NEC slaat slag en presenteert 'wereldspeler' als hoofdsponsor

Reacties

NEC heeft in Nexperia een nieuwe hoofdsponsor gevonden. De chipfabrikant met het hoofdkantoor in Nijmegen prijkt de komende drie seizoenen op de voorkant van het shirt van de huidige nummer zes van de Eredivisie.

NEC slaat slag en presenteert 'wereldspeler' als hoofdsponsor
© Pro Shots

Nexperia bestaat pas sinds 2017 en ontstond destijds vanuit NXP, de voormalige halfgeleiderdivisie van Philips. Het bedrijf kwam in 2018 in Chinese handen, maar het hoofdkantoor staat nog altijd in Nijmegen, op de Noviotech Campus. Om die reden kiest Nexperia voor een samenwerking met NEC, die tot ten minste de zomer van 2027 zal lopen.

'Als bedrijf met Nijmeegse roots zijn we enorm trots om het grootste sportmerk in deze regio te steunen via dit partnerschap', vertelt Ruben Lichtenberg, directeur van Nexperia Nederland. 'We geloven in de groeiambities van NEC, die samenvallen met onze eigen ambities op nationaal en internationaal niveau. Naast voetbal willen we ook bijdragen aan de stad, de maatschappij en de mensen in de regio.'

Wereldspeler
Nexperia presenteerde onlangs nog een mondiale omzet van bijna twee miljard euro. Niet voor niets is algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC trots op de deal. 'Het is een compliment voor NEC dat een wereldspeler als Nexperia zich als hoofdpartner aansluit bij onze club. Dit getuigt van erkenning voor onze prestaties, zowel op het veld en zeker ook bij de collega’s op kantoor. Deze samenwerking benadrukt de commerciële strategie van de club in combinatie met onze maatschappelijke inzet in de regio. De aantrekkingskracht die we hebben ontwikkeld trekt grote merken aan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

NEC had met bouwbedrijf KlokGroep al een hoofdsponsor die tot de zomer van 2029 vastlag. Het bedrijf blijft aan de club verbonden, maar verhuist naar de rug van het shirt. Rugsponsor NasWerkt is vanaf het nieuwe seizoen juist te zien op de mouw. Dat is ook te zien op het nieuwe uitshirt dat NEC donderdag presenteerde en zondag in de laatste competitiewedstrijd tegen Almere City FC al gaat dragen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.