Koeman reikt op KKD-gala prijzen uit aan Ould-Chikh, 't Zand, Smits en Sibum

Reacties

Niet kampioen Willem II, maar Roda JC ging woensdag tijdens de derde editie van het Kampioensdiner van de Keuken Kampioen Divisie met de meeste prijzen naar huis. Bondscoach Ronald Koeman was in Cuijk aanwezig om de Gouden Schilden uit te reiken aan de winnaars.

Koeman reikt op KKD-gala prijzen uit aan Ould-Chikh, 't Zand, Smits en Sibum

Beste speler
Walid Ould-Chikh is uitgeroepen tot beste speler van de Keuken Kampioen Divisie. De 24-jarige aanvallende middenvelder was dit seizoen de grote smaakmaker bij Roda JC, dat op de valreep naast promotie greep. Met twaalf doelpunten en acht assists had Ould-Chikh een enorm aandeel in de prestaties van de Limburgers. De huurling van FC Volendam troefde Martijn Kaars (Helmond Sport), Henk Veerman (ADO Den Haag) en Romano Postema (FC Groningen) af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beste talent
Shiloh 't Zand mag zich het beste talent van de Keukena Kampioen Divisie noemen. De 21-jarige middenvelder komt uit voor FC Dordrecht, dat hem huurt van Feyenoord. In het shirt van Dordt maakte 't Zand grote indruk. In 35 wedstrijden was de jongeling goed voor elf doelpunten en vier assists. Dat is ook Feyenoord opgevallen, want de bekerwinnaar heeft onlangs het contract van het talent verlengd. 't Zand kwam op zijn zevende binnen bij Feyenoord en doorliep vervolgens alle jeugdelftallen.

Beste keeper
In de prijzenregen was Joshua Smits de enige afgevaardigde van kampioen Willem II. De 31-jarige doelman was in Tilburg onomstreden en miste in de competitie geen minuut. In 38 wedstrijden kreeg Smits 35 doelpunten tegen. Alleen FC Groningen (30) en Roda JC (34) kunnen betere cijfers overleggen. Dankzij zijn stabiele seizoen verkoos de jury Smits boven Hidde Jurjus (FC Groningen) en Koen Bucker (Roda JC).

Beste trainer
De prijs voor beste trainer ging naar Bas Sibum. De 41-jarige oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen op eigen benen en greep met Roda JC op de laatste speeldag naast rechtstreekse promotie. Door een nederlaag in de Euroborg ging FC Groningen met dat ticket aan de haal. Sibum kan Roda via de play-offs nog steeds naar de Eredivisie loodsen, maar dat wordt geen eenvoudige opgave. Het eerste duel met NAC Breda ging maandag met 3-1 verloren. 'Hoe het met me is? Heel simpel: ik voel me k*t. Het is een beetje vreemd om hier te staan', gaf de prijswinnaar toe. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.