Thomas Lam (PEC) dicht bij EK met Finland

Reacties

Thomas Lam lijkt zich te mogen opmaken voor het EK. De verdediger annex middenvelder van PEC Zwolle is opgenomen in de 26-koppige selectie van bondscoach Markku Kanerva voor de komende interlands.

Thomas Lam (PEC) dicht bij EK met Finland
© Pro Shots

Finland is op het EK ingedeeld in Groep B. Op 12 juni wordt in Kopenhagen het toernooi geopend met een wedstrijd tegen Denemarken. Vier dagen later is Rusland in Sint-Petersburg de tegenstander. Op 21 juni wordt in datzelfde stadion de Finse groepsfase afgesloten met een wedstrijd tegen België.

Finland heeft een 26-koppige selectie bekendgemaakt voor de komende oefeninterlands tegen Zweden (zaterdag 29 mei) en Estland (4 juni).

Verdedigers Jukka Raitala (Minnesota United) en Joona Toivio (Häcken), middenvelder Robin Lod (Minnesota United), aanvaller Robert Taylor (SK Brann) en doelman Niki Mäenpää (Venezia, voorheen FC Den Bosch, Willem II, AZ en VVV-Venlo) sluiten later aan. Op 1 juni zal de definitieve selectie bekendgemaakt worden. Dan weet 24-voudig international Lam dus ook of zijn EK-droom uitkomt.

De meest in het oog springende naam van de op het EK debuterende Finnen is die van Norwich City-spits Teemu Pukki. Hij werd in het Championship kampioen met de club van doelman Tim Krul en keert na het EK, mits hij blijft, met Norwich terug in de Premier League.

Bekijk hieronder de hele selectie.

Europees Kampioenschap

Stand Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.