'Jongensboek krijgt romantisch slot: Vardy Party terug in Premier League'

Reacties

Jamie Vardy heeft er nog lang geen genoeg van. De 37-jarige cultspits van Leicester City, met een carrière om door een ringetje te halen, is nog altijd belangrijk voor zijn werkgever. Hoewel hij een aflopend contract heeft, wil de club hem dolgraag behouden.

'Jongensboek krijgt romantisch slot: Vardy Party terug in Premier League'
© Pro Shots

In dienst van The Foxes strijdt Vardy momenteel om promotie naar de Premier League. De geroutineerde sluipschutter maakte alles bij de club al mee. Degradatie, een landskampioenschap, hij veroverde de FA Cup en haalde de kwartfinale van de Champions League. Met een degradatie, afgelopen seizoen, leek een sprookjesboek in mineur te eindigen, maar er komen nog opeenvolgende hoofdstukken vol feelgood-verhalen bij, lijkt het.

Het doorgaans goed ingevoerde The Athletic kwam woensdagmiddag met het nieuws dat Leicester het contract van Vardy open wil breken. Ook de veteraan wil graag nog een jaar langer als voetballer actief blijven. Daardoor komt er, mits er geen gekke dingen gebeuren, een dertiende seizoen in het shirt van Leicester aan. Nadat Vardy in 2012 over kwam van Fleetwood Town, zwoor hij de club altijd trouw.

Voor Vardy zou het een romantisch slotverhaal in een boek vol memorabele herinneringen betekenen. Met Leicester is de spits, al zestien keer trefzeker dit seizoen in het Championship, één zege verwijderd van een terugkeer naar het hoogste niveau. Een jaar na de degradatie uit de Premier League heeft Vardy, net als tien jaar geleden, zijn ploeg mede naar promotie geleid. En dus kan de Premier League zich nog tenminste één keer opmaken voor een Vardy Party.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
46
31
4
11
89-41
+48
97
2
Ipswich Town
46
28
12
6
92-57
+35
96
3
Leeds United
46
27
9
10
81-43
+38
90
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.