Transferdagboek 13/01: Van der Wiel, Aubameyang, Bojan

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 13/01: Van der Wiel, Aubameyang, Bojan

Pierre-Emerick Aubameyang speelde in de jeugd van AC Milan, maar haalde er nooit de hoofdmacht. Volgens Sport Italia denken de Rossoneri aan een spectaculaire terugkeer van de Gabonese aanvaller, die inmiddels furore maakt bij Borussia Dortmund. Met geld van de Chinese eigenaren moet er een dusdanig bod op tafel komen dat BVB door de knieën. Bedragen van zeventig miljoen euro doen de ronde.

Gregory van der Wiel hoeft beduidend minder te kosten. Sterker nog, Fenerbahçe wil van de rechtsback af. Na speculaties over een verhuizing naar de Verenigde Arabische Emiraten meldt ESPN dat de Premier League een bestemming kan worden. Hull City-manager Marco Silva zou een oogje hebben laten vallen op Van der Wiel als vervanger van Ahmed Elmohamady, die vanwege Afrika Cup-verplichtingen met Egypte niet beschikbaar is.

Een andere voormalig Ajacied, Bojan Krkic, mag zich verheugen op de belangstelling van Middlesbrough. Stoke City wil de Spaanse aanvaller liefst niet kwijt, maar manager Mark Hughes beseft dat iedere speler zijn prijs heeft. 'Maar de waarde is flink gestegen, zeker als je kijkt wat er betaald wordt voor spelers met minder kwaliteiten', aldus Hughes in Stoke Sentinel.

Ivan Rakitic blijft alleen bij Barcelona als trainer Luis Enrique na dit seizoen vertrekt. Dat beweren althans diverse Spaanse media. De Kroatische middenvelder zou in de belangstelling staan van Manchester City, maar de Catalanen willen er alles aan doen de 28-jarige middenvelder te overtuigen in Camp Nou te blijven. Rakitic heeft bij Barcelona nog een contract tot medio 2019. Het contract van Enrique loopt na dit seizoen af en het is nog onduidelijk of de trainer die aflopende verbintenis verlengt. Mocht hij bijtekenen, dan zou City serieus werk gaan maken van de komst van Rakitic.

Als het aan Antonio Conte ligt, blijft John Terry de rest van het seizoen 'gewoon' speler van Chelsea. Dat zei de manager van de Londenaren vrijdagmiddag op een persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Leicester City van zaterdagavond. Bournemouth zou Terry de rest van het seizoen op huurbasis willen overnemen, maar Conte ziet dat niet zitten. 'Ik weet niets van interesse voor Terry', zei Conte, die liever heeft dat de 36-jarige verdediger bij Chelsea blijft. 'Hij is een belangrijke speler voor me.' Terry tobde dit seizoen regelmatig met blessures en kwam pas tot vijf competitiewedstrijden.

Ook Eddie Howe, manager van Bournemouth, ontkent dat er sprake is van een overgang van Terry. 'Er hebben geen onderhandelingen plaatsgevonden met Chelsea', zei Howe. De geruchten rond Terry kwamen op gang nadat Nathan Aké door Chelsea werd teruggeroepen van een huurperiode bij Bournemouth. 'Het vertrek van Nathan is teleurstellend, omdat hij het goed deed en iedere wedstrijd beter werd. Het is teleurstellend dat we hem hebben verloren, maar Chelsea had het recht hem terug te halen.'

Simone Zaza komt de rest van het seizoen uit voor Valencia, zegt Marca. De Italiaanse spits zal in eerste instantie worden gehuurd van Juventus, dat hem de eerste seizoenshelft verhuurde aan West Ham United. In Londen kon Zaza geen potten breken; in acht competitiewedstrijden scoorde de 25-jarige spits niet. Valencia ziet het echter zitten in Zaza. Mocht hij het komende half jaar goed bevallen, dan is de in degradatienood verkerende club bereid om minimaal vijftien miljoen euro over te maken naar Juventus.

Simone Zaza kon geen indruk maken bij West Ham United en stapt mogelijk over naar Valencia.
Simone Zaza kon geen indruk maken bij West Ham United en stapt mogelijk over naar Valencia.

Mark Hughes gaat opnieuw een poging wagen om Saido Berahino over te nemen van West Bromwich Albion. De manager van Stoke City probeerde de aanvaller de afgelopen twee transferperiodes ook al binnen te hengelen, maar slaagde daar toen niet in. De 23-jarige Berahino heeft bij West Brom een contract tot medio 2017 en kan die verbintenis verlengen. Dit seizoen kwam hij pas vier keer in actie voor de nummer acht van de Premier League. (Sky Sports)

De aanbiedingen uit China stromen binnen bij spelers uit de Europese top. AS Roma-spits Edin Dzeko kan schathemeltjerijk worden in het Verre Oosten, maar heeft de mogelijkheid om naar Tianjin Quanjian te vertrekken afgewezen.

