Transferdagboek 12/01: Memphis, Eto'o en Dybala

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 12/01: Memphis, Eto'o en Dybala

Manchester United heeft een eerste bod van Olympique Lyon op Memphis Depay van de tafel geveegd. Sky Sports weet te melden dat Europa League-opponent van AZ een kleine vijftien miljoen euro over had voor de Nederlander, maar The Red Devils zouden meer geld willen zien voor Memphis. De 22-jarige aanvaller maakte in oktober zijn laatste minuten voor United en mag van Mourinho uitkijken naar een nieuwe club. Als de Franse nummer vier hem naar Lyon wil halen, zullen ze echter dieper in de buidel moeten tasten.

Wellicht speelt Memphis in de tweede seizoenshelft wel tegen Samuel Eto'o. De 35-jarige Kameroener, momenteel onder contract bij het Turkse Antalyaspor, geniet volgens Mercatofoot de interesse van Lille. De Fransen zouden de spits, die onder meer voor Barcelona, Internazionale en Chelsea uitkwam, een kans willen bieden om terug te keren in een Europese topvijfcompetitie. De nummer twaalf van de Ligue 1 zal dan wel het contract van Eto'o, dat tot 2018 doorloopt, moeten afkopen.

Ook opvallend nieuws uit Engeland. Crystal Palace zou volgens Sky Italia op het punt staan zich te verzekeren van de diensten van Patrice Evra. De Fransman, die met Manchester United en Juventus in totaal zeven keer kampioen werd, beschikt over een aflopend contract in Turijn. Palace-manager Sam Allardyce zou op pole position liggen om de ervaren linksachter naar Engeland te halen.

The Eagles zijn sowieso bijzonder actief op de transfermarkt. Naast de linksbackpositie hoopt Allardyce namelijk een rechtsachter toe te voegen aan zijn selectie. Carl Jenkinson van Arsenal is de topfavoriet, zo weet Sky Sports. Ook Jeffrey Schlupp van Leicester City - die uit de voeten kan als linksback en als spits - zou in beeld zijn bij Palace, dat zeventiende staat in de Premier League.

Adam Lallana heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd in het shirt van Liverpool gespeeld. Volgens The Times zitten niet de minste clubs achter de 28-jarige middenvelder aan. De voormalig speler van Southampton wordt gelinkt aan Paris Saint-Germain, Juventus en Barcelona. De geïnteresseerde clubs zullen wel flink in de buidel moeten tasten: de middenvelder heeft in Engeland nog een tweejarig contract.

In China is het momenteel goed boeren, weet ook Naldo. De 34-jarige Braziliaan verruilde deze zomer nog VfL Wolfsburg voor Schalke 04, maar sluit in gesprek met Sport Bild niet uit in de toekomst in China te gaan spelen. 'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me niet voor kan stellen ooit nog eens van club te wisselen', aldus Naldo. 'Wat in China nu gebeurt is waanzin.'

Mag hij nu weg of niet? Christian Benteke is een gewild transferobject deze winter. Crystal Palace-manager Sam Allardyce probeerde op een persconferentie voor eens en altijd duidelijk te maken dat de aanvaller blijft. Maar of hij daar in is geslaagd? 'Christian is niet te koop', begon de manager, om vervolgens direct terug te krabbelen. 'Tenzij de voorzitter er anders over denkt, ben ik er zeker van dat Christian ook aan het einde van de transferperiode bij ons zit.' Benteke scoorde dit seizoen al acht keer namens de nummer zeventien in de Premier League.

Paulo Dybala zit prima bij Juventus. De Argentijnse spits weet zich volgens El Confidencial  gevolgd door Manchester United, Real Madrid, Barcelona en Manchester City. De inmiddels 23-jarige aanvaller laat ESPN echter weten niet op een toptransfer te wachten. Sterker nog, hij praat over een nieuw contract. 'Barcelona of Real Madrid? Er zijn geen aanbiedingen. Ik voorzie geen problemen om mijn contract te vernieuwen. Ik zit prima bij Juventus.'

Paris Saint-Germain verwelkomde in Giovani Lo Celso (Rosario Central) en Julian Draxler (VfL Wolfsburg) al twee nieuwe spelers deze transferperiode, maar Patrick Kluivert liet woensdagavond weten dat het daar niet bij blijft. 'Er komt zeker nog een speler, misschien wel twee', zei de technisch directeur. 'We gaan niet kopen om het kopen, maar willen het team echt versterken. We willen de aanval van PSG versterken.'

Turkse media maakten zaterdag melding van de aanstaande transfer van Lukas Podolski naar China, maar Shao Jiayi ontkent dat de 31-jarige Duitser naar Beijing Guoan komt. 'Podolski is een geweldige speler, maar hij staat niet op ons lijstje. Ik weet niet waar die geruchten vandaan komen', aldus de technisch directeur van de Chinese Super League-club. Podolski heeft nog een contract voor anderhalf jaar met Galatasaray, waar hij dit seizoen goed was voor drie treffers in negen competitieduels.

De kans is groot dat Andrea Ranocchia zijn loopbaan vervolgt in de Premier League, meldt Sky Italia. De 28-jarige verdediger heeft nog een verbintenis tot medio 2019 met Internazionale, maar mag bij die club vertrekken. Watford en West Ham United toonden al interesse, maar daar is nu ook Hull City bijgekomen. Eerder had ook Sassuolo belangstelling, maar die club haakte af vanwege het hoge salaris van de 21-voudig international van Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.