Transferdagboek 01/01: Badstuber, Dybala en Jiménez

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 01/01: Badstuber, Dybala en Jiménez

Wordt Holger Badstuber spoedig herenigd met Pep Guardiola? ESPN meldt dat de Catalaanse oefenmeester van Manchester City een poging wil ondernemen om de Duitse verdediger los te weken van Bayern München. Toen Guardiola nog als coach van Der Rekordmeister fungeerde, kon hij zelden gebruikmaken van de diensten van de blessuregevoelige Badstuber. Deze jaargang is de verdediger fit, maar laat trainer Carlo Ancelotti hem bijna altijd links liggen. Badstubers contract met Bayern loopt over zes maanden al af.

De kans is niet groot dat Arsenal deze transferperiode heel actief is. Manager Arsène Wenger liet zondag na de 2-0 overwinning op Crystal Palace doorschemeren dat hij het liefst zaken doet in de zomer. 'Momenteel zijn we helemaal niets van plan', vertelde Wenger aan Sky Sports. 'Het belangrijkste is dat de spelers die we hebben fit blijven of worden. Vandaag misten we bijvoorbeeld Mesut Özil en Santi Cazorla.'

Of Liverpool deze winter al werk maakt van een transfer is de vraag, maar verschillende Engelse media melden wel dat The Reds zeer gecharmeerd zijn van Raúl Jiménez. De 25-jarige aanvaller van Benfica staat dit seizoen op acht doelpunten in achttien officiële wedstrijden en zou in beeld zijn om Daniel Sturridge, die mogelijk vertrekt, te vervangen. In augustus 2015 stond Jiménez al op het punt te verkassen naar de Premier League, maar destijds miste hij zijn vlucht naar Londen omdat hij zich had verslapen. Daar had hij een medische keuring bij West Ham United moeten ondergaan.

Luiz Gustavo verhuist deze winter mogelijk van VfL Wolfsburg naar Internazionale. De Italiaanse club ziet in de Braziliaanse balafpakker een ideale versterking voor op het middenveld. Volgens de Corriere dello Sport is de belangstelling van Luiz Gustavo er de oorzaak van dat de komst van Lucas Leiva, waarover al dagen wordt bericht door Engelse en Italiaanse media, maar niet wordt afgerond. De middenvelder van Liverpool zou gelden als plan-B voor als de 'Luiz Gustavo-missie' mislukt. De kans daarop is overigens best groot, aangezien VfL Wolfsburg liefst twintig miljoen euro wil zien voor de Braziliaan die in Duitsland concurrentie heeft gekregen van Riechedly Bazoer.

Juventus wil er in januari alles aan doen om Paulo Dybala langer aan zich te binden. De huidige verbintenis van de 23-jarige Argentijn loopt pas in 2020 af, maar de Italiaanse kampioen wil met een nieuwe deal een signaal afgeven richting Barcelona en Real Madrid, twee van de clubs die veelvuldig in verband worden gebracht met Dybala. Vlak voor de jaarwisseling zei Dybala dat hij nog steeds in gesprek is met Juventus.

Zet Paulo Dybala op korte termijn zijn handtekening onder een nieuw contract met Juventus?
Zet Paulo Dybala op korte termijn zijn handtekening onder een nieuw contract met Juventus?

The Sunday Times pakt uit met het stevigere werk. Manchester United zou immers nogal wat plannen hebben. De pijlen zijn daarbij gericht op Atlético Madrid en dan in het speciaal op Antoine Griezmann en Saúl Niguez. Het onderhandelen zou beginnen bij de lieve som van 170  miljoen euro. Dat is naar verluidt de optelsom van de gelimiteerde afkoopsommen die zeker nodig zijn om het tweetal los te weken, al zou United er vertrouwen in hebben nog wat van die prijs af te kunnen halen.

Aan de jacht van het Chinese voetbal op de sterren van Europa komt ook maar geen einde. Volgens The Sun  wil Tianjin Quanjian, waar Fabio Cannavaro trainer is, niemand minder dan Diego Costa verleiden. De in Brazilië geboren Spaanse international is momenteel dé man van de soevereine Premier League-koploper Chelsea. De spits zou zo'n 560 duizend euro in de week kunnen verdienen en de Chinese club zou bereid zijn Chelsea 93 miljoen euro te betalen. Toevallig of niet, Costa is momenteel ook in onderhandeling met Chelsea over een nieuw contract. Het voorgestelde salaris is een tikkeltje minder: 234 duizend euro per week.

De markt is inmiddels open en dat lijkt dus een garantie voor vuurwerk in Engeland. De komst van Victor Lindelöf van Benfica naar Manchester United lijkt slechts een kwestie van tijd. Maar wat zijn de gevolgen van de opgeschudde pikorde in het keurkorps van manager José Mourinho? Chris Smalling zal er in ieder geval niet op vooruit gaan. En volgens The Daily Star hoopt Arsenal van dat gegeven te profiteren. Arsène Wenger zou niet de enige zijn die de fysiek sterke Engelse verdediger zou willen verleiden. Ook het Everton van Ronald Koeman zou een oogje op Smalling hebben.

Sam Allardyce moet als kersverse manager Crystal Palace uit het slop trekken. En de eerste taak voor Big Sam lijkt duidelijk; er zal beter verdedigd moeten worden. Volgens The Daily Mail hoopt Allardyce op een hereniging met Patrick van Aanholt, met wie hij bij Sunderland samenwerkte. Daar groeide de Oranje-international uit tot een van de meest scorende verdedigers in de Premier League met zijn energieke spel op de linkerflank. Sunderland-manager David Moyes zou niet helemaal onwelwillend tegen een vertrek staan. De flink onder druk staande Schot hoopt er immers het geld mee te genereren om elders flink te sleutelen aan zijn elftal.

Wilfried Bony maakte ooit furore bij Swansea City, maar is verder vooral ongelukkig geweest in de Premier League. Zijn tijd bij Manchester City pakte niet uit zoals hij wilde en op huurbasis bij Stoke City lukt het ook niet. De Ivoriaan is zijn basisplaats inmiddels kwijt aan Peter Crouch en zou aan de vooravond van een vertrek staan. Het Turkse Besiktas hoopt de voormalige spits van Vitesse te verlossen van zijn uitzichtloze situatie in Engeland. Over de constructie wordt nog gesproken. Manchester City, nog steeds de eigenlijke werkgever van Bony, zou hem ook wel willen verkopen aan China. Besiktas hoopt de spits juist te kunnen huren.

Over oud-Eredivisie gesproken. Kent u Oscar Hiljemark nog? Bij PSV was hij nooit onbetwist basisspeler, maar zijn vertrek naar de Serie A heeft hem geen windeieren gelegd. Inmiddels staat de Zweed van Palermo in de belangstelling van Atalanta Bergamo. Drie miljoen euro zou de club volgens Italiaanse media bereid zijn te betalen.

En we besluiten met Serge Aurier. De rechtsback van Paris Saint-Germain, die bij zijn club veelvuldig voor problemen zorgde. Desondanks zouden AC Milan en Barcelona het enfant terrible graag overnemen, aldus L'Equipe. De Catalanen zouden daarbij inzetten op een winterse overgang, terwijl Milan door de overnameperikelen zou opteren voor een zomerse transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.