Transferdagboek 03/01: Luis Enrique, Jovetic en James

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 03/01: Luis Enrique, Jovetic en James

Luis Enrique hoeft  zich voorlopig ondanks de wisselvallige eerste seizoenshelft nog geen zorgen te maken om zijn baan, zo schrijft El Mundo Deportivo. Vorige week werd Athletic de Bilbao-coach Ernesto Valverde genoemd als nieuwe Barcelona-coach, terwijl volgens SportItalia ook Ronald Koeman in beeld is. El Mundo heeft navraag gedaan en bij Barcelona is woedend gereageerd op de geruchten over een vervanger voor Luis Enrique, die met Barça tweede staat in de Primera División.

Meer geruchten uit Spanje: eerder in deze editie van het Transferdagboek schreven we al over de vermeende interesse van Borussia Mönchengladbach in Stevan Jovetic. Marca denkt te weten dat de Montenegrijn van Internazionale hoog op het verlanglijstje staat van Monchi, de technisch directeur van Sevilla. Coach Jorge Sampaoli liet onlangs al weten te hopen op een konijn uit de hoge hoed van Monchi.

Stevan Jovetic kwam dit seizoen tot slechts vijf optredens voor Internazionale in de Serie A, in totaal goed voor 67 minuten.
Stevan Jovetic kwam dit seizoen tot slechts vijf optredens voor Internazionale in de Serie A, in totaal goed voor 67 minuten.

De kou tussen Real Madrid en James Rodríguez is volgens Marca weer uit de lucht. De Colombiaanse spelmaker leek zichzelf onmogelijk te hebben gemaakt door na de finale van het WK voor clubs te zinspelen op een vertrek in januari, maar dankzij de inspanningen van Sergio Ramos en trainer Zinedine Zidane zou de topscorer van het WK 2014 toch willen blijven. James heeft het geloof dat hij zich terug kan vechten in de basis. Zidane zei dinsdag tijdens zijn persconferentie dat een vertrek geen optie is.

Mogelijk moet de voormalig speler van FC Porto en AS Monaco in de zomer alsnog het veld ruimen als Dele Alli naar de Spaanse hoofdstad komt. The Daily Mirror schrijft dat de twintigjarige Engelsman na Luka Modric en Gareth Bale de derde speler moet worden die de overstap van Tottenham Hotspur maakt. Real zal wel diep in de buidel moeten tasten. Alli tekende in september een contract tot medio 2022 en zou minstens zestig miljoen euro moeten kosten.

Zo veel geld zal Zakaria Bakkali niet in het laatje brengen. De drie maanden oudere buitenspeler moet het bij Valencia doen met een rol als invaller. In die hoedanigheid scoorde de voormalig PSV'er dit seizoen wel al twee keer. FC Porto is volgens Cadena COPE voldoende overtuigd van zijn kwaliteiten om hem in de winter naar Portugal te halen. Wellicht dat de hernieuwde samenwerking met trainer Nuno, in het verleden werkzaam bij Valencia, zijn carrière weer in de lift brengt.

Thomas Lemar heeft een dergelijke move niet nodig. De 21-jarige vleugelspits presteert met acht doelpunten en vier assists uitstekend bij AS Monaco. Volgens L'Equipe heeft dat ervoor gezorgd dat Bayern München in hem de mogelijke opvolger van Franck Ribéry ziet. Er zijn echter meer kapers op de kust. Atlético Madrid bood afgelopen zomer al twintig miljoen euro op de Fransman. Ook Manchester City en Liverpool houden zijn verrichtingen in de gaten.

Waar een transfer van Lemar waarschijnlijk pas komende zomer van de grond komt, kan Ricardo Rodriguez deze winter al verkassen. Volgens The Sun gaat Chelsea opnieuw een poging wagen de Zwitserse linksback los te weken bij VfL Wolfsburg. Ook Arsenal ziet Rodriguez volgens de tabloid graag komen, maar Chelsea heeft al contact gelegd met zijn zaakwaarnemer. Door Rodriguez voor 25 miljoen euro aan te trekken, moeten The Blues in de tweede seizoenshelft nog sterker voor de dag komen.

Everton moet nog iets dieper in de buidel tasten om manager Ronald Koeman en middenvelder Morgan Schneiderlin met elkaar te herenigen.
Everton moet nog iets dieper in de buidel tasten om manager Ronald Koeman en middenvelder Morgan Schneiderlin met elkaar te herenigen.

Ronald Koeman zei maandag nog niet te weten of het bestuur van Everton druk bezig is spelers te halen. Dat blijkt wel het geval. Volgens verschillende Engelse media heeft Manchester United een bod van 22 miljoen euro op Morgan Schneiderlin afgewezen. De Franse controleur is een oude bekende van Koeman. In de zomer van 2015 nam Manchester United hem nog voor 35 miljoen euro over van Southampton. Alleen als het bod van Everton in de buurt komt van dat bedrag mag Schneiderlin weg.

Arsenal denkt aan een transfersom van ruim dertig miljoen euro ook genoeg te hebben om Miralem Pjanic naar Londen te halen. Manager Arsène Wenger heeft volgens The Sun contact opgenomen met de Bosnische spelmaker, die afgelopen zomer nog de gevoelige transfer van AS Roma naar Juventus maakte. Desondanks zou Pjanic wel oren hebben naar het aanbod van Arsenal, dat in hem de opvolger van Santi Cazorla (32) ziet. De vraag is echter of De Oude Dame wel wil meewerken.

Juventus werd maandag nog afgetroefd door Tianjin Quanjin in de strijd om Axel Witsel. Zijn landgenoot Christian Benteke blijkt niet gevoelig voor de Chinese miljoenen. The Daily Mail schrijft dat voor Beijing Guoan een lucratief bod van ruim 45 miljoen euro niet afdoende was om de Belgische spits weg te lokken bij Crystal Palace. Benteke heeft het uitstekend naar zijn zin bij de Premier League-club, die hem afgelopen zomer voor 31 miljoen euro overnam van Liverpool.

Borussia Dortmund heeft met Pierre-Emerick Aubameyang ook een begeerlijke spits in huis. Om voorbereid te zijn op een eventueel vertrek van de Gabonese topschutter heeft BVB volgens L'Equipe haar pijlen gericht op Jean-Kévin Augustin. Het negentienjarige Franse talent verpietert op de bank bij Paris Saint-Germain, waar Edinson Cavani sinds het vertrek van Zlatan Ibrahimovic met scherp schiet. Dortmund kan daar mogelijk van profiteren.

Borussia Mönchgenladbach roert zich deze maand ook op de transfermarkt. Sevilla-verdediger Timothée Kolodziejczak is volgens Duitse media al op weg naar Die Fohlen. Volgens Bild zou Stevan Jovetic de weg van de Fransman zomaar eens kunnen volgen. De 27-jarige schaduwspits komt niet aan de bak bij Internazionale. De Montenegrijn zou daarom ook op belangstelling van Schalke en Fenerbahçe en clubs uit Rusland en China kunnen rekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.