Ook Paris Saint-Germain-middenvelder Blaise Matuidi kan naar China vertrekken. L'Equipe meldt dat Shandong Luneng de Fransman een astronomisch aanbod heeft gedaan. Net als Dzeko lijkt Matuidi niet erg happig op een transfer naar Azië. Een PSG-speler die in elk geval niet naar China vertrekt is Edinson Cavani. De Uruguayaanse spits heeft volgens diverse media met PSG een akkoord bereikt over een nieuw contract, tot medio 2020. Met dat contract gaat Cavani tien miljoen euro per jaar verdienen, exclusief bonussen.

Edinson Cavani verlengt vermoedelijk binnenkort zijn contract bij Paris Saint-Germain.
Edinson Cavani verlengt vermoedelijk binnenkort zijn contract bij Paris Saint-Germain.

Er kwamen de afgelopen maanden wisselende berichten door over de toekomst van Kingsley Coman bij Bayern München. Der Rekordmeister huurt de Franse dribbelaar tot het einde van dit seizoen van Juventus en het was nog maar de vraag of Bayern de optie tot koop in het huurcontract zou gaan lichten. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de Duitse club Juve inmiddels laten weten dat het dat 'gewoon' gaat doen, wat inhoudt dat De Oude Dame komende zomer 21 miljoen euro kan bijschrijven.

Hoewel Mario Götze, Raphaël Guerreiro, Sokratis Papastathopoulos, Nuri Sahin, Neven Subotic en Sebastian Rode allemaal kampen met blessureleed zal Borussia Dortmund zich deze winter normaal gesproken niet versterken. 'Ik denk niet dat we iets gaan doen', aldus trainer Thomas Tuchel in gesprek met ESPN. 'In de zomer hebben we al veel nieuwe jongens gehaald. Het kost hen toch even tijd om aan te passen, dat geldt zelfs voor de Duitse spelers.' Ook van de komst van Arsenal-middenvelder Gedion Zelalem is volgens Tuchel geen sprake. 'Ik weet daar niets van.'

In de Engelse tabloids is vrijdag vanzelfsprekend veel aandacht voor Dimitri Payet, die coûte que coûte West Ham United wil verlaten. Onder meer Chelsea zou de 29-jarige vrijetrappenspecialist graag overnemen van The Hammers. De Premier League-koploper heeft door de transfer van Oscar naar Shanghai SIPG een flink transferbudget tot zijn beschikking. Volgens The Sun hoopte manager Antonio Conte eigenlijk op Arturo Vidal. Nu is gebleken dat Bayern München geen afscheid wil nemen van Chileense middenvelder gaat het vizier op Payet.

We blijven nog even bij Payet, omdat we hier weleens de transfersaga van deze winter te pakken kunnen hebben. De middenvelder zelf wil naar verluidt dolgraag naar Olympique Marseille, de club die hij al tussen 2013 en 2015 diende. Frank McCourt, de nieuwe eigenaar van de Champions League-winnaar van 1993, wil dat L'OM zijn oude grandeur terugkrijgt en beseft dat daarvoor veel aanwinsten nodig zijn. Payets verbintenis met West Ham loopt overigens pas in 2021 af.

Dimitri Payet staat in de belangstelling van Chelsea, maar zou zelf naar Olympique Marseille willen.
Dimitri Payet staat in de belangstelling van Chelsea, maar zou zelf naar Olympique Marseille willen.

Speelt Jack Wilshere ooit nog een wedstrijd voor Arsenal? Die vraag lijkt gerechtvaardigd omdat The Gunners geen enkele intentie lijken te hebben het medio 2018 doorlopende contract met de 25-jarige middenvelder te verlengen. Wilshere, die lang werd gekweld door fysiek malheur, komt dit seizoen op huurbasis uit voor AFC Bournemouth. Door zijn constante spel heeft hij zich volgens The Daily Star al in de belangstelling gespeeld van onder meer AC Milan en Everton.

Nicolas Lombaerts haalt elke transferperiode wel weer deze rubriek – afgelopen zomer werd de Belg aan PSV gelinkt – maar zit voorlopig nog steeds bij Zenit Sint-Petersburg. Wellicht komt daar snel verandering in, want zowel Galatasaray als KV Oostende zou in de markt zijn voor de 31-jarige verdediger. 'Ik vind Nicolas Lombaerts een fantastische speler van wie het heel tof zou zijn mocht hij hier komen spelen', meldt voorzitter Marc Coucke van KV Oostende in Het Nieuwsblad. 'Ik heb zelfs de indruk dat Nicolas graag naar ons zou komen, maar zeker niet voor de prijzen waarover nu gesproken wordt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.