Transferdagboek 10/01: Memphis, Schneiderlin en Kessié

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 10/01: Memphis, Schneiderlin en Kessié

Niet de Premier League, de Serie A of de Premier Liga maar de Ligue 1 wordt mogelijk het nieuwe strijdtoneel voor Memphis Depay. Althans, volgens Foot Mercato onderhandelt Olympique Lyon met Manchester United over een transfer van de Oranje-international. Niet iedereen bij de Europa League-opponent van AZ is echter even enthousiast, zo wordt geopperd in Franrijk. Maar dat weerhoudt schijnbaar de clubs niet om de komende dagen verder te praten.

Bij Everton kan Morgan Schneiderlin in ieder geval wel op een warm welkom rekenen als zijn transfer van Old Trafford naar Goodison Park zijn beslag krijgt. De clubs zouden tot een vergelijk zijn gekomen over een afkoopsom van zo'n 27 miljoen euro. 'Voor de wedstrijd ben ik op de hoogte gebracht door directeur Ed Woodward dat de transfer dichtbij is. Morgan gaat dus meer dan waarschijnlijk naar Everton', aldus José Mourinho na de 2-0 zege op Hull City. De 27-jarige middenvelder, die bij United op een zijspoor is beland, keert terug in de bekende armen van Ronald Koeman. De Nederlander was eerder bij Southampton coach van Schneiderlin.

Everton lijkt minder succes te hebben in de pogingen Franck Kessié weg te plukken bij Atalanta Bergamo. De Italiaanse club heeft het bod van The Toffees van zeventien miljoen euro als onvoldoende van de hand gewezen, zo stelt Sky Italia.

Koeman ziet daarentegen mogelijk deze maand twee spelers vertrekken. Met Hull City is er volgens de BBC al een akkoord over de tijdelijke verhuizing van Oumar Niasse. De international van Senegal, die een jaar geleden werd overgenomen van Lokomotiv Moskou, moet zelf nog rond komen met The Tigers.

Het aanstaande vertrek van Schneiderlin heeft AC Milan extra hoop gegeven dat Everton meewerkt aan een transfer van Gerard Deulofeu. Een eerste poging de Spanjaard op huurbasis naar San Siro halen bleek tevergeefs.

Ronaldinho (36) is al een kleine drie weken in gesprek met de Uruguayaanse landskampioen Club Nacional om zijn loopbaan daar voort te zetten. Echter heeft de club vooralsnog niet genoeg geld in huis om de Braziliaanse superster binnen te halen. Een nieuwe sponsor zou de komst van de 97-voudig international mogelijk moeten maken.  

Manchester United zou bereid zijn om 55 miljoen te betalen voor AS Roma-verdediger Kostas Manolas, maar krijgt in deze strijd concurrentie van Internazionale. Bij de Milanese club staan Andrea Ranocchia, Jeison Murillo en Miranda op de lijst om de club te verlaten en dus moet er gezocht worden naar een vervanger. Volgens Calcio Mercato zou Internazionale de Griekse verdediger het liefst pas komende zomer binnenhalen.

Verdediger José Fonte (33) van Southampton is dichtbij een overstap naar het Everton van Ronald Koeman, zo meldt de Daily Mirror.  De Portugees wordt door zijn club al buiten de wedstrijdselectie gelaten voor de halve finale van woensdag in het toernooi om de League Cup en is bereid om te praten over een overgang. Of het daadwerkelijk Everton wordt, is nog maar de vraag. Maandag werd Fonte nog aan Manchester United gelinkt. Vorige week diende de speler zelf al een transferverzoek in.

Arsenal-talent Gedion Zelalem staat voor een overgang naar Borussia Dortmund, zo weet The Sun. Bij de ploeg van Arsène Wenger vecht de negentienjarige aanvallende middenvelder al sinds 2014 voor zijn kans, maar tot een doorbraak kwam het niet. Ook een verhuur aan Glasgow Rangers zorgde niet voor veel speeltijd. Met een contract dat aan het einde van het seizoen afloopt op zak, lijkt een overstap logisch. De taal zal geen probleem zijn: Zelalem werd immers geboren in Berlijn.   

Joe Hart keert mogelijk snel terug onder de lat in de Premier League. Volgens The Sun staat de 29-jarige Engels international bovenaan het lijstje van West Ham United-manager Slaven Bilic. De Spaanse keeper Adrián is zijn basisplaats kwijt bij The Hammers en mag vertrekken. West Ham wil Hart maar wat graag de kans geven revanche te nemen op Pep Guardiola, die de doelman afgelopen zomer de weg naar de uitgang wees bij Manchester City. Hart is momenteel eerste keeper bij Torino, waar hij in de Serie A 23 treffers incasseerde in zeventien duels.

We blijven in Londen, waar Olivier Giroud dicht bij een contractverlenging bij Arsenal is. De dertigjarige Fransman is de laatste weken in bloedvorm en een beloning in de vorm van een nieuwe verbintenis is aanstaande, zo schrijft The Guardian. Het huidige contract van de spits loopt nog anderhalf jaar door. Arsenal lijkt tegelijkertijd wel te zoeken naar een concurrent voor Giroud. Zo heeft Torino al een bod van 65 miljoen euro op Andrea Belotti afgewezen.

Tottenham Hotspur dreigt twee basisspelers kwijt te raken, zo meldt The Sun. De grootmachten uit Manchester zijn de strijd aangegaan om de uitblinkende vleugelverdedigers van de Londenaren. Zowel United als City heeft interesse in Kyle Walker en Danny Rose. José Mourinho zou bij het bestuur van The Red Devils al hebben aangedrongen op actie. Voor zeventig miljoen euro moeten de Engelse internationals, allebei inmiddels 26 jaar oud, naar Old Trafford komen.

Juventus heeft zijn nieuwe linksback al binnen. Dat bevestigen bronnen aan het Italiaanse Sky. Sead Kolasinac komt komende zomer transfervrij over naar Turijn. Het contract van de 23-jarige Bosniër bij Schalke 04 loopt nog een halfjaar door. Wil Juventus de vleugelverdediger deze maand al aantrekken, dan zal het tussen de drie en vier miljoen euro moeten betalen. Volgens Italiaanse media doet Juve dat alleen als Patrice Evra deze maand nog vertrekt bij De Oude Dame. Voor laatstgenoemde lonkt een terugkeer naar de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.