Engelse media zoomen in op de klus die Slot te wachten staat bij Liverpool

Reacties

Nu de aanstelling van Arne Slot bij Liverpool officieel is, zoomen de Engelse media in op de klus die hem te wachten staat op Anfield. Los van de zware erfenis die Jürgen Klopp achterlaat, zal de voormalig trainer van Feyenoord direct enkele belangrijke knopen moeten doorhakken.

Engelse media zoomen in op de klus die Slot te wachten staat bij Liverpool
© Pro Shots

Want hoewel Slot niet is aangesteld als manager, maar als head coach, zal hij wel degelijk een belangrijke stem hebben bij het verlengen van de contracten van Virgil van Dijk (33), Mohamed Salah (31) en Trent Alexander-Arnold (25). De Nederlandse captain, de Egyptische sterspeler en de Engelse rechtsback liggen allemaal nog maar een jaar vast en zullen dus op korte termijn hun contract moeten verlengen of moeten vertrekken bij Liverpool. Sky Sports stelt dat Slot de drie sleutelspelers zal moeten overtuigen dat er ook onder zijn leiding toekomst voor hen is op Anfield.

Verder signaleert zowel Sky Sports als The Guardian dat Darwin Núñez, in de Premier League elf keer trefzeker, dit seizoen niet rendeerde. De recordaankoop blonk net als de andere aanvallers van Liverpool uit in het missen van kansen, waardoor Liverpool niet kon bijblijven in de titelrace met Manchester City en Arsenal. Oud-spits John Aldridge stelt in een column voor Liverpool Echo dat Núñez simpelweg niet goed genoeg was en vraagt zich hardop af of de 24-jarige Uruguayaan niet moet worden vervangen. Slot zal daar een antwoord op moeten geven.

Natuurlijk heeft de 45-jarige oefenmeester het niet alleen voor het zeggen. Michael Edwards is teruggehaald als technisch directeur en zal het sportieve beleid samen met Richard Hughes vormgeven. Moet er een verdedigende middenvelder van wereldklasse komen? En heeft Liverpool een extra centrale verdediger van topkwaliteit nodig, nu Joël Matip transfervrij vertrekt? Dergelijke vraagstukken hangen volgens Sky Sports en Liverpool Echo boven de markt, zodat ook Van Dijk en Alexis Mac Allister weer in hun kracht komen te spelen.

Verantwoorde gok
Los daarvan zal Slot vooral moeten voortborduren op het werk van Klopp. En juist daarom denkt The Guardian dat de aanstelling van de in Engeland nog vrij onbekende trainer een verantwoorde gok is. Zeker als Slot er net als in zijn tijd bij Feyenoord in slaagt om jonge, talentvolle spelers in te passen in het eerste elftal en het fanatieke publiek op The Kop voor zich wint. Als Liverpool dan ook nog het energieke pressing-voetbal speelt, waarmee het onder Klopp jarenlang indruk maakte, is de krant best optimistisch over de kans van slagen van Slot.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.