Transferdagboek 07/01: Evra, Zaza en Podolski

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 07/01: Evra, Zaza en Podolski

Het vertrek van sportief directeur Jesús García Pitarch bij Valencia heeft gevolgen voor diverse bewegingen op de transfermarkt. Patrice Evra leek op weg van Juventus naar Los Che, maar de deal is inmiddels omgeven door vraagtekens.

Ook is ineens weer helemaal onduidelijk waar de toekomst van Simone Zaza ligt. De spits flopte op huurbasis bij West Ham United en Juventus dacht hem bij Valencia onder te brengen, maar door de sportieve chaos in Oost-Spanje is die transfer inmiddels onzeker geworden.

China slaat opnieuw toe. Turkse media melden dat de overgang van Lukas Podolski van Galatasaray naar een nog onbekende club uit de Chinese Super League op een aantal formaliteiten na rond is. Podolski is mogelijk niet de enige Galatasaray-speler die naar China verkast, want ook voor Wesley Sneijder lonkt het grote geld uit het Verre Oosten.

Komt er een toptransfer voor Virgil van Dijk deze winter? Als het aan Southampton ligt in ieder geval zeker niet. Technisch directeur Les Reed heeft nog maar eens benadrukt dat de 25-jarige Oranje-international niet te koop is. 'We hebben nog geen aanbiedingen gekregen en als die komen dan zouden we ook niet eens overwegen ze te accepteren. Het zou nergens op slaan om Van Dijk midden in het seizoen te verkopen terwijl er voor ons nog alles op het spel staat', aldus Reed in de Southampton Echo. Van Dijk zou in de belangstelling van onder meer Manchester City staan.

We blijven in de Premier League en gaan naar Londen. Daar is volgens Arsenal-manager Arsène Wenger namelijk zeker nog toekomst voor Per Mertesacker  en Santi Cazorla, die allebei de 32 al hebben aangetikt. De contracten van de twee lopen komende zomer af. Het ligt in de lijn der verwachting dat de dertigers hun verbintenissen verlengen. 'We hebben die optie en ik denk dat we daar gebruik van maken. We moeten de balans zien te vinden tussen ervaring en jeugd en daar zijn zij belangrijk voor', legde Wenger tijdens zijn persconferentie.

Als de berichtgeving van The Sun klopt, dan moet Arsenal vrezen voor Patrick Kluivert. De technisch directeur van Paris Saint-Germain zou zijn pijlen hebben gericht op Alexis Sánchez. Dat de 28-jarige Chileen nog maar een contract voor anderhalf jaar heeft, zorgt voor veel speculatie. Volgens de tabloid heeft Sánchez naast Arsenal nog drie keuzemogelijkheden: PSG, Internazionale of een transfer naar de Chinese Super League.

We sluiten het rondje door de Engelse kiosk af met geruchten over de smaakmakers van Tottenham Hotspur. Dele Alli en Harry Kane mogen zich volgens The Daily Mail rijk rekenen. De twee staan ook op de verlanglijstjes van de koopgrage clubs uit China. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de twee Engelsen in de bloei van hun leven al voor een lucratief avontuur in een sportief onaantrekkelijke competitie kiezen. Een weeksalaris van zo'n 933 duizend euro moet Kane en Alli aan het twijfelen brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.