Transferdagboek 02/01: Verratti, Iturbe en RB Leipzig

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 02/01: Verratti, Iturbe en RB Leipzig

'Marco blijft niet zijn hele leven bij Paris Saint-Germain.' Met deze woorden in de krant AS voedt zaakwaarnemer Donato Di Campli van Marco Verratti de geruchten dat zijn cliënt op termijn verkast naar Real Madrid of Barcelona. De Koninklijke is in elk geval al jaren gecharmeerd van de 24-jarige middenvelder, maar echt concreet is een overgang nog niet geworden. Door het transferverbod van Real komt het er deze winter ook niet van. Verratti heeft een doorlopend contract tot medio 2021 bij PSG.  

Juan Iturbe lijkt zijn loopbaan voort te zetten bij Torino, dat er volgens Italiaanse media bijna uit is met AS Roma om de 23-jarige vleugelflitser voor een half jaar te huren. Er wordt ook gesproken over een optie tot koop. Trainer Sinisa Mihajlovic van Torino drong er bij het bestuur op aan de transfer begin deze maand af te ronden, zodat Iturbe zich snel bij de selectie aan kan sluiten. De aanvaller kwam tijdens de eerste seizoenshelft nauwelijks in actie bij AS Roma.

RB Leipzig aast op Scott Hogan, zo melden Duitse en Engelse media. De 24-jarige aanvaller maakt dit seizoen het mooie weer bij Championship-club Brentford, waarvoor hij al veertien keer scoorde. Hogan staat naar verluidt ook in de belangstelling van West Ham United én enkele clubs in het Championship. RB Leipzig-directeur Ralf Rangnick heeft al verschillende keren laten weten dat zijn club zeker toe zal slaan in de winterstop als zich een buitenkansje aandient. De promovendus bekleedt de tweede plaats op de helft van de Bundesliga.

Een transferperiode zonder een gerucht over Samuel Eto'o is geen transferperiode. De 35-jarige Kameroener van Antalyaspor zou in de belangstelling staan van Hull City. Volgens enkele Turkse media gaat de degradatiekandidaat in de Premier League op korte termijn een bod uitbrengen. Natuurlijk werd Hull City-manager Mike Phelan maandag na de 3-1 nederlaag bij West Bromwich Albion gevraagd om te reageren op de geruchten. 'Ik heb er nog niets van gehoord', meldde Phelan, die vervolgens grapte: 'Hoe zou hij corners verdedigen?'

De belangenbehartiger van Emanuele Giaccherini ontkent dat zijn cliënt na een half jaar alweer verkast bij Napoli. Door zijn geringe speeltijd in Napels brengen Italiaanse kranten de international in verband met Lazio en AS Roma, die wel iets zouden voelen voor een transfer op huurbasis. 'Van beide clubs heb ik nog niets gehoord. Bovendien is Emanuele gelukkig bij Napoli', aldus zaakwaarnemer Fulvio Valcareggi in gesprek met Centro Suono Sport.

Steven N'Zonzi heeft de clubs voor het uitkiezen. The Daily Express schrijft dat ook Arsenal in de race is voor de Sevilla-middenvelder, die zich ook in de kijker van Manchester City, Chelsea en Juventus heeft gespeeld. De 28-jarige Fransman floreert dit seizoen bij de huidige nummer drie van de Primera División. In het contract van de middenvelder is een gelimiteerde afkoopsom van dertig miljoen euro opgenomen en dat zou geen probleem zijn voor de Europese grootmachten.

Is Dries Mertens dan de redder in nood voor Ronald Koeman? Een extra buitenspeler is voor de Everton-manager geen overbodige luxe nu Yannick Bolasie zwaar geblesseerd is. Memphis Depay werd al genoemd, maar The Daily Star denkt dat ook Mertens op het lijstje van The Toffees staat. De 29-jarige Belg die in bloedvorm is bij Napoli moet een slordige veertien miljoen euro kosten. Vorige week doken nog berichten op over een contractverlenging van Mertens, wiens verbintenis nog tot medio 2018 loopt.

Napoli mengt zich ondertussen ook op de transfermarkt. Volgens de Italiaanse voetbaljournalist Gianluca Di Marzio lonkt voor Serge Gnabry een transfer naar de Italiaanse topclub. De 21-jarige flankspeler is vanwege een ontsnappingsclausule voor acht miljoen euro op te halen bij Werder Bremen. Ook Bayern München houdt de situatie rond de Duits international in de gaten. Gnabry scoorde dit seizoen in de Bundesliga al zeven keer.

Serge Gnabry vertrok op jonge leeftijd naar Arsenal, waar hij nooit doorbrak.
Serge Gnabry vertrok op jonge leeftijd naar Arsenal, waar hij nooit doorbrak.

