancelo, Gibson en Gabbiadini

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 24/12: Cancelo, Gibson en Gabbiadini

Chelsea haalde afgelopen zomer David Luiz al terug naar Stamford Bridge, maar is volgens The Sun nog niet klaar met het versterken van de defensie. Ben Gibson is het volgende transferdoelwit. Wil Chelsea de 23-jarige centrumverdediger overnemen van Middlesbrough, dan moet het diep in de buidel tasten. De promovendus mikt op een transfersom van veertig miljoen euro, zo schrijft de tabloid. Gibson, een voormalig Engels jeugdinternational, was in de laatste zes Premier League-wedstrijden de aanvoerder bij Middlesbrough.

De deur in Stadio San Paolo staat inmiddels wagenwijd open voor Manolo Gabbiadini. Onder trainer Maurizio Sarri is er voor de 25-jarige aanvaller geen toekomst meer bij Napoli. Dat stelt voorzitter Aurelio De Laurentiis in gesprek met Radio Kiss Kiss. 'Vorig seizoen dacht ik nog dat zijn mindere vorm te maken had met fysieke problemen, maar dat is niet het geval. Hij past simpelweg niet bij het voetbal dat Sarri voor ogen heeft. En wat niet past, kan niet passend worden gemaakt.' VfL Wolfsburg, Everton en Stoke City zouden de concurrent van Arek Milik op hun verlanglijstje hebben staan.

Barcelona heeft zijn nieuwe rechtsback binnen. Dat doet de Spaanse krant Sport ons geloven. De Catalanen zouden met Valencia een akkoord hebben bereikt over de transfer van João Cancelo. De 22-jarige Portugees kost zo'n dertig miljoen euro en tekent voor vijf seizoenen in Camp Nou. Wel maakt de vleugelverdediger de overstap komende zomer pas. Cancelo wil het ploeterende Valencia, dat momenteel zeventiende staat in La Liga, in de winter nog niet in de steek laten.

Meer uit Spanje: AS schrijft dat Mariano Díaz na zijn goals voor het eerste van Real Madrid over interesse niet te klagen heeft. De 23-jarige spits uit de Dominicaanse Republiek is bij de Madrilenen momenteel de derde keus achter Karim Benzema en Álvaro Morata, dus lijkt een huurperiode tot de mogelijkheden te behoren. Sevilla, Málaga en Deportivo La Coruña hebben allemaal belangstelling. Deportivo ziet Ryan Babel deze winter transfervrij vertrekken en kan wel een extra aanvaller gebruiken. Voor Mariano behoort een vertrek naar een club buiten Spanje ook tot de mogelijkheden. Eintracht Frankfurt en Lazio volgen de aanvaller ook.

Voor Fabian Schär lonkt een transfer naar de Premier League, zo schrijft The Daily Mirror. De 25-jarige verdediger van 1899 Hoffenheim heeft zich in de kijker gespeeld van zowel West Bromwich Albion als Southampton. De voormalige club van Ronald Koeman anticipeert met het halen van de Zwitser mogelijk al op een vertrek van Virgil van Dijk.

Fabian Schär werkt Robert Lewandowski naar de grond op het EK in Frankrijk.
Fabian Schär werkt Robert Lewandowski naar de grond op het EK in Frankrijk.

Van Dijk de meest gewilde speler uit Nederland. Liverpool, Manchester City, Manchester United en Paris Saint-Germain willen de 25-jarige verdediger van Southampton graag inlijven, maar dat zien The Saints niet zitten. Niet tijdens komende transferperiode tenminste, meldt The Sun. Maar mochten er clubs bereid zijn om 60 miljoen pond, ruim 70 miljoen euro, neer te leggen zou er volgens The Telegraph toch gesproken kunnen worden over een tussentijds vertrek.

Dat geldt sowieso voor enkele spelers van Manchester United. Vrijdag meldden wij in deze rubriek al dat Memphis Depay en Morgan Schneiderlin hun loopbaan kunnen vervolgen bij Everton, maar mogelijk vertrekt ook Wayne Rooney uit Old Trafford. De 31-jarige aanvaller zou echter zo graag topscorer aller tijden willen worden, hij heeft nog één doelpunt nodig om Sir Bobby Charlton te evenaren, dat hij twee Chinese clubs heeft gemeld pas komende zomer te willen vertrekken. Overigens kan Rooney volgens The Daily Mirror in de Super League liefst 822 duizend euro per week verdienen, oftewel ruim 42 miljoen per jaar...

De kans is groot dat Alessio Cerci in januari terugkeert in de Serie A. De 29-jarige vleugelaanvaller staat volgens Sky Sport Italia op het punt te verhuizen naar Bologna, dat hem wil huren met een optie tot koop. Cerci verhuisde in de zomer van 2014 voor 15 miljoen euro naar Atlético Madrid, maar slaagde er daar niet in een basisplaats te veroveren. De Spaanse topclub verhuurde hem al aan AC Milan en Genoa, maar ook daar maakte hij geen onuitwisbare indruk. Afgelopen zomer wilde Bologna de veertienvoudig international Italië ook al hebben, maar toen kwam hij niet door de medische keuring.

Spartak Moskou heeft zich in München en Turijn gemeld voor Medhi Benatia. De 29-jarige verdediger wordt dit seizoen door Bayern München verhuurd aan Juventus, maar tot dusver speelde hij slechts zeven wdstrijden in de Serie A. De kans lijkt dus klein dat Juve gebruikt maakt van de optie om de 44-voudig international van Marokko aan het einde van dit seizoen voor 17 miljoen euro te kopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.