Transferdagboek 08/01: Pochettino, Rakitic en Cassano

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 08/01: Pochettino, Rakitic en Cassano

Antonio Cassano kan nu al terugkijken op een loopbaan vol hoogte- en dieptepunten. Wellicht komt daar snel een nieuw, en vooral lucratief, avontuur bij. De 34-jarige Italiaan mag zich immers verheugen in Chinese belangstelling, nu hij bij Sampdoria totaal niet aan de bak komt. Zowel Guangzhou Evergrande als Shandon Luneng zou geïnteresseerd zijn, melden Sky Sport Italia  en Corriere dello Sport. Die laatste club zou favoriet zijn omdat Cassano dan samen kan spelen met zijn landgenoot en vriend Graziano Pellè.

Van Cassano naar Mauricio Pochettino, de coach van Tottenham Hotspur. Volgens The Daily Star staat de Argentijn bovenaan het verlanglijstje van Barcelona. Althans, als het niet lukt de zittende coach Luis Enrique te verleiden tot het tekenen van een nieuwe verbintenis. Pochettino werd vorig seizoen, na lang meegedaan te hebben om de titel, derde met Spurs. Momenteel bezet hij die plek weer.

Manchester City is een van de concurrenten van Tottenham en als Pochettino blijft, zou hij Aymeric Laporte wel eens tegen het lijf kunnen gaan lopen. De Bask van Athletic de Bilbao zou in beeld zijn bij City. Pep Guardiola zou volgens The Mirror immers nogal geschrokken zijn van de vraagprijs van Southampton voor Virgil van Dijk, bedragen die uiteenliepen van vijftig tot zelfs zeventig miljoen euro. Goedkoop is de 22-jarige verdediger van Bilbao overigens ook niet. Hij zou in zijn tot medio 2020 lopende verbintenis een afkoopsom van 57 miljoen euro hebben staan. Maar mede door het verschil in leeftijd, Van Dijk is 25, zou City een switch overwegen.

We blijven nog even in de Premier League, want Sevilla zou maar wat graag Mamadou Sakho overnemen van Liverpool. De in de zomer van 2013 voor twintig miljoen van Paris Saint-Germain overgekomen verdediger raakte bij Liverpool op het tweede plan omdat hij stelselmatig de regels van manager Jürgen Klopp aan zijn laars lapte. Desondanks verlangt Liverpool nog wel ruim twintig miljoen euro voor de verdediger.   

Een zeer interessant transfergerucht vanuit Kroatië: diverse media uit dat land melden dat Ivan Rakitic de overstap maakt naar Manchester City. De geruchten gingen al iets langer rond en namen verder toe toen duidelijk werd dat de Kroaat om onduidelijke redenen niet tot de Barça-selectie behoorde voor het uitduel met Villarreal van zondagavond. Overigens heeft de zaakwaarnemer van Rakitic zondagavond met klem ontkracht dat er sprake is van een deal.

Bayern München mengt zich in de strijd om Nélson Semedo. Eerder werd al duidelijk dat de verdediger van Benfica nadrukkelijk gevolgd wordt door Manchester United en Chelsea. Volgens O Jogo heeft nu ook Bayern zich gemeld voor de Portugese international, die minstens veertig miljoen euro moet kosten.

Manchester United voelt de bui al hangen en kijkt inmiddels niet alleen naar Semedo. De Engelse grootmacht zou nog deze maand voor een totaalbedrag van 55 miljoen euro Victor Lindelöf en José Fonte naar Old Trafford willen halen, schrijft The Sunday Express. Lindelöf, die bij Benfica een centraal duo vormt met Semedo, kost ongeveer 45 miljoen, Southampton-aanvoerder Fonte kan tien miljoen opleveren.

Dele Alli kan een vermogen gaan opstrijken in China, maar de middenvelder van Tottenham Hotspur heeft tevens de mogelijkheid om sportieve promotie te maken. Real Madrid én Barcelona zien het volgens The Mirror namelijk helemaal zitten in de twintigjarige Engelse international en hopen na dit seizoen zaken te kunnen doen met Tottenham.

Liverpool geeft de hoop op de komst van Quincy Promes niet op. Jürgen Klopp heeft bij de clubleiding wederom aangedrongen op de komst van de Nederlandse aanvaller van Spartak Moskou, meldt The Mirror. De Engelse topclub is bereid om dertig miljoen euro over te maken naar Rusland.

Arsenal is er niet in geslaagd om André Silva te verleiden tot een overstap naar Londen. De 21-jarige spits is dit seizoen de absolute smaakmaker bij FC Porto, waar hij aan de lopende band scoort. Manager Arsène Wenger meldde zich dan ook voor de goalgetter, maar hij kreeg volgens The Daily Star te horen dat Real Madrid al een akkoord bereikt heeft met Porto voor een zomerse transfer van Silva.

Dat in Engeland niet alleen de topclubs in staat zijn om enorme bedragen neer te tellen voor voetballers, is al een tijdje duidelijk. West Bromwich Albion bevestigt dat beeld nog maar eens middels een bod van dertig miljoen euro op William Carvalho. De nummer acht van de Premier League kreeg over direct van Sporting Lissabon te horen dat er veel meer geld moet worden betaald voor de verdedigende middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.