Pukki én Vardy Party: feestje van Norwich slaagt ondanks eigen goal Krul

Norwich City heeft zaterdagmiddag een belangrijk resultaat geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Premier League. Tegen nummer twee Leicester City werd een punt gepakt. Uiteraard was het bij Leicester – Norwich weer tijd voor de Pukki en Vardy Party.

Leicester City
1 - 1
Norwich City

Het droomseizoen van Leicester krijgt de laatste weken steeds meer vorm, ook omdat Manchester City meer en meer punten verspeelt. Inmiddels is de kampioen van 2016 uitgegroeid tot de naaste belager van Liverpool, dat eerder op de zaterdag met 2-0 won van Watford. Promovendus Norwich was wel weer toe aan een succesje, in de laatste tien competitieduels werden slechts vijf punten gepakt.

Leicester – Norwich was natuurlijk ook een strijd tussen spitsen. Jamie Vardy en Teemu Pukki vinden dit seizoen het net makkelijk, Vardy is zelfs topscorer van de competitie. Het is dan ook niet zo heel gek dat beiden betrokken waren bij de enige goals in de eerste helft. Pukki opende na 25 minuten de score met een schot in de linkerhoek, Vardy kopte tien minuten later via de hand van doelman Tim Krul raak na een corner. Omdat de inzet van Vardy eigenlijk buiten de palen was geëindigd, ging de 1-1 als eigen doelpunt van Krul de boeken in.

In de tweede helft bracht Krul wel redding op een inzet van Vardy. De spits zocht van dichtbij de rechterhoek, maar vond de Nederlandse goalie op zijn weg naar de 2-1. Enkele minuten daarvoor had de Engelsman nog de paal geraakt. Leicester bleef niet geheel verrassend sterker tegen de degradatiekandidaat, maar gescoord werd er niet meer in het King Power Stadium.

Dit is goed nieuws voor koploper Liverpool, dat de voorsprong op nummer twee Leicester naar tien punten ziet groeien. Norwich is ondanks het punt nog lang niet uit de degradatiezorgen, de achterstand op nummer zeventien Aston Villa bedraagt drie punten.