Van Dijk haalt herinneringen op aan wedstrijd tégen Slot

Reacties

Liverpool-aanvoerder Virgil van Dijk kan vanaf volgend seizoen in zijn moedertaal communiceren met de manager. Maandag werd officieel wat al weken bekend is: Arne Slot is de nieuwe manager van Liverpool. Een blik in het archief leert: ooit stonden Van Dijk en Slot tegenover elkaar!

Van Dijk haalt herinneringen op aan wedstrijd tégen Slot
© Pro Shots

Voor dat 'ooit' moeten we terug naar zaterdag 23 februari 2013. In de Euroborg zien 20.817 mensen die avond hoe Groningen-trainer Robert Maaskant Van Dijk in de basis zette, met onder meer ook Johan Kappelhof, Andraz Kirm, Henk Bos en Genérzo Zeefuik. PEC-trainer Art Langeler (saillant genoeg geassisteerd door René Hake, thans werkzaam bij IJsselvijand Go Ahead Eagles), had Slot op de bank gezet. Het wedstrijdverslag dat VI die avond maakte, vindt u hieronder

Twintig minuten voor tijd mocht de Zwolse nummer tien alsnog opdraven in zijn laatste seizoen voor PEC. Het was geen invalbeurt om van te smullen: bij het scheiden van de markt scoorde Michael de Leeuw voor de Trots van het Noorden zodat de punten in Groningen bleven, zagen Van Dijk, Maaskant en diens assistenten Erwin van de Looi en Dick Lukkien, die later ook allebei aan het roer van Groningen zouden staan. Het wedstrijdverslag vindt u hieronder

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Dijk is het niet vergeten. De Liverpool Echo had ook lucht gekregen van het onderonsje tussen de Bredanaar en zijn nieuwe coach en vroeg hem ernaar. 'Ja, dat weet ik nog wel. Volgens mij wonnen we de wedstrijd en heb ik de nul tegen hem gehouden', lachte Van Dijk, die aantoonde dat zijn geheugen feilloos is. Ruim elf jaar later verheugt Van Dijk zich op de samenwerking.

'Ik ben benieuwd. Natuurlijk is het wel wat anders, werken in de Premier League, bij Liverpool. Maar ik zal er voor hem zijn, wat hij ook nodig heeft. Het gaat erom dat we saamhorig zijn en dat we hem de kans geven om te laten zien wat hij kan. Hij zal vast weten dat de verwachtingen hier altijd enorm zijn, nu is het aan hem om het maximale uit de spelers te halen', aldus Van Dijk tegenover de krant.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.