Liverpool heeft tegen kleinduimpje Watford het geluk van de kampioen

Reacties

Liverpool is ook na zeventien speelronden nog ongeslagen in de Premier League. De koploper had in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Watford niet te klagen over een gebrek aan fortuin.

Liverpool heeft tegen kleinduimpje Watford het geluk van de kampioen
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Watford
Watford

Liverpool won de vorige drie thuiswedstrijden tegen Watford met 6-1, 5-0 en 5-0 en de supporters op Anfield gingen er daarom maar eens goed voor zitten. Zij zagen de formatie van Jürgen Klopp, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, dit keer echter een zeer moeizame wedstrijd spelen. Watford (voor het eerst met de nieuwe hoofdtrainer Nigel Pearson op de bank) kreeg juist ontzettend veel kansen om tot scoren te komen.

Dat dit niet lukte, was een klein wonder. In de eerste helft hadden Abdoulaye Doucouré en Ismaïla Sarr móéten scoren, maar vlak voor het doel van Alisson Becker misten zij de bal volledig. De flater van Doucouré was extra pijnlijk omdat Liverpool nog geen minuut hierna bij het eerste schot op doel op voorsprong kwam. Sadio Mané stuurde Mohamed Salah weg, die zijn directe tegenstander uitkapte en de bal prachtig binnenschoot.

In de tweede helft bleef Watford gevaar stichten. Sarr kreeg opnieuw een goede kans, maar stuitte ditmaal op Alisson Becker, en de Braziliaanse doelman voorkwam ook een zeker lijkend doelpunt van Gerard Deulofeu. Liverpool worstelde en zag de middag alleen nog maar vervelender worden toen een geweldige kopgoal van Sadio Mané na ingrijpen van de VAR werd afgekeurd (buitenspel) en Wijnaldum geblesseerd uitviel.

Met Andy Robertson als vervanger van Wijnaldum binnen de lijnen kreeg Liverpool een aantal kansen om de voorsprong te verdubbelen. Dat lukte niet en in de slotfase werd het vervolgens toch nog spannend, toen Van Dijk met een mislukte terugspeelbal bijna een eigen doelpunt maakte en de corner die hieruit volgde op de paal belandde. Het zat Watford simpelweg niet mee en Liverpool wel.

Dat bleek ook bij de beslissende 2-0, vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd, wel weer. Invaller Divock Origi kon na terugleggen van Mané vrij binnenschieten, maar raakte de bal volledig verkeerd. Bij de tweede paal kwam het leder bij Salah, die achter het standbeen zijn tweede van de middag maakte. De voorsprong van The Reds op achtervolger Leicester City, dat om 16.00 uur tegen Norwich City speelt, bedraagt na deze moeizaam tot stand gekomen zege elf punten.

Liverpool gaat zich nu voorbereiden op het WK voor clubs. De Champions League-houder stroomt in de halve finale van het toernooi in Qatar in en speelt dan tegen de winnaar van het duel tussen Monterrey en Al-Sadd. Het is de afwachten of Wijnaldum mee zal gaan én of Sepp van den Berg en/of Ki-Jana Hoever een vliegticket naar Qatar krijgt. Dit duo zit (nog) niet in de WK-selectie, maar Klopp heeft met Van Dijk en Joe Gomez nog maar twee fitte centrumverdedigers over. Tegen Watford zaten Van den Berg en Hoever niet bij de groep.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.