Klopp heeft zorgen en opent de deur voor Van den Berg en Hoever

Reacties

Jürgen Klopp heeft nog maar twee fitte centrumverdedigers over bij Liverpool. Dat biedt mogelijkheden voor de Nederlandse talenten Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg.

Klopp heeft zorgen en opent de deur voor Van den Berg en Hoever
© Pro Shots

Joël Matip en verdedigende middenvelder Fabinho (die ook achterin uit de voeten kan) zaten al in de lappenmand en daar is Dejan Lovren bijgekomen. De Kroaat liep dinsdag in de Champions League-ontmoeting met Red Bull Salzburg een spierblessure op en is er in ieder geval zaterdag tegen Watford niet bij. Klopp weet nog niet precies hoelang Lovren uit de roulatie zal zijn.

Door de absentie van Matip, Lovren en Fabinho heeft Klopp alleen Joe Gómez en Virgil van Dijk over als opties voor het hart van zijn defensie. 'We maken ons daar zorgen over, dat zullen jullie begrijpen', zei Klopp op zijn persconferentie. 'We hebben nog twee verdedigers over en moeten zeer voorzichtig zijn met deze jongens. Daarnaast moeten we creatief zijn. We hebben natuurlijk ook nog de kinderen, zoals Ki-Jana en Sepp.'

De zeventienjarige Hoever deed dit seizoen in de League Cup-wedstrijd tegen MK Dons mee en wist in dit duel zelfs te scoren. Het betekende zijn tweede duel in het eerste elftal van Liverpool, na zijn debuut in het FA Cup-toernooi vorig seizoen tegen Wolverhampton Wanderers. Van den Berg, net als Hoever zeventien jaar oud, speelt sinds de zomer voor Liverpool en staat ook op twee duels in het vlaggenschip. Hij deed mee tegen MK Dons en in de ronde daarna tegen Arsenal.

Liverpool is dit seizoen nog ongeslagen in de Premier League en heeft als koploper een voorsprong van acht punten op achtervolger Leicester City. Na het duel met Watford wordt de ploeg van Klopp in tweeën gedeeld: het ene deel gaat naar Qatar voor het WK voor clubs, het andere deel blijft in Engeland voor de League Cup-wedstrijd tegen Aston Villa. Hoever en Van den Berg blijven normaal gesproken in Engeland achter, maar mogen door het blessureleed in de achterhoede bij Liverpool toch hopen op WK-deelname.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.