Transferdagboek 11/01: Luiz Adriano, Belfodil en Bakkali

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 11/01: Luiz Adriano, Belfodil en Bakkali

De belangstelling was al geen geheim meer en nu is ook de deal praktisch rond. Luiz Adriano verkast van AC Milan naar Spartak Moskou, de club van Quincy Promes. De Braziliaan wordt donderdag medisch gekeurd door de Russische topsclub, die hem een vierenhalfjarig contract in het vooruitzicht gesteld heeft.

De roep van Ronald Koeman om versterkingen bij Everton sorteert effect. De komst van Morgan Schneiderlin is op een medische keuring na rond, daarnaast heeft de club een bod van bijna vijftien miljoen euro uitgebracht op Ishak Belfodil van Standard Luik. De 24-jarige Algerijn is niet opgeroepen voor het toernooi om de Afrika Cup en zou de selectie van Koeman derhalve direct kunnen versterken, iets wat aanvaller Ademole Lookman vorige week al deed.

In navolging van onder anderen Axel Witsel had ook Yaya Touré deze winter naar China kunnen vertrekken, zo vertelt zijn zaakwaarnemer Dimitri Seluk tegenover Championat. De 33-jarige Ivoriaan kwam dit seizoen lang niet in de plannen van Manchester City-manager Pep Guardiola voor, maar zag een vertrek naar China toch niet zitten. En dat terwijl de aanbieding uit Azië volgens Seluk nóg lucratiever was dan die voor Witsel. 'Er zijn mensen die van geld houden en mensen die van voetbal houden...' luidt de verklaring van de belangenbehartiger van Touré.

Sinds het vertrek van Andrea Pirlo in 2015 is het Juventus nog niet gelukt een waardige opvolger te vinden. Met Hernanes, Miralem Pjanic, Mario Lemina en Tomás Rincón haalde De Oude Dame weliswaar genoeg middenvelders, maar voor de positie vlak voor de defensie blijft de spoeling dun. De Italiaanse koploper heeft daarom nu zijn pijlen gericht op Emre Can, zo weet La Stampa. Het feit dat zijn contract bij Liverpool in 2018 afloopt zou kunnen meehelpen aan een transfer.

Tottenham Hospur is in de zoektocht naar een nieuwe buitenspeler uitgekomen in Madrid. Manager Mauricio Pochettino zou zijn landgenoot Nico Gaitán volgens AS wel naar Londen willen halen. De Argentijnse aanvaller werd in de zomer door Atlético Madrid voor 25 miljoen euro overgenomen van Benfica, maar kwam sindsdien nog niet verder dan drie basisplaatsen in de competitie. Trainer Diego Simeone heeft evengoed aangegeven dat de 28-jarige buitenspeler nog steeds een belangrijke pion in zijn selectie is.

FC Porto heeft oren naar de diensten van Zakaria Bakkali (20), zo weet het Portugese medium A Bola. Bij zijn huidige werkgever Valencia komt de Belgische vleugelspeler niet genoeg aan spelen toe en een overstap naar Portugal moet daar verandering in brengen. Valencia zou niet onwelwillend tegenover het vertrek van de voormalig PSV’er staan en wil het geld van de transfersom gebruiken om de selectie te versterken.

Per Mertesacker (32), nota bene de aanvoerder van Arsenal, komt in aanmerking voor een verhuurperiode. Het contract van de Duitser loopt na dit seizoen af en door een zware knieblessure speelde hij dit seizoen nog geen minuut voor The Gunners. Tijdens een verhuur moet Mertesacker bewijzen dat hij een nieuw contract verdient. Een specifieke club wordt niet genoemd, maar volgens The Times is het waarschijnlijk dat Duitsland het land van bestemming is.

Pepe is op weg naar de uitgang bij Real Madrid. Het contract van de 34-jarige mandekker loopt komende zomer af en de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis verlopen volgens AS allesbehalve soepel. Pepe wil een tweejarig contract, Real wil niet verder gaan dan één jaar. De Portugees heeft over interesse niet te klagen. Een lucratief avontuur in China bij Guangzhou Evergrande of Shanghai SIPG is een optie, terwijl Chelsea, Manchester City en Juventus ook belangstelling zouden hebben.

Deportivo La Coruña wil Ola John aantrekken als vervanger van de naar Besiktas vertrokken Ryan Babel, zo melden regionale media uit Galicië. De 24-jarige flankspeler speelt momenteel op huurbasis bij Wolverhampton Wanderers, maar staat nog altijd onder contract bij Benfica. In het Engelse Championship komt John overigens amper aan de bak. Halverwege het seizoen heeft hij in de competitie nog maar 27 speelminuten achter zijn naam.

