Transferdagboek 04/01: Lampard, Grimaldo en Touré

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 04/01: Lampard, Grimaldo en Touré

Frank Lampard staat voor een rentree op de Engelse velden. Volgens The Sun heeft Crystal Palace interesse in de Chelsea-legende. Voor Chelsea scoorde de middenvelder 211 keer in 648 wedstrijden voordat hij in 2014 overstapte naar Manchester City. In 2015 pakte Lampard het vliegtuig naar Amerika om in de Major League uit te komen voor New York City. Daar liep november vorig jaar zijn contract af. Sam Allardyce, sinds 23 december manager van de nummer zeventien in de Premier League, ziet de inmiddels 38-jarige Lampard als versterking. Ook Brighton & Hove Albion, koploper in het Championship, schijnt interesse te hebben.

In december 2015 deed Barcelona linksachter Alejandro Grimaldo van de hand. De Spanjaard verkaste naar Benfica. Daar heeft hij nu zoveel indruk gemaakt, dat Barcelona hem volgens het Spaanse Sport wil terugkopen. Ook Juventus zou Grimaldo in de gaten houden, net als eerder al Manchester United als mogelijk nieuwe werkgever werd genoemd. Grimaldo schopte het tot aanvoerder van Barcelona B, maar brak nooit door in de hoofdmacht.

RB Leipzig klopt voor versterking mogelijk opnieuw aan bij Nottingham Forest. De nummer twee van de Bundesliga kocht afgelopen zomer Oliver Burke al voor vijftien miljoen euro van de club uit het Championship. De overgang van de Schot is RB Leipzig kennelijk zo goed bevallen, dat de promovendus zich volgens The Sun nu ook wil versterken met Matty Cash. De negentienjarige middenvelder van Forest stond dit seizoen twee maanden aan de kant met een scheenbeenbreuk en kwam daardoor pas tot twaalf competitie-optredens. Voldoende voor RB Leipzig om een bod uit te brengen van zeven miljoen euro.

De Chinese clubs smeten deze winter al met de nodige miljoenen, maar zijn nog lang niet uitgewinkeld als we Italiaanse media mogen geloven. Volgens Sky Sport Italia praat Tianjin Quanjian woensdag met Fiorentina over de transfer van Nikola Kalinic. De Kroatische spits mag alleen voor de contractueel vastgestelde afkoopsom van vijftig miljoen euro vertrekken. De club die Axel Witsel al voor de neus van Juventus wegkaapte, is volgens Tuttosport evenals Guangzhou Evergrande en Shanghai Shenhua ook geïnteresseerd in Carlos Bacca. AC Milan zou dertig miljoen euro willen hebben voor de Colombiaan.

Yaya Touré is ook typisch zo'n speler voor wie de Chinese miljoenen zouden kunnen lonken, maar de 33-jarige Ivoriaan heeft na zijn terugkeer in de basis bij Manchester City geen enkele intentie om te vertrekken. 'Mijn focus ligt volledig bij City', aldus de ervaren middenvelder, wiens contract afloopt. Voor Éver Banega liggen de kaarten wellicht anders. De Argentijnse spelmaker is onder trainer Stefano Pioli niet meer zeker van een basisplaats bij Internazionale en heeft volgens Sport Italia twee lucratieve aanbiedingen van de Chinese clubs Hebei China Fortune en Beijing Guoan.

Een speler die zeker wil vertrekken bij zijn club is Holger Badstuber. Bayern München-trainer Carlo Ancelotti heeft woensdag tijdens zijn persconferentie bevestigd dat de 27-jarige verdediger mag worden verhuurd. Volgens Bild heeft Hamburger SV verregaande interesse, maar zijn zaakwaarnemer Peter Duvinage acht de kans klein dat de van een zware blessure herstelde Badstuber met de Bundesliga-club in zee gaat. HSV heeft daarom volgens Hamburger Abendblatt ook bij Borussia Dortmund geïnformeerd naar de mogelijkheid om Neven Subotic over te nemen.

