Transferdagboek 09/01: Tioté, Badstuber en Drogba

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 09/01: Tioté, Badstuber en Drogba

Niet Manchester City of Swansea City, maar Schalke 04 wordt de volgende club van Holger Badstuber, meldt Bild. De centrale verdediger van Bayern München komt niet in de plannen van trainer Carlo Ancelotti voor en mocht uitkijken naar een nieuwe werkgever. Schalke, dat Matija Nastasic en Benedikt Höwedes wegens blessures moet missen, zou de 27-jarige Duitser graag van zijn reserverol verlossen.

Cheik Tioté is bij Newcastle United op een zijspoor beland. De beresterke middenvelder, die eerder voor onder meer Roda JC Kerkrade en FC Twente uitkwam, kwam dit seizoen niet verder dan zestien speelminuten in het Championship. Sporting Gijón biedt mogelijk een uitkomst, zo weet The Newcastle Chronicle. De Spaanse nummer achttien zou op dit moment de mogelijkheid onderzoeken om het dikke salaris van de Ivoriaan voor de rest van het seizoen op te hoesten.

Manchester United moet op korte termijn waarschijnlijk miljoenen overmaken naar AS Monaco. Als Anthony Martial nog tweemaal scoort, wordt een van de clausules aangeboord die beide clubs overeenkwamen in de zomer van 2015 rond de transfer van de aanvaller. Deze 'appendix' in het contract voorziet erin dat United een extra bedrag van tien miljoen euro moet betalen als Martial de kaap van 25 goals in dienst van The Red Devils rondt. Na zijn doelpuntendrift van de laatste weken – vier doelpunten in zes duels – staat Martial op 23 goals.

In de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger is José Mourinho opnieuw uitgekomen bij Kostas Manolas van AS Roma. Eerder had de manager van Manchester United al 32,5 miljoen pond voor de Griek over, maar dit bleek niet voldoende. Volgens The Sun is Manchester United inmiddels bereid om tot 47,6 miljoen pond (55 miljoen euro) te gaan. Mocht Manolas echt een onhaalbare kaart blijken te zijn, dan zouden The Mancunians de focus verleggen naar Victor Lindelöf van Benfica.

Of trekt José Fonte naar Old Trafford? De aan United gelinkte 33-jarige verdediger zal woensdag door Southampton vanwege transferperikelen niet worden ingezet in het duel met Liverpool in de halve finale van de strijd om de League Cup. Vorige week diende Fonte een officieel transferverzoek in. 'We weten niet hoe zijn toekomst eruitziet', zei Southampton-manager Claude Puel maandag tijdens een persconferentie. 'Het is een lastige situatie. Ik sluit niet uit dat ik hem voor de volgende wedstrijd wél selecteer.'

Mark Uth staat voor een fraaie promotie. De spits van 1899 Hoffenheim, die een verleden heeft bij Heracles Almelo en SC Heerenveen, staat namelijk in de belangstelling van Tottenham Hotspur en Southampton. 'Ik heb er ook over gehoord, maar het is op dit moment niet meer dan interesse', houdt de 25-jarige Uth zich in gesprek met Kicker op de vlakte.

Didier Drogba is inmiddels 38 jaar, maar aan stoppen denkt de Ivoriaan nog niet. De spits ziet een terugkeer naar Olympique Marseille, de club waar hij ooit een transfer verdiende naar Chelsea, wel zitten. Dat vertelt Drogba aan Canal Plus. Mocht de interesse wederzijds zijn, hoeft Marseille geen transfersom te betalen. Drogba is namelijk transfervrij.

Na Sevilla heeft nu ook Southampton zich gemeld bij Liverpool voor de overname van Mamadou Sakho. De verdediger kreeg het afgelopen zomer aan de stok met manager Jürgen Klopp en krijgt sindsdien geen speeltijd meer. Desondanks wil Liverpool zeker twintig miljoen euro ontvangen voor de Fransman, meldt The Daily Mirror.

Ronald Koeman wil de selectie van Everton flink renoveren na dit seizoen. Een van de spelers die The Toffees moet komen versterken, is Jack Wilshere. De middenvelder wordt momenteel door Arsenal verhuurd aan AFC Bournemouth, waar hij een zeer sterke indruk maakt. Wilshere wordt door Koeman gezien als de ideale creatieve geest voor op zijn middenveld, meldt The Sun.

Er is in Engeland een ware strijd gaande tussen Manchester United, Manchester City en Chelsea. Al deze clubs hebben hun zinnen gezet op de komst van Tiemoué Bakayoko, meldt The Daily Record. De verdedigende middenvelder is pas 22 jaar, maar is bij AS Monaco uitgegroeid tot een van de beste spelers van de Ligue 1.

Tiemoué Bakayoko maakt indruk bij AS Monaco en heeft de Engelse topclubs voor het uitzoeken.
Tiemoué Bakayoko maakt indruk bij AS Monaco en heeft de Engelse topclubs voor het uitzoeken.

Het is een beetje onduidelijk of Chelsea ook belangstelling heeft voor Fernando Llorente. De boomlange spits van Swansea City werkte in het verleden al met manager Antonio Conte samen bij Juventus en de twee hebben altijd goed contact gehouden. Conte zou een hereniging wel zien zitten en is volgens The South Wales Evening Post bereid om Michy Batshuayi op huurbasis naar Swansea te laten gaan om zo zelf de beschikking te krijgen over Llorente. Andere, vooral Belgische bronnen ontkennen dit weer.

Ondertussen blijft de soap rond Alexis Sánchez maar voortduren. De Chileen is al een jaar in gesprek met Arsenal over een nieuw contract, maar een handtekening is nog altijd niet gezet. Maxifoot meldt nu dat Paris Saint-Germain na dit seizoen een bod van zeventig miljoen euro wil doen op Sánchez, die ook hoog op het lijstje van Atlético Madrid staat. Dan moet echter eerst Antoine Griezmann vertrekken, weet Don Balon te melden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.