De koerswijziging van Axel Witsel zorgt er volgens La Stampa voor dat Juventus zijn pijlen richt op Luiz Gustavo. De Braziliaanse middenvelder van VfL Wolfsburg, die ook op belangstelling van Internazionale kon rekenenen, werd afgelopen zomer vlak voor de transferdeadline ook al benaderd door De Oude Dame. Dat vond de linksbenige controleur toen te laat, maar nu valt er wellicht te praten over een huurdeal met optie tot koop.

Juventus kreeg volgens Tuttosport zelf ook een aanbieding uit China om Mario Mandzukic te verkopen, maar zowel de kampioen van Italië als de Kroatische spits had geen interesse. Saillant, omdat het gaat om Tianjin Quanjian, de club die Witsel verleidde met vele miljoenen. Die laten Mandzukic koud, al kon hij 7,5 mijoen euro per jaar verdienen. Juventus had naar verluidt 28 miljoen euro kunnen vangen voor de dertigjarige kopspecialist.

Paris Saint-Germain betaalde afgelopen zomer maar drie miljoen minder voor Jesé, maar de bij Real Madrid opgeleide aanvaller mag nu alweer vertrekken. Trainer Unai Emery vertelt in gesprek met Marca dat de 23-jarige Spanjaard aan spelen moet toekomen. Als dat niet lukt in Parijs, dan elders. AS Roma wil profiteren van de situatie. La Provincia stelt dat de Romeinen hem voor de rest van het seizoen willen huren. Jesé zou echter liever naar zijn jeugdliefde Las Palmas gaan.

John Obi Mikel is ook wel toe aan een transfer. De 29-jarige Nigeriaan kwam dit seizoen nog niet in actie voor Chelsea en kan naar Valencia, waar het ernaar uitziet dat Voro het seizoen afmaakt als vervanger van de opgestapte Cesare Prandelli. Mikel heeft een aanbod van directeur Jesús García Pitarch op zak en heeft toegezegd erover na te denken. De controlerende middenvelder wordt ook in verband gebracht met Olympique Marseille, Internazionale en clubs uit China.

Ook in het nieuwe jaar blijft de naam Virgil van Dijk langskomen in de Engelse geruchtenstroom. Nu is het weer Chelsea dat volgens The Daily Star concreet wordt voor de 25-jarige verdediger. Manager Antonio Conte zou vastberaden zijn de concurrentie van onder meer Manchester City te willen aftroeven en een bod van zeventig miljoen euro (!) willen uitbrengen. Met een dergelijk bedrag zal waarschijnlijk ook Southampton-manager Claude Puel het vertrek van Van Dijk accepteren.

Worden Virgil van Dijk en Diego Costa elkaars ploeggenoten bij Chelsea?
Worden Virgil van Dijk en Diego Costa elkaars ploeggenoten bij Chelsea?

Over veel geld gesproken... Het Chinese Tianjin Quanjin had naar verluidt 93 miljoen euro over voor Diego Costa, maar de 28-jarige topspits heeft volgens The Mirror geen trek in een transfer naar China. De Spaans international heeft het prima naar zijn zin bij Chelsea. Dat was afgelopen zomer zelfs reden genoeg om nee te zeggen tegen een terugkeer naar zijn oude liefde Atlético Madrid. 'Ja, ik was bijna vertrokken. Bijna. Maar goed, ik ben hier ook gelukkig. Ik voel hier heel veel liefde. En de manager rekent op me.'

Olympique Marseille is ook bezig met een verrassende coup. De Franse club denkt volgens L'Equipe aan het terughalen van Dimitri Payet. Voorzitter Jacques-Henri Eyraud wil het onmogelijke mogelijk maken door West Ham United een bedrag tussen de dertig en veertig miljoen euro te bieden. De 29-jarige vrijetrappenspecialist gaf vorige maand al toe gecharmeerd te zijn van de nieuwe clubleiding van Marseille, dat hem in 2015 voor vijftien miljoen verkocht aan The Hammers.

Galatasaray heeft na het vertrek van Kolbeinn Sigthórsson weer wat slagkracht op de transfermarkt. De werkgever van Wesley Sneijder en Nigel de Jong is volgens Turkse media dicht bij het aantrekken van Garry Mendes Rodrigues. PAOK Saloniki heeft een bod van 2,5 miljoen op de in Rotterdam geboren Kaapverdisch international in beraad. Hoewel de Grieken anderhalf miljoen meer zouden verlangen voor de 26-jarige buitenspeler, is de transfer naar verluidt voor 'negentig procent rond'.

Ook voor Gedion Zelalem zullen geen schokkende bedragen worden neergeteld, maar wie weet verandert dat in de toekomst. De negentienjarige middenvelder geldt als een grote belofte, maar krijgt bij Arsenal geen kans. Borussia Dortmund ziet volgens The Mirror zijn kans schoon en wil de Amerikaans jeugdinternational in de winter inlijven. De kans dat The Gunners akkoord gaan met het vertrek van de in Berlijn geboren Zelalem, lijkt gezien zijn eind dit seizoen aflopende contract groot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.