Pierre-Emerick Aubameyang en Real Madrid worden vaak in een adem genoemd als er wordt gesproken over transfergeruchten. De Gabonese spits moet zijn gedroomde overstap echter uit zijn hoofd zetten, zo stelt Bild. Zinedine Zidane heeft de razendsnelle aanvaller van Borussia Dortmund niet nodig. Aubameyang past niet in de tactische plannen van de succescoach van de Madrilenen.

Real Madrid-coach Zinedine Zidane heeft de 27-jarige Pierre-Emerick Aubameyang volgens Bild simpelweg niet nodig.
Real Madrid-coach Zinedine Zidane heeft de 27-jarige Pierre-Emerick Aubameyang volgens Bild simpelweg niet nodig.

Chinese clubs krijgen niet altijd hun zin. Hebei China Fortune heeft naar verluidt tevergeefs een bod van 110 miljoen euro uitgebracht op James Rodríguez. Doordat de 25-jarige Colombiaan per se wil blijven bij Real Madrid, nam De Koninklijke volgens de krant AS de bieding niet eens in overweging. Rodríguez, die onder coach Zinedine Zidane niet kan rekenen op een vaste basisplaats, laat een jaarsalaris van dertig miljoen euro netto lopen.

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez is enigszins verbaasd door uitlatingen van Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Cristiano Ronaldo. Volgens de belangenbehartiger bood een Chinese club onlangs driehonderd miljoen euro op de 31-jarige Portugees. 'Wij hebben niets binnengekregen', zegt Pérez in gesprek met Onda Cero. 'Er kan altijd iets gebeuren natuurlijk, want heel veel clubs zijn geïnteresseerd in Ronaldo.' Real slaagde er onlangs in de verbintenis met de Wereldspeler van het Jaar en Gouden Bal-winnaar te verlengen tot medio 2021.

Scheiden de wegen van John Terry en Chelsea deze winter? AFC Bournemouth zou de 36-jarige verdediger de rest van dit seizoen willen huren van The Blues. Mede door Chelsea zelf, dat besloot Nathan Aké vervroegd terug te halen, is de spoeling achterin bij Bournemouth dun. Terry speelt, op een korte periode op huurbasis bij Nottingham Forest na, al zijn hele loopbaan voor Chelsea. De ex-international zou niet meteen staan te springen om zich aan te sluiten bij Bournemouth, omdat hij graag nog een landstitel wil vieren met de Londenaren.

AFC Bournemouth zit achter clubicoon John Terry van Chelsea aan, zo melden Engelse kranten woensdag.
AFC Bournemouth zit achter clubicoon John Terry van Chelsea aan, zo melden Engelse kranten woensdag.

Over Chelsea gesproken: de Premier League-koploper is volgens diverse Engelse media niet van plan het winterse transfergeweld aan zich voorbij te laten gaan. Manager Antonio Conte zou bij het bestuur een verlanglijstje hebben ingediend, waarop de namen Fernando Llorente (Swansea City) en Michail Antonio (West Ham United) een prominente plaats innemen. Swansea City heeft al gereageerd op de belangstelling: de Welshe club wil Llorente best laten gaan, maar wel in ruil voor de komst – op huurbasis – van Michy Batshuayi.

Ook bij Liverpool valt nog vuurwerk te verwachten. Althans, als we Sport Bild mogen geloven. Het Duitse tijdschrift heeft van bronnen in de omgeving van manager Jürgen Klopp vernomen dat The Reds met de gedachte spelen een bod uit te brengen op zowel Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) als Gabriel Barbosa (Internazionale). Die laatstgenoemde kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen binnen in Milaan, maar stelt tot nu toe teleur. Klopp wil actie ondernemen omdat hij kampt met blessuregevoelige aanvallers en vanwege de deelname van Sadio Mané aan de strijd om de Afrika Cup.

Niet alleen Memphis Depay, maar ook Adnan Januzaj wordt in verband gebracht met een transfer naar Olympique Lyon. Momenteel wordt de 21-jarige Belg nog door Manchester United verhuurd aan Sunderland. Volgens L'Équipe staat Januzaj open voor een transfer naar de Ligue 1-club. 'We zijn bezig met een belangrijke en grote missie, maar we moeten discreet zijn', reageert Lyon-preses Jean-Michel Aulas, die daarmee dus ook op Memphis kan doelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.