VfL Wolfsburg heeft naar verluidt al beet in de zoektocht naar een opvolger voor de aan Paris Saint-Germain verkochte Julian Draxler. Bild meldt dat de nieuwe werkgever van Riechedly Bazoer een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Paul Georges-Ntep. De 24-jarige vleugelspits heeft een aflopend contract bij Stade Rennes, dat voor circa vijf miljoen euro al akkoord zou gaan met het vertrek van de Frans international. Ntep scoorde sinds zijn debuut voor Rennes al achttien keer in 81 officiële duels en werd vorig jaar nog in verband gebracht met Bayern.

De makkelijk scorende Michail Antonio zou naar Chelsea kunnen.
De makkelijk scorende Michail Antonio zou naar Chelsea kunnen.

Het belooft een drukke transfermaand te worden bij Chelsea. Met name voor de flanken is manager Antonio Conte op zoek naar versterking. Dinsdag meldden we al dat VfL Wolfsburg-linksback Ricardo Rodriguez in beeld is, in Italië worden Alex Sandro (Juventus) en Faouzi Ghoulam (Napoli) met The Blues in verband gebracht. Van dat duo lijkt Ghoulam het meest reële doelwit, aangezien de Algerijn onlangs een aanbod om zijn contract te verlengen heeft afgeslagen. Napoli heeft echter al een bod van Bayern München afgewezen, terwijl ook Paris Saint-Germain interesse heeft.

Ook Michail Antonio staat volgens The Sun op het lijstje van Conte. De Engelse vleugelspeler kan op verschillende posities uit de voeten en heeft dit seizoen al acht keer gescoord. Komende zomer wil West Ham United hem daarom een verbeterd contract aanbieden. De kans dat The Hammers hun 26-jarige clubtopscorer willen laten gaan, is dan ook klein. Volgens Sky Sports heeft de stadgenoot van Chelsea ook nog geen bod ontvangen op Antonio.

West Ham raakt met Dimitri Payet mogelijk nog een andere belangrijke speler kwijt, omdat eerder deze week het gerucht naar buiten kwam dat Olympique Marseille een ambitieuze poging waagt om de 29-jarige Fransman terug te halen. Volgens L'Équipe heeft technisch directeur Andoni Zubizarreta ook contact gehad over een terugkeer met doelman Steve Mandanda, die afgelopen zomer nog vertrok naar Crystal Palace en herstelt van een knieoperatie. En dan meldt The Sun nog even dat Marseille de strijd om de handtekening van Morgan Schneiderlin met Everton en West Bromwich Albion wil aangaan.

Omdat Everton moeite heeft te voldoen aan de vraagprijs van Manchester United (28 miljoen euro), is de kans aanwezig dat de club van manager Ronald Koeman naast de Franse middenvelder grijpt. Ook in het geval van Virgil van Dijk is het nog maar de vraag of zijn komst haalbaar is, omdat de verdediger van Southampton minstens zestig miljoen euro moet kosten en er meer kapers op de kust zijn. The Toffees hebben daarom alternatieven, zo weet The Mirror: de Engelse verdedigers Michael Keane (Burnley) en Ben Gibson (Middlesbrough).

Stadgenoot Liverpool is met name op zoek naar versterking op de vleugels. Eerder viel de naam van de jarige Quincy Promes (Spartak Moskou) al op Anfield, maar volgens Bild bereidt de club van manager Jürgen Klopp een bod van 23,5 miljoen euro voor op Emil Forsberg. De 25-jarige Zweed maakt indruk op het middenveld van RB Leipzig, waardoor ook Juventus en Arsenal interesse hebben. Zaakwaarnemer Hasan Cetinkaya kan niet beloven dat Forsberg in de winter bij Leipzig blijft. 'Namen kan ik niet bevestigen, maar er hebben zich grote clubs bij mij gemeld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.