Transferdagboek 29/12: Arda Turan, Upamecano, Clement

Reacties

Over drie dagen gaat de transfermarkt open. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 29/12: Arda Turan, Upamecano, Clement

Arda Turan zit bij Barcelona meer op de bank dan hem lief is. China biedt mogelijk een lucratieve oplossing voor de Turkse middenvelder. In zijn eigen land schrijft Fanatik dat het Guangzhou Evergrande van trainer Felipe Scolari zo'n vijftig miljoen euro biedt om Arda Turan weg te halen uit Camp Nou. De vraag is of dat genoeg is. De Turk claimt namelijk dat in oktober een iets lager bod uit China nog door Barcelona van de hand is gewezen.

Borussia Dortmund verwelkomt volgens de Uruguayaanse krant El Observador tijdens het trainingskamp in Marbella Guillermo May. De achttienjarige aanvaller, die bij zijn club Nacional nog wacht op zijn debuut in de hoofdmacht, staat te boek als een ongeslepen diamant. Door de absentie van Pierre-Emerick Aubameyang – naar de strijd om de Afrika Cup – had BVB een plaatsje vrij tijdens het trainingskamp.

RB Leipzig gaat volgens Bild dankbaar profiteren van de warme banden met Red Bull Salzburg. Want waar Arsenal, Juventus en Barcelona een oogje hebben laten vallen op Dayot Upamecano (foto), daar verhuist deze achttienjarige verdediger van Oostenrijk naar Duitsland.  

Swansea City zoekt nog naar een opvolger van de ontslagen Bob Bradley. De Premier League-club wil Chris Coleman wel, maar de bondscoach van Wales wilde Swansea niet. Ryan Giggs is schijnbaar te licht bevonden. Gary Rowett, eerder deze maand ontslagen bij Birmingham City, staat nog wel op de shortlist. Maar ook de naam Paul Clement komt weer bovendrijven. De assistent van Carlo Ancelotti bij Bayern München was eerder in beeld bij The Swans, die in oktober de voorkeur gaven aan Bradley.  

In AS duikt het bericht op dat Real Betis in de zoektocht naar defensieve versterking bij Guram Kashia terecht is gekomen. De verdediger van Vitesse zou na oud-Feyenoorder Georgi Demetradze en voormalig Ajacied Shota Arveladze de derde Gorgiër kunnen worden in de Primera División. Maar wat Kashia betreft is van een overgang geen sprake. De verdediger laat aan VI weten dat hij zich enkel richt op Vitesse.

Ook de 33-jarige Ricardo Quaresma blijft zijn club trouw. Volgens het Portugese Sapo Desporto heeft de Europese kampioen namelijk het lonkende China van de hand gewezen om zijn aflopende contract met Besiktas te verlengen. De aanvaller blijft in dat geval tot medio 2019 bij de Turkse grootmacht.

Francesco Acerbi staat aan de vooravond van een transfer naar de Premier League, als we onder andere The Mirror mogen geloven. Leicester City is namelijk bereid tien miljoen euro te betalen aan Sassuolo om de 28-jarige verdediger voor zich te winnen.

Na Chelsea zou ook Bayern München in de markt zijn voor Stefan de Vrij. Dat meldt de Italiaanse krant Il Tempo. De verdediger zou Lazio zelfs in de winter al kunnen verlaten bij een bod dat hoog genoeg is. Chelsea werd eerder afgeschrikt door de hoge vraagprijs, maar heeft door de verkoop van Oscar aan het Chinese Shanghai SIPG zeventig miljoen extra te besteden. Eerder was er nog sprake van dat De Vrij zijn contract dat medio 2018 afloopt met drie jaar zou verlengen.

FC Porto ziet in Memphis Depay een geschikte vervanger van Yacine Brahimi. De Algerijnse vleugelspeler gaat in januari naar de Afrika Cup en Memphis kan zijn plek innemen. Manager José Mourinho van Manchester United moedigt die tijdelijke overgang volgens de Portugese krant A Bola aan. Mourinho beleefde zijn eerste successen als trainer bij Porto. De vraag is of Memphis een stap naar Portugal ziet zitten.

Manchester City krijgt concurrentie van Barcelona in de strijd om Julian Weigl. De 21-jarige middenvelder maakt indruk bij Borussia Dortmund en dat wekt interesse van de Europese topclubs, meldt het Spaanse AS. Weigl maakt het seizoen wel bij Dortmund af, want zowel Barça als City wil hem pas in de zomer overnemen. Weigl verlengde onlangs nog zijn contract bij Dortmund tot medio 2021.

Julian Weigl verlengde onlangs nog zijn contract bij Borussia Dortmund en wordt nu al gevolgd door Europese topclubs.
Julian Weigl verlengde onlangs nog zijn contract bij Borussia Dortmund en wordt nu al gevolgd door Europese topclubs.

Is Alex Oxlade-Chamberlain op weg van Arsenal naar Liverpool? Volgens The Guardian, doorgaans goed geïnformeerd, zijn The Reds zeer gecharmeerd van de 23-jarige middenvelder annex aanvaller. Mede door blessureleed is The Ox bij Arsenal geen vaste basisspeler en Jürgen Klopp zou hem graag naar Anfield zien komen. Voor The Gunners zou de komende maand een geschikt moment kunnen zijn voor een verkoop, want het contract van Oxlade-Chamberlain loopt over anderhalf jaar af. De Engelse international zou rond de 25 miljoen euro moeten kosten.

De invloed van Antonio Conte bij Chelsea doet zich ook op de transfermarkt gelden. Volgens Italiaanse media heeft de Londense club belangstelling voor Riccardo Orsolini, een negentienjarige spits van Serie B-club Ascoli. Orsolini staat ook op het verlanglijstje van AC Milan, maar die club zit in de wachtkamer vanwege de nog altijd op handen zijnde Chinese overname. Chelsea denkt daarvan te kunnen profiteren door de aanvaller voor zes miljoen euro in te lijven.

Oscar en Carlos Tévez vertrokken al naar China, maar hun vertrek naar het Verre Oosten lijkt nog maar het begin. De volgende speler die naar China kan vertrekken, is Watford-spits Odion Ighalo. De Nigeriaanse spits wees eerder een transfer naar het land af, maar zou in januari wel bereid zijn tot een transfer. Ook al omdat hij dit seizoen zeer moeizaam draait in de Premier League. Terwijl hij de afgelopen jaargang vijftien keer scoorde, vond hij het doel dit seizoen pas